Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karissima

Czy mogę mieć nerwicę?

Polecane posty

Gość Karissima

Witam. Mam pytanie do wszystkich zorientowanych... od jakiegoś czasu zdarza mi się wpadać w cało dziennie stany nerwowości, objawia się to ogólnym uczuciem niepokoju, nawet lęku przy zwykłych czynnościach, trzęsące się ręce i nogi utrudniają codziennie czynności. Zdarza mi się też że mięśnie drgają mi mimowolnie nawet przy siedzeniu i wypoczynku. Ciężko opisać ogóle uczucie jakie temu towarzyszy ale nie jest to normalne.Nigdy na nic nie chorowałam, nie mam problemów z ciśnieniem ani z akcją serca. Generalnie fizycznie wszystko jest w normie. Chciałabym zaznaczyć że w ciągu ostatniego roku miałam wiele przejść w życiu prywatnym. I moje pytanie brzmi czy mam nerwicę albo inne zaburzenie? Proszę o zdanie osób które mogą się na tym znać. Planuję wizytę u lekarza ale wcześniej chciałabym zapytać was. Z góry dziękuję za wasze opinie.

Gość Activia_
Może to być nerwica. Najlepiej udaj się do psychologa.

Możliwe. Te skurcze mięśni i reszta prawdopowodnie mogą też być od niedoboru magnezu. Zacznij brać magnez większą dawkę i poobserwuj czy objawy ustąpują. Jeśli nie, to niestety to może być nerwica.

Gość polalalalalalalala
najpierw zapodaj sobie magznez to naprawde może pomóc. a jeśli nie to0 najkprawdopodobniej to nerwcia. ja sie z tym cholerstwem już ponad rok męcze i wszystko wskazuje na to ze bede sie meczyla sie do konca życia:| to smutne ale tak niestety jest