Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ja się załamię chyba

niemowlak 9,5 msc nie pije 4 dzień !!! co robić ?

Polecane posty

hej moja córka ma 9,5 msc i od 4 dni nie piła tzn piła ale tylko wtedy jak w nią wmuszałam ;/ i to z płaczem ;/ daję jej i soki i samą wodę i wode z sokiem i nic nie chce pić i tyle ale zawsze tak mało pije ale teraz takie ciepło a ona nadal nie chce pić

A o oznacza ze "nic nie pije" ile wypija w ciągu dnia wliczając w to zupę, jogurty, mleko i wszelkie napoje? Powinna około 1,5 l ale już 1 litr nie jest źle.

Gość ruhffj
ugotuj kompot jablek,ja na szklanke kompotu sypalam 2lyzeczki cukru. jak syn mial pol roku to tez jakis czas nie chcial latem nic pic. ja podawalam mu przez sen potrafil wypic cala butelke w ten sposob.

Gość dfvgbhnjmk,l
moja córka ma 11 miesiecy i wogóle prawie nie pije.Jest na mm bebilon pepti,je przeciery owocowe i czasem wodę ale dosłownie może ze 40 ml dziennie

Gość ...mialam tak samo..
Mialam ten sam problem z corka. Wody nie,sokow nie...w koncu zrobilam Lipton z cytryna i wypila. Przez dlugi czas akceptowala tylko czarna herbate z cytryna....potem zasmakowaly jej soki.... Teraz ma 2.5 roku i uwielbia wszelkie soki, herbaty owocowe i wode...

Gość Niuniulkai
A może przygotuj jej jakiś słodki sok najlepiej własnorecznie (ps. te niektóre soczki i herbatki dzieciece są ochydne to sie nie dziwie)

Gość asdfg
40ml dziennie?!Nie boisz sie,ze sie odwodni???

Gość Katarina inka
Idż do apteki i kup normalną sczykawke napłnij ją wodą sokiem i podawaj dziecku. Moje też nie chciało pic ale zadziałało

Gość Błagam Cię !
sczykawke ??? :D:D:D:D:D:D

Gość idel
no to jest bardzo niepokojace ja przy tych upalach co chwile podtykam butle z sokiem/woda i dzienie corka wypija okolo 500 ml a ma prawie 7 msc ,bez upalow wypija 200 do 300 ml

Gość iceberg
''ruhffj ugotuj kompot jablek,ja na szklanke kompotu sypalam 2lyzeczki cukru. jak syn mial pol roku to tez jakis czas nie chcial latem nic pic. ja podawalam mu przez sen potrafil wypic cala butelke w ten sposob.'' jak mozna dziecku polrocznemu dac sok z dwoma lyzeczkami cukru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ''asdfg 40ml dziennie?!Nie boisz sie,ze sie odwodni???'' nie nie musi sie bac ze sie odwodni, pije przeciez mleko i zjada owoce i inne pokarmy ktore rowniez zawieraja wode - nic na sile ludzie!!!!!!!!! moje dziecko tez nie pilo bo nie chcialo, a teraz wypija litry wody dziennie - ma 19 miesiecy pija tylko wode nigdy nie podalabym jej soku z cukrem!!! ani innych napojow zawierajacych konserwanty

jakby 4 dzień nie piła to by już raczej nie żyła - może boli ją gardło? spróbuj jej dac owoce które mają dużo wody - arbuz, melon, truskawki nawet, moze jakaś herbata jej posmakuje?

Gość ruhffj
jak widac mozna ;-) chcesz to dawaj swojemu dziecku sama wode , ale nie krytykuj innych. Kazdy robi po swojemu.

poza tym że tak wtrącę jak ktoś doda 2 łyżki cukru np na litr kompotu to bez przesady... nikt od tego nie umrze... a lepiej zeby dziecko wypiło tak niz w ogóle... ja bym na twoim miejscu poszła do lekarza żeby obejrzał zobaczył do gardełka i powiedział czy to bardzo źle czy nie:) po co sie niepotrzebnie martwić:)? zwłaszcza że jest naprawdę ciepło i o odwodnienie nie jest ciężko:)

Gość nie zalamuj sie tylko napisz
co je w ciagu dnia. jesli podajesz owoce i mleko to byc moze zapotrzebowanie na plyny ma zaspokojone. proponuj wode przez caly dzien, daj pobawic sie butelka z woda czy niekapkiem w koncu zacznie pic sok powinien byc liczony jako porcja owocu

z jedzeniem nie ma żadnego problemu tylko właśnie z piciem... tak robię że daję jej niekapek ale niestety mamy ten z lovi i jest do dooopy ;/ ma taki dziwny ustnik juz dawno chciałam kupić a aventa ale u mnie w okolicy nigdzie nie ma ale już zamówiłam w sklepie i mają mi przywieść mam nadzieję że jutro juz będzie