Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

korapo

jak przyzwyczaić starego kota do psa

Polecane posty

witam mam problem , mam kota który ma 11-12 lat kot ten jest samicą ale nie może mieć dzieci. normalnie jest spokojny nie atakuje ludzi ani dzieci , za to atakuje zwierzęta psy czasami koty itp. ostatnio już tak czesto nie atakuje ale okolo rok - 2 lata temu zaatakował owczarka niemieckiego!!!!!! i ....wygrywał ostatnio moja sąsiadka kupiła sobie begla (nie jestem pewien co do rasy ale tak mi sie wydaje) poszła z nim na spacer. moj kot nic nie robi bo już z byle powodu nie atakuje wiec ok. ale gdy tylko ja podeszłem do tego psa zobaczyc go moj kot od razu go zaatakował. za 4 tygodnie dostane psa, wiec jak on sie u mnie pojawi to jak przyzwyczaić kota do psa??? prosze o odpowiedzi.

Gość KOT TEN JEST SAMICA
I PODESZLEM :D

Nie przyzwyczaisz, tym bardziej, że młody pies będzie zaczepiał kota. Ale nie masz się czym martwić - dostanie kilka razy po pyski i nauczą się wzajemnie omijać :)

ale mi nie chodzi o to żeby kot lizał pieska tylko żeby nie bawił sie z pieskiem w berka (oczywiście on goni)

Gość kot zostanie zagryziony
pies ma wieksze zęby więc to nieuniknione

tak 11 letni kot zostanie zagryziony przez 8 tygodniowygo psa pfff ten kot atakował juz 1 lisa pełno kotów owczarki niemieckie itd. a zagryzie go ośmiotygodniowy pies....

Czemu w ogóle bierzesz psa, skoro masz w domu agresywną bestię? ;)

Gość ale psy szybko rosną
bardzo szybko, a kot atakował bo głupi, kiedyś się nadzieje

po 1 to chciałem żeby mi pisano jak zrobić zeby tak bardzo nie atakował psa a nie żeby słyszeć że pies go zje >_< po 2 albo pies zostanie zjedzony i nie urośnie albo kot go nie będzie atakować a że przybył do nas jako mały pies to jak urośnie nie będzie atakował tego kota..... i chyba źle powiedziałem co do tego psa. bo to nie będzie owczarek niemiecki tylko shiba inu...

on atakuje zwierzeta bo do 4 roku zycia nigdy nie widział zwierzat (tylko homika który dziwnie szybko zginoł :p (zartuje nie kot go zabił(nie miał odwagi :p ta bestja bałą się homika :p))) a i nei trafi na silniejszego bo już nie atakuje psów co sobie idą ulicą tylko takei co ja je głaszcze albo są na 'jego' placu

Gość gość
Mam stara 17-letnią kotkę i od miesiaca energicznego wilczka (3-miesiace). Szczeniak obszczekuje kota i niestety wczoraj doszło do dramatycznej sytuacji, kiedy w pokoju kot zaatakował psa i wbił mu w oko pazur. Zwierzeta maja duzy teren (domek na wsi i duzy ogród). Do tej pory kot urzedował wszędzie, teraz ma odciete wejscie z jednej strony...Nie mam pojecia co dalej robić z tym problemem..

Gość gość
Czekam na radę

Gość gość
Normalnie to starsze koty "wychowuja"sobie i dominuja szczeniaki...

Gość gość
nie rozumiem dlaczego z własnego egoizmu wprowadzasz konflikt.

Gość gość
zgadzam sie z powyzsza wypowiedzia. Po cholere bierzesz psa skoro masz starego kota. Niech pozyje bez stresu jeszcze te kilka lat.

Gość gość
Mając kota w tym wieku i z takim charakterem, branie szczeniaka do domu, to szczyt nieodpowiedzialności. Przecież ten kot i tam ma jakieś problemy emocjonalne skoro tak się zachowuje, a ty chcesz dołożyć mu dodatkowych stresów? Po co ci te kłopoty, widać że i tak nie radzisz sobie z charakterem swojego kota. Kot już się nie zmieni, a pies będzie miał zwichrowany charakter jak będzie dorastał w takiej atmosferze kiedy będzie dostawał od kota baty, może mu wydrapie oczy itd. A ty co z tym zrobisz, za rok uśpisz kota, czy oddasz psa.?

Gość gość
Weż wypierrdalaj szczylu z kobiecego forum