zofiamaria 0 Napisano Maj 23, 2012 Czesc, Do tej pory używałam plastrów Evra jako antykoncepcji przez jakies 1,5 roku. Teraz postanowiłam zmienić. Poszlam do lekarza w trakcie "tygodnia bez plastra" przepisał mi tabletki Sylvie20, z racji tego że jestem młodą osobą, mam 20 lat no ogolnie polecał. Dzis wykupiłam lek, na ulotce nie ma wzmianki na temat przejscia z plastrów na tabletki. Nie wiem w jaki sposob mam to zrobic (jutro tj. czwartek powinnam nakleic plaster). Do tej pory sądziłam że moge normalnie wziac tabletke, ale sie troche naczytałam że jednak chyba nie, ze powinnam wziac w trakcie pierwszego dnia okresu. Jak dla mnie bezsensu bo sie wszytsko poprzestawia, no ale opinie byly rozne. Prosze o pomoc. Czy moge jednak wziać ta tabletke normalnie jakbym nakleila nowy plaster? Pozdrawiam, zofiamaria :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zofiamaria 0 Napisano Maj 23, 2012 Proszę o rade bo nie mam za wiele czasu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość otoniea Napisano Maj 28, 2012 pierwszą tabletkę bierzesz po 7-dniowej przerwie (tej po 3. plastrze), w której powinno nastąpić krwawienie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach