Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej wszystkim. Mam pewne wątpliwości związane z wydzieliną z mojej pochwy. Ogólnie jakieś dwa tygodnie temu zakończyłam kurację - miałam infekcję pochwy. Moja wydzielina była wtedy żółta/brązowa/biała (zależy kiedy). Więc wybrałam się do gina i mi przepisał antybiotyk. Po zakończeniu kuracji moja pochwa nie "produkowała" żadnej wydzieliny. Od niedzieli biorę tabletki podjęzykowe LUTEINA 50, ponieważ zaczęłam leczyć nieregularne miesiączki (28dzień cyklu wypada mi teraz akurat 28maja). No i właśnie jakoś w niedzielę wieczór -poniedziałek znowu pojawiła się jakaś wydzielina. Tym razem jest przezroczysta, kleista a czasami biaława. Gdy miałam nieregularne cykle tylko na kilka dni przed okresem pojawiała mi się bordowawa wydzielina, tak jakby zapowiadająca ten okres. Gdzieś w necie wyczytałam, że kolor i konsystencja wydzieliny zależna jest właśnie od fazy hormonalnej. Czy moja obecna wydzielina jest normalna? Chociażby ta biaława? Czy może to wynikać właśnie z przyjmowania LUTEINY 50, w skład której wchodzi progesteron? Do gina zamierzam pójść po okresie, jeżeli wydzielina nie ustanie. Bo ogólnie powinnam pójść po "czerwcowym" okresie, gdy zakończę branie luteiny, żeby sprawdzić czy nadal jest potrzebne kontynuowanie kuracji.

Czy wydzielinie towarzyszy szczypanie, pieczenie, jakikolwiek dyskomfort bo jeśli tak to pewnie nie doleczyłaś infekcji, możesz zabezpieczyć się przed nawrotami stosując probiotyki doustne i dopochwowe np. lacotvaginal, które odbudowują mikroflorę i chronią przed infekcjami.

Czy wydzielinie towarzyszy szczypanie, pieczenie, jakikolwiek dyskomfort bo jeśli tak to pewnie nie doleczyłaś infekcji, możesz zabezpieczyć się przed nawrotami stosując probiotyki doustne i dopochwowe np. lacotvaginal, które odbudowują mikroflorę i chronią przed infekcjami.

Właśnie sęk w tym, że nie czuję żadnego pieczenia, szczypania itp. Stosuję Laktacyt Femine, nie wiem czy to mi w jakiś sposób pomaga przed nawrotem infekcji czy nie.

Aby mieć pewność że nie masz żadnej infekcji zawsze możesz zrobić wymaz z pochwy lub biocenozę wtedy będziesz wiedzieć na 100%