Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina z dąbrowy

reflux??

Polecane posty

Gość alina z dąbrowy

mój synek ma 3,5 miesiąca, karmiony jest piersią, od jakiegos miesiąca jak zje to mimo odbijania ulewa mu sie, nwet po godzinie od jedzenia! czasem jescze nie skonczy jesc to wtedy aż chluśnie mu z buzi mlekiem. pózniej ucieka mu jakby woda z takim twarozkiem jakby czy to jest refluks czy normalne ulewanie?

Gość alina z dąbrowy
up

Gość alina z dąbrowy
miał ktos z tyum do czynienia

Gość alina z dąbrowy
up

to jest według mnie ulewanie moze tak ulewać do roku czasu, póxniej trzeba się martwić, mojemu przeszło ok pół roku jego życia, ale bywa różnie, spokojnie

do roku czasu przewód pokarmowy jest niezamknięty i dlatego tak sie dzieje

Gość alina z dąbrowy
ach ok, bo teraz jakas masakraaaaaa

Gość uhuh833
mojej córeczce ulewało sie też noskiem. po każdym karmieniu.. robilismy usg i okazało sie przewód pokarmowy ma troche zwężony dlaqtego tak sie dzieje,ale zanim skonczyła roczek wszystko samo minelo na szczescie:)

U mnie bylo tak samo. Zosia ulewala i po piersi i po modyfikowanym. Nie pomagalo dlugie noszenie, specjalne butelki antykolkowe i karmienie po troszku a czesto. W końcu zrobiliśmy USG brzuszka i okazało się ze żolądek jest troszkę nie tak zbudowany jak potrzeba i stad moga być takie problemy ale ich podloze to moze byc tzw refluks fizjologiczny czyli niedojrzaly uklad pokarmowy u niemowlaka. I na szczęście u nas przyczyna byla ta druga. Po okolo pól roku problemy z ulewaniem się skończyły. Ach przypomnialam sobie ze stosowalismy też leki gastrotus baby (chyba tak sie piszę) bio gaye na poprawę trawienia i zagęstnik do mleka nutrition. To bardzo nam pomoglo, ale przede wszystkim czas zalagodzil problem. Niemniej jednak polecam zrobić USG i sprawdzić bo bez tego badania nic się nie dowiesz.