Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsdfsfdsfdsfds

Solarium... czy warto?

Polecane posty

Gość fdsdfsfdsfdsfds

Jestem dość szczupła i drobna, nie lubię być blada (lepiej wyglądam będąc delikatnie opalona), dlatego też stale używam różnych brązujacych specyfików (Xen-tan, balsamy brązujące itd). Zaczęło mnie to męczyć, bo nakładać je trzeba bardzo ostrożnie, regularnie, niektóre mogą brudzić ubrania, mają specyficzny zapach itd. Jestem przeciwniczką solarium, ale powoli zaczynam zastanawiać się, czy nie warto chodzić np raz na dwa tygodnie, a w między czasie co jakiś czas smarować sięjakimś delikatnym balsamem brązującym... czy solarium jest rzeczywiście bardziej szkodliwe od słońca?

Gość Karinarese
idz do solarium ale PAMIETAJ ze bedziesz do opalania musiala zdjac STANIK i MAJTKI

ktos kiedys powiedzial (jakis uczony), ze solarium dziala gorzej na skore niz papierosy na pluca

solarium nie jest bardziej szkodliwe od słońca o ile korzysta się z niego z głową. Fajnie jest się opalić raz na jakiś czas, ale te solary ktore caly czas chodzą opalone zeby miec ciemna karnacje, mają tak suchą i zniszczoną skore ze masakra. I nie zdaja sobie sprawy ze beda wygladac identycznie jak stare solary z super extra zmarszczkami... bleh. Mozesz isc sie poopalać nic Ci nie bedzie ale jak bedziesz latac caly czas to usmazysz sobie skore po prostu.

oczywiście, że solarium jest znacznie szkodliwsze od słońca. unikaj tego dziewczyno jak ognia. Wiedz, że 5 min na solarium, to dla skóry tak jakbyś siedziała 24 godziny na ostrym, południowym słońcu w temperaturze 30 stopni. A powiedz mi...dlaczego nie poopalasz się stopniowo, po troszkę na naturalnym słońcu?

Gość fdsdfsfdsfdsfds
RudaRuda, teraz nie mam nawet kiedy, praca i nauka, zbliżają się egzaminy... za miesiąc pewnie się poopalam, chociaż też bez przesady

Gość czarny kot czarny kot
też się ostatnio zastanaiwałam nad solarium. to byłby mój pierwszy raz. jednak zrezygnowałam, solarium niszczy skóre potwornie i jeszcze trzeba za to płacić. Od killku dni opalam sie na słoncu i jest ok. mysle ze gdybym codziennie przez tydzien się opałała po trochu byłabym juz pieknie opalona

no tak, skoro masz tyle zajęć to ciężko wygospodarować czas na wylegiwanie się na słońcu. A może po pracy, ucząc się do egzaminów możesz siedzieć na słoneczku, zwłaszcza że to jest bezpieczniejsze opalanie niż w południe. Tylko pamiętaj o kremie z filtrem :)

ja chodzilam na solarium o nieraz bylam mega poparzona a teraz? wychodze do ogrodka popracowac i jestem naturalnie opalona i nie place nawet pol grosza :)

Gość fdsdfsfdsfdsfds
Ogródka niestety brak, tylko mały balkon :) Ale w weekendy będę jeździć na działkę w miarę możliwości

Gość ewqewqweewq
Takie jednorazowe pójście na solarium coś daje?