Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iguleka dziewiętnaście

chcialabym uczęszczać na spotkania Hare Kryszna ,czy to bezpieczne?

Polecane posty

witam wszystkich na forum ,mam takie pytania i prosze o wyrozumiałość w tej sprawie. a mianowicie , rok temu zainteresowala mnie kultura hare kryszny, interesują mnie ich zwyczaje , wiem ze w wiekszych miastach sa zgrupowania takie które organizuja spotkania , wycieczki itd... Chcialabym pojsc na takie spotkanie. Co o tym myslicie? czy to bezpiecznie ?? Proszę o poważne odpowiedzi i porady. dziekuje.

co o tym myslicie? A moze ktos z was był na takim spotkaniu?

bardzo mnie to ciekawi

Gość ostatni moheranin
Hare Kryszna Hare Kryszna Kryszna Kryszna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare .z powodu początku ich najbardziej znanej mantry: "Hare Kryszna, Hare Kryszna, Kryszna, Kryszna, Hare, Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama, Rama, Hare, Hare. " Podaje rzeczywiste znaczenie w języku polskim słów pochodzenia z tzw. sanskrytu: hare - jest wołaczem od słowa hari oznaczającego jedno z wielu imion w języku polskim oznacza - tego który wszystko niszczy; tego, który wszystko zabiera; tego, który wszystko unicestwia czyli można to domknąć w jednym słowem w j. polskim -niszczyciel lub unicestwiasz, burzyciel gdy użyjemy wołacza od słowa hari czyli słowa hare oznacza to dosłownie wołanie, prośbię o niszczycielską, destrukcyjną energię do hari czyli niszczyciela, burzyciela, destruktora. Zatem reasumując: słowo hare oznacza w j. polskim - niszczycielu, burzycielu jest bezpośrednim wołaniem - prośbą o niszczycielską destrukcyjną energię która jest atrybutem niszczyciela, destruktora, burzyciela czyli hari = także siva kryszna - w j. polskim oznacza miedzy innymi ciemny, brunatny, czarniawy, niczym kolor chmury w porze deszczowej; wszechatrakcyjny rama - oznacza natomiast źródło przyjemności Zatem rzeczywiste znaczenie treści tzw. wielkiej matry powtarzanej przez społeczność towarzystwa świadomości kryszny jest następujące: niszczycielu brunatny niszczycielu brunatny brunatny brunatny niszczycielu niszczycielu zniszcz zródło przyjemności zniszcz źródło przyjemnści źródło przyjemności źródło przyjemność zniszcz zniszcz Oczywiście słowo brunatny można zastąpić słowem wszcheatrakcyjnym bo i takie jest jego znaczenie tylko czy niszczyciel destruktor lub burzyciel może być wszechatrakcyjny możliwe że może to już subiektywna ocena ps Niekiedy warto zastanowić się nad znaczeniem treścią słów zanim zdecydujemy sie na ich użycie...

Gość już wszystko wiem
ludzie na prawdę nie wiecie co ze sobą zrobić, że tak was ciągnie do sekt

Gość Hare Kryszna 123
To co napisał ostatni moheranin to jakie brednie. Zresztą nie dziwię się, po nicku można rozpoznać. Nie ma pojęcia o sanskrycie i znaczeniu słów Hare Kryszna. Przede wszystkim Hare Kryszna nie jest żadną sektą. Jest legalnie działającym związkiem wyznaniowym. (podobnie jak np. buddyści) Hare Kryszna reprezentują jedną z większych religii świata jaką jest Hinduizm. W Indiach wiele jest świątyń Kryszny i każdy hindus zna mantrę Hare Kryszna... W Polsce są trzy świątynie. Skupiają one Hindusów mieszkających w Polsce oraz polskich hinduistów. W niektórych miastach organizowane są też ciekawe spotkania przedstawiające tą religię oraz kulturę Indii. Warto na nie iść. Są zupełnie bezpłatne. Można na nich spróbować również kuchni hinduskiej. Wiele takich spotkań odbywa się pod patronatem Ambasadora Indii w Polsce.