Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie gruba

Ludzie karmcie swoje dzieci, a nie tuczcie je.

Polecane posty

Gość juz nie gruba

Piszę to ku przestrodze, niech matki, ojcowie i dziadkowie przestaną tuczyć dzieci, a zaczną je karmić. Z grubego dziecka wyrasta dorosły i otyły człowiek. Dziecko nie ma świadomości, że powinno mieć inną dietę. Opowiem Wam mój przykład. Jako dziecko rodzice karmili mnie często, bo "dziecko tak ładnie je", ja nie byłam karmiona - we mnie było to jedzenie pakowane jak worek. Wszyscy zachwycali się słodką, pulchną dziewczynką. Już w przedszkolu świetnie znałam słowo "dokładka". W przedszkolu byłam obiektem drwin innych dzieci, zawsze najgrubsza, zawsze największa. W szkole podstawowej także, z roku na rok byłam coraz większa, a rodzice nadal we mnie pakowali jedzenie, nie karmili, a pakowali. Gimnazjum to był prawdziwy horror, próbowałam się odchudzać, ale nie miałam na tyle silnej woli, żeby zmniejszyć wagę. Nie miałam dobrego przykładu z góry, wszyscy w domu jedli tłusto i dużo, ja jadłam z nimi. Szkoła średnia też nie należała do przyjemnego okresu. Nie miałam znajomych, nie wychodziłam na imprezy, bo byłam gruba, wstydziłam się swojego wyglądu. Dopiero na studiach, na ostatnim roku miałam na tyle siły aby zabrać się na dietę, byłam zdołowana, wykończona psychicznie tym wszystkim. Trzymałam sie na boku, nie mialam kolezanek. Wstydzilam się, ze bylam gruba. Ludzie zle mnie traktowali. Schudlam 45kg i zaczelam zyc. Ludzie , apeluję! Nie przekarmiajcie swoich dzieci, nie robcie im tej krzywdy!

Gość DO AUTORKI TEMATUUUUUUUUUU
AUTORKO MASZ RACJE. MAM TAKI PRZYKLAD W RODZINIE. NAJMLODSZA CORKA MOJEJ CIOTKI. CIOTKA TEZ ODKAD PAMIETAM PODSUWALA JEJ OD DZIECKA ROZNE SMAKOLYKI. DZIECKO BYLO LAKOME I JADLO. ZWRACALISMY CIOTCE UWAGE ZE ZA DUZO DAJE MALEJ. DZIS TA DZIEWCZYNKA MA 8 LAT I JEST STRASZNIE GRUBA, UBRANIA NOSI NA 13 LATKI BO W INNE NIE WCHODZI. TO JAK DZIECKO JEST GRUBE TO WINA RODZICOW.

Gość okdmolemdol
i tak tego nie zrozumieja ile wazysz i wzrost

Gość juz nie gruba
w tym momencie 63 kg, kiedys 108 kg/ 170cm

Gość okdmolemdol
no to brawo;) sama jestem takim przypadkiem w wieku 12 lat wazylam 80 kg:) super nie?

Gość juz nie gruba
tak, nie pamietam ile wazylam w wieku 12 lat, ale jak mialam 16 lat to wazylam 89kg. Kazdego roku tylam.

Gość okniokn on
16,17 lat czemu wtedy nie przystopowalas?

Gość juz nie gruba
Ciezko mi bylo przejsc na diete, gdy inni domownicy jedli smakolyki. Mialam rozepchany zoladek.

Gość okniokn on
a potem nie mialas rozepchanego??!! dziewczyno :o

Gość juz nie gruba
Schudnac 45 kg to nie jest tak jak pstryknac palcem. W tamtym czasie mialam za malo silnej woli, nie znalam sie na zdrowym odzywianiu. Mieszkalam na wsi, nie mialam dostepu do internetu zeby dowiedziec sie o tym.

Gość okniokn on
jak tyle schudlas? co jadlas?

Gość juz nie gruba
glownie dieta bialkowa, polaczona z glodowka. Bylo bardzo ciezko.

Gość profjeojc
no to super zdrowo:o az warto bylo wyjezdzac ze wsi zeby byc na glodowce:o

Gość juz nie gruba
Nie ineteresuja mnie chmaskie komentarze. Zrobilam co chcialam, schudlam ile chcialam. profjeojc pochwal sie ile ty schudlas/es.