Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam depilatora

Depilator. Używa któraś z Pań?

Polecane posty

Gość szukam depilatora

znalazłam na allegro depilator. w związku z tym, że nie mam dużp pieniędzy chce kupic uzywany. co o tym sądzicie? depilatory są drogie a ten co znalazłam firmy BROWN za 16 zł do licytacji i nikt nie licytuje. Może się sprawdzi?

Gość lips90
jeżeli nigdy nie depilowałas depilatorem to na poczatek kup tani...ja kupilam drogi i okazalo sie ze nie moge wytrzymac z bólu wiec oddalam za pol ceny;/

Używany depilator ? Jeśli go kupisz koniecznie zdezynfekuj... ;/ Nie wiadomo na co trafisz i czy ktoś sobie miejsc intymnych nie depilował :D Ogólnie depilatory to lipa... Jeśli nie ma systemu chłodzenia albo jakiegoś bajeru to wątpię czy wytrzymasz te ból...; ) No i trzeba się nieźle naprodukować i nacierpieć żeby faktycznie usunąć wszystkie włosy dokładnie... Ja kupiłam depilator użyłam go raz i podziękowałam ;) Wybrałam za to wosk ;) Życzę powodzenia

Gość szukam depilatora
Bardzo boli? Nie używałam nigdy a lato się zbliża a mam dosyć maszynek.

ja używam od kilku lat. Boli na początku, pierwsze 2-3 depilacje Potem już nie zwracasz na to uwagi. Poza tym ja po ok 5 latach używania zauważyłam, że prawie nie rosną mi włosy na nogach :D jest ich dużo, dużo mniej, są tak osłabione i cienkie, że mogę się golić raz na 1,5 miesiąca. To jest niekwestionowany atut tego sprzętu :)

Gość Palomaaa
Strasznie boli i włoski mi wrastają po nim

Gość lips90
depilator to straaaaaaszny ból o matko jak mysle to mi ciarki przechodza

Gość szukam depilatora
parufka a jakiej firmy masz? usuwa wszystkie włoski? nie urywa? koleżanka mi mówiła, że niektóre urywają włoski i robi się tarka na nogach. ten co znalazłam to stary typ ale może się sprawdzi.

Ja używam depilatora firmy Braun od ponad 3lat (naprzemiennie ze "zwykłą" maszynką do golenia). Tak jak ktoś wcześniej napisał, boli na początku, a później się przyzwyczajasz. Nie wyobrażam sobie depilować nim jednak miejsc intymnych czy pach, nie wytrzymałabym tego bólu. Żadnych włosków nie targa, jak już złapie, to wyrwie. Denerwujące jest to, że "nie chwyta" wszystkich włosków od razu, ale pewnie powinnam wymienić pęsety (ktoś wie, gdzie je kupić?) Wrastających włosków mam niewiele.

Gość kremooweczka
Spróbuj. Dla każdej co innego pasuje. Jak będzie ok, to kupisz później coś droższego. Ja bym nie powiedziała, że to jakaś tragedia. Boli ale da się wytrzymać. Zaciskam zęby i jazda. Ale tylko te pierwsze depilacje bolą, potem to już raz na tydzień przejeżdżam po nogach, bo są tylko pojedyncze włoski. Ciąganie co drugi dzień maszynką, to dopiero mordęga latem:P Mam depilator Remingtona.

ja też mam zwykłego brauna i on ma z 8 lat :) także już nieco wysłużony. Mi nic nie wrasta, ani nie urywa, ale ja często kąpiąc się robię sobie peeling ciała, bo kilka razy mi się zdarzyło, że przez ten naskórek uchy nie chciały się włoski przebić, ale odkąd myję się żelem z peelingiem problem zniknął.

Gość kremooweczka
Mi na peelingi szkoda kasy i mało pomagają, traktuję nóżki taką chropowatą rękawicą do masażu (na cellulit też jest dobra:)) A co do wymiany pęset swiezalatte to może spróbuj popytać w sklepach agd? Może mają do dokupienia.

to mój chyba troszkę nowszy, nie wiem czy model ten sam, ale podobny do tego: http://allegro.pl/depilator-braun-silk-epil-3-3170-nasadka-masujaca-i2345706087.html jak ja go kupowałam te 8 lat temu to kosztował chyba 170zł swiezalette a peelingu spróbuj, ja kupuję taki zwykły jest fajny, bo ma grube ziarna i ładnie ściera ten naskórek http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18483

swiezalette, tak mi przyszło do głowy teraz. Może zadzwoń na infolinię producenta i zapytaj, czy i gdzie można to zrobić :)

Gość Rutkowski w spódnicy
weszłam na wasz temat bo też chciałabym zacząć używać depilatora ale panicznie boje się bólu :/ weszłam z ciekawości na google i znalazłam zajebisty depilator laserowy do użytku domowego tylko niestety koszmarnie drogi 😭

ale na pewno nie byłoby bólu i usuwa włoski raz na zawsze, niekoniecznie po pierwszym użyciu ale po kilkukrotnym

o, laserowy to jest marzenie ;) ale chyba nawet nie chcę sprawdzać ceny. Jestem skazana na męczarnie ze zwykłym. Choć w zasadzie po tylu latach korzystania, to tego bólu nie czuję, tylko lekkie szczypanie, które mnie już nie rusza :D

Gość linda23xoxo
ja mam braUna i jest bardzo dobry. po roku już mało włosków rośnie i raz w miesiącu depiluje

no to masz szczęście, ja zacznę zbierać już dziś, może za jakieś 2 lata sprawie sobie na gwiazdkę :P

Parufka, nie mogę znaleźć pudełka ani instrukcji, żeby upewnić się, że to ten model :( trudno, napiszę im maila twierdząc, że mam ten z podanego przez Ciebie linku.

Rutkowski, można się przyzwyczaić, najtrudniejsze pierwsze dziesięć lat, potem to już z górki :D A tak serio to naprawdę te depilatory nie są takie straszne, tylko pierwsze 2-3 razy boli, potem już luz swiezalette ja też nie mam pudełka i tez nie wiem czy to na pewno ten model z linku, ale podobny jest w każdym razie :D daj znać, jak czegoś się dowiesz, bo mój ma swoje lata i chyba też przydałby mu się mały tuning ;)

właśnie weszłam w google sprawdzić jednak cenę tego laserowego...ja pierdziu, to minimum 2 000zł wydatek...uff, nie ma szans, zostaję przy swoim klamocie :D

Gość wild one
Ja przed depilacją smaruje nogi zwykłą oliwką dla dzieci. W trakcie chlodzę nogi woreczkami z lodem. Zdecydowanie mniej boli :) Zawsze używam depilatora latem i przyżekam sb, że zimą nie przestanę. Ale jak już chodze w długich spodniachi nie pokazuje nóg....