Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym zrobic..

czy taką sprawe mozna zgłosic na policje?

Polecane posty

Gość co z tym zrobic..

witam obok mojego domu działa warsztat lakierniczy podejrzewam że nielegalnie, ich warsztat znajduje sie w odległosci około 2,5 m od mojej granicy. Prblem tkwi w tym ze jest zbyt głosno i samochody lakierowane sa albo zewnatrz czyli cała farba leci na moj ogród albo wewnatrz co i tak niezałatwia sprawy bo cały pył z wentylatora leci na moja działke gdzie mam kwiaty i rabatki. Prosiłam kilkakrotnie aby zaprzestali działalnosci ale jestem zbywana tym że pod koniec miesiaca zamykaja i to juz ostatnie auto.. moja córka jest astmatyczka i nie powinna wdychac tego typu substancji, a pozatym sadziłam w ogrodzie bo chciałam miec cos zdrowego a nie opylonego farba. Mojepytanie wiec brzmi, czy tego typu sytuacje moge zgłosic na policje? czy wyjde na nadwrazliwą sąsiadke?

Gość kosmo disk
to może poczekaj do końca miesiąca, a później, jak nie zamkną, zgłoś na policję

Gość co z tym zrobic..
tylko ze słysze to od kilku miesiecy i mam dosc czekania... nie chce robic komus problemów ale tu musi byc jakis kompromis albo zamykaja działalnosc.

Gość zatwardka
skoro już cię okłamali to zgłoś, nie ma na co czekać

Gość co z tym zrobic..
hmm ale nie wysmieją mnie? to raczej nie jest jakies karygodne przestepstwo i tak sie zastanawiam czy nie bede im tylko zawracać głowy i czy wogole pukam z tym do dobrych drzwi...

Moja sasiadka zglosila na policje szczekajacego psa,ale miala powod bo pies tak glupi ze szczekal nawet na przelatujace ptaki,uznali to za przewlekla uciazliwosc w zyciu codziennym i nakazali wlascicielowi na zakladanie kaganca albo oddanie go na tresure. Dzisiaj sprawa wyglada tak ze pies ma zakladany kaganiec ale i troche zmadrzal z wiekiem.

Gość Palomaaa
Raczej do straży miejskiej

Gość oczywiscie zgloś
Do straży miejskiej.Nie jesteś przewrażliwiona,te farby są bardzo toksyczne i wcześniej czy później moze odbic się to na waszym zdrowiu.

Gość co z tym zrobic..
jednak na straży miejskiej powiedziano mi że taka sprawa od razu kierowana jest do sadu i tam rozpatrywana, wiec zapytano mnie czy mam ochote na chodzenie po sadach, odpowiedziałam ze nie. powiedziano mi tez ze gdzies do wojewódzkiego inspektoratu ochrony srodowiska moge to zgłosic, ale nie wiem zbytnio jak sie do tego zabrac;-(

Idz do swojego dzielnicowego i zglos problem,z cala pewnoscia przyjdzie do wlasciciela zapoznac sie sytuacja.

Gość co z tym zrobic..
to chyba najlepszy pomysł, jutro udam sie na policje aby prosic oi jakis kontakt do dzielnicowego.

Gość do US czy SAneid - u
napisz . zobaczysz jak szybko sie za to wemą . Zakład lakierniczy nie mozę być prowadzony w strefie domów mieszkalnych , ponadto musi spełniać wysokie standarty jeśli chodz o ekologię . Na bank robia na czarno . do urzędu skarbowego napisz - tam nawet anonimy sprawdzają.