Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamkaTotalnaaa

czy moglam zajsc w ciaze?? pomozciee

Polecane posty

Gość zalamkaTotalnaaa

brałam 5 lat tabletki anty microgynon 21, miesiac temu przerwalam, za 2 tyg dostalam okres. wczoraj kochalam sie z facetem ii zsunela sie nam gumka, niestety wlał sie do mnie, niby mam nieplodne i nie wiem czy sc po postinor taka konska dawka

Gość fkfmkr
lepiej idz

Gość zalamkaTotalnaaa
myslisz? jest to prawdodpodobne? cholera

Gość zalamkaTotalnaaa
postinoru nie ma? nie wiem policzylam w kalendarzyku

Kalendarzyk... :D :D :D :D :D I to jeszcze po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych... :D :D :D :D :D 🖐️

Gość zalamkaTotalnaaa
no wlasnie wiem, zdaje sobie z tego sprawe nie wiem co robic :( a czy majac dni plodne ma sie jakies objawy

Gość zalamkaTotalnaaa
co po tylu latach brania tabletek tak latwo zajsc? cholera :(

Gość fgrtyy
jesli masz dni niepłodne to jak mogłabyś zajść w ciążę...Niepłodna - znaczy, ze nie może dojśc do zapłodnienia...to chyba logiczne...ludzie czy wy w szkole biologii nie mieliście?

Gość zalamkaTotalnaaa
no tak tylko tak jak napisalam jestem po tabletkach anty, miesiac temu rzucilam, po rzuceniu dostalam okres za 14 dni i etraz sama nie wiem czy plodne czy nie

Gość zalamkaTotalnaaa
podnosze

Jeśli nie chcesz być w ciąży to idź do lekarza po Escapelle. Nie jesteś w stanie określić czy masz dni płodne czy nie. A co do płodności po odstawieniu tabletek to u jednej kobiety musi minąć trochę czasu, żeby wszystko wróciło do normy, a u innej jajniki ruszą ze zdwojoną siłą, więc kto wie, możesz nawet bliźniaków się spodziewać za 9 miesięcy. 🖐️

Gość zalamkaTotalnaaa
alke to chyba powinnam miec jakeis objawy, sluz, jak w dni plodne, a ja od momentu okresu nic

No to chyba jednak bierzesz pod uwagę ciążę i urodzenie dziecka. Mam nadzieję, że wychowanie również, a nie skazanie na los sieroty. 😴

Gość zalamkaTotalnaaa
wiesz co mam 26 lat, nie 18. Rozmawialam z facetem, powiedzial ze bedzie dobrze, ze stalo sie, ze trudno i w razie czego damy rade. Tylko ten strach paniczny, bo nie znamy sie za dlugo ;/

Gość kladia0071
to ciesz sie ze tak ci powiedzial. ale nie jest tak latwo zajsc po tylu latach brania anty

Gość zalamkaTotalnaaa
dzieki za wpisy. zaryzykuje.

Gość do do zalamkaTotalnaaa
nie ejst lekko zajsc jak ktos wyzej napisał

Gość zalamkaTotalnaaa
no ciezka decyzja teraz

Ja bym polecała escapelle w takim przypadku - skoro nie wiesz na 100% czy są to dni niepłodne. Pamiętaj, że nie powinno się ich określać na podstawie kalendarzyka bo owulacja może się przesunąć. Przy prezerwatywach polecałabym np tester na ślinę np afrodyta. Wiedziałabyś w razie kolejnej wpadki czy jest możliwość zapłodnienia

Gość zalamkaTotalnaaa
wiecie co ja mam dosc hormonow :( kolezanka mi mowi ze jakbym nawet miala dni plodne to bym miala objawy....sluz, bol brzucha a ja jestem suchhutka

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.