Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweetleaf

Zmiana antykoncepcji

Polecane posty

Gość sweetleaf

Czy przy zmianie tabletek z typu (21 +7) Mercilon na (24+4)Daylette może wystąpić przerwanie ciągłosci antykoncepcji? Czy możliwe jest ze od razu po zakonczeniu opakowania Mercilonu zaczełam zazywac Daylette to miesiączka wystąpi dopiero po 24 tabletce daylette, czy wystąpi normalnie i powinnam czekac?

Gość zajrzyj do ulotki..........
wszystko tam masz. Rowniez przejscia z pigulek trojfazowych na jednofazowe.

"Czy możliwe jest ze od razu po zakonczeniu opakowania Mercilonu zaczełam zazywac Daylette to miesiączka wystąpi dopiero po 24 tabletce daylette" Jeżeli nie zrobisz przerwy po 21 tabletkach Mercilonu to krwawienie z odstawienia nie wystąpi, ale może pojawić się plamienia podczas przyjmowania białych tabletek Daylette.

Gość sweetleaf
w ulotce jest tylko o tym kiedy zacząć je brac przy zmianie. czy pomimo przesunięcia miesiączki, będę caly czas zabezpieczona?

Gość sweetleaf
jednakże dostałam lekkiego krwawienia.

Gość zajrzyj do ulotki..........
krwawienie z odstawienia to nie miesiaczka, nie jest zadnym dowodem na brak ciazy. To wynik przerwy w braniu hormonow i spadku ich ilosci we krwi. Natomiast brak przerwy miedzy opakowaniami moze spowodowac plamienia (moga trwac caly cykl az do kolejnej przerwy) i obie reakcje sa zupelnie normalne. Pigulki jednofazowe maja stala ilosc hormonow w kazdej pigulce. Wielofazowe, jak sama nazwa wskazuje, maja rozne ich porcje w roznych grupach pigulek. Ostatnie sa pigulkami-placebo, czyli takimi "oszukanczymi":). Nie zawieraja hormonu, sluza jedynie pomoca kobieta, ktorym pamietanie o 7 dniach przerwy sprawia klopot, ktore boja sie przerwe "niechcacy"przedluzyc. Dlatego kiedy przechodzi sie z wielofazowych na jednofazowe przerwy miedzy opakowaniami nie robimy, bo sa nia praktycznie juz ostatnie pigulki z opakowania. Ale pisze to z glowy, ja bym przejrzala jednak ulotke. W moich (Yasmin) jest to wytlumaczone...na pewno u Ciebie nic nie ma? A ginekolog co mowil wypisujac recepte na nowe pigulki?

"nie jest zadnym dowodem na brak ciazy" Oczywiście, że jest. W przypadku ciąży poziom hormonów pozostaje na wystarczająco wysokim poziomie, żeby krwawienie nie wystąpiło.

Jest wytłumaczone jak przejść z jednych na drugie. Nie chce mi się teraz szukać ulotki od Daylette.

"czy pomimo przesunięcia miesiączki, będę caly czas zabezpieczona? " Logicznie pomyśl. Skoro nie robisz przerwy to dlaczego miałabyś nie być zabezpieczona?