Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwroty

nadżerka a ciąża

Polecane posty

Gość zwroty

W trakcie porodu kilka lat temu nabawiłam się nadżerki (przynajmniej takiego zdania jest lekarz, ponieważ wcześniej jej nie miałam). Leczyłam ją dwukrotnie (wypalania i zamrażanie), ale i tak się odnawia. Chcemy z mężem mieć kolejne dziecko. Czekam na wizytę u gina, ale w międzyczasie chciałam się zapytać was: czy przed zajściem w ciążę należy nadżerkę wyleczyć? jest jakimś przeciwwskazaniem?

Gość zwroty
Proszę o podzielenie się doświadczeniem. Wizytę mam dopiero za miesiąc.

Gość niub
miałam nadżerkę przed zajściem w pierwszą ciążę i nie było z tego powodu problemów. po porodzie wyleczyłam ją. Po jakimś czasie zaszłam w kolejną ciążę ale nadżerka już nie wróciła. drugi poród był o wiele łatwiejszy niż pierwszy ale pewnie to nie ma zwiazku z nadżerką.

Gość zwroty
Bardziej mi chodzi o to czy nadżerka nie jest przeciwwskazaniem do ciąży... Dwukrotne usuwanie nadżerki nic nie dało poza bólem (mam niski próg bólowy) i stresem. Cytologia cały czas wychodzi mi dobra, więc nie chcę znowu się narażać na ten dyskomfort. Pomijam totalnie tony czopków itp.,które podobno miały pomóc. Trochę mnie pocieszyłaś. Mam nadzieję, że to samo usłyszę od lekarza.

Gość zwroty
up

miałam nadżerkę wykrytą zaraz na początku ciąży i poszła w cholere przy porodzie samoczynnie i nie wróciła