Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17stka

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość 17stka

mam 17 lat, jestem od dłuższego czasu w stałym związku. Jeszcze nie uprawialiśmy seksu, ale chcielibyśmy zacząć, a ja jak każda dziewczyna/kobieta boje się o ciąże, gumkom tak na prawde nie ufam. Jak myślicie jakie tabletki antykoncepcyjne powinna stosować dziewczyna w moim wieku? Chciałam dodać żebyście nie pisały abym udała się do lekarza, bo moja pani Ginekolog nie ma wolnych terminów, a nie ukywam, że chciałabym zacząć stosować te tabletki już od najbliższego okresu:)

Wiesz co skoro nie chcesz iść do lekarza to Twoja sprawa. Chodź powinnaś. Ja na początku dostałam rigevidon, miałam ok 20 lat. Po jakimś czasie dowiedziłam innego lekarza i powiedział że rigevidon ma tak silne hormony, że kobiety po porodzie powinny je zażywać. Teraz biorę Midianę, jest delikatna i dobrze ją toleruję.

Gość zwroty
A jak chcesz dostać te tabletki (konkretnie receptę na nie), jeżeli nie chcesz iść do ginekologa? Na piękne oczy w aptece nikt ci ich nie sprzeda. Dobry ginekolog powinien zrobić ci odpowiednie badania i na podstawie wyników dobrać tabsy. Większość niestety robi to na chybił trafił. Każda kobieta reaguje indywidualnie na konkretne pigułki, więc nie da się nic polecić. Biorąc pod uwagę twój wiek musisz iść z rodzicem do lekarza. Ginekolog nie ma prawa przepisać antykoncepcji osobie niepełnoletniej.

"A jak chcesz dostać te tabletki (konkretnie receptę na nie), jeżeli nie chcesz iść do ginekologa? Na piękne oczy w aptece nikt ci ich nie sprzeda." A mało to ogłoszeń w internecie? :( Koniecznie musisz pójść do lekarza. Przeprowadzi on wywiad, być może zleci jakieś badania. No chyba, że chcesz umrzeć. 😴 A podczas brania tabletek powinnaś co najmniej co pół roku chodzić kontrolnie do ginekologa.

Gość wy naprawdę kupujecie tabletki
anty w Internecie i nie boicie się, że to np cukier w tabletce? I wierzycie, że to was ochroni przed ciążą???? Gratuluję wiary :D:D:D

Gość bialamasajka
Prezerwatywy spokojnie powinny wystarczyć, ale jeśli na prawdę się boisz może kup sobie mikroskop owulacyjny np afrodyta. W dni płodne po prostu unikajcie współżycia. Wtedy na pewno nie zajdziesz w ciążę.