Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a\zsdfrgt

nie daje juz rady

Polecane posty

Gość a\zsdfrgt

mam problem z czerwienieniem się. jest to dla mnie na tyle uciążliwe że odechciewa sie żyć. Mam dodatkowo uderzenia gorąca. Czerwienie się w każdej sytuacji, doslownie z byle czego!!! a mam juz ponad 30. Im bardzije boję sie czerwienienia tym cześćiej się czerwienie!! Krtos tak ma?

Gość tez tak mam, 27 lat
ale olewam to juz :)

Gość a\zsdfrgt
a ja wlasnie nie bo i przy tym normalnie slabo mi sie robi...ja mam chyba dodatkowo fobie spoleczna

Gość słodkamigotka
słońce to idź do psychologa - po co się męczyć trzeba spróbować temu zaradzić - życie ci ucieka - szkoda czasu :D:D:D ja się kiedyś czerwieniłam i jąkałam ze stresu ale mi przeszło hahha - to znaczy tempo intensywnośći jakość moich kontaktów z ludźmi spowodowała, że z nieśmiałej nastolatki wyrosła nie nieśmiała kobieta :D wewnętrzna trzęsiawka zamieniła się w bezbrzeżny ocean spokoju haha :) ale to niestety wymagało czasu :) pozdrawiam :) powodzenia :)

Gość a\zsdfrgt
wlasnie chodzi o to ze jako nastolatka bylam wysmiewana, szydzona, ta brzydka. Tak mi zostalo !Nikt nie zmieni mego nastawienia do samej siebie:(

Gość nie oplaca sie...
a masz prace???

Gość a\zsdfrgt
mam ale na szczescie taka w ktorej nie mam zbyt duzego kontaktu z ludzmi:)

Gość 43454655767
a co to za praca???

Gość słodkamigotka
to nie jest na szczęście - ja się przełamałam właśnie wtedy kiedy okazało się, że muszę radzić sobie w kontaktach i było ich coraz więcej - to znaczy obowiązków i wtedy po prostu jakoś tak samo poszło skupiałam się na tym co mam do zrobienia ia nie myślałam jak co powiem, jak ten ktoś zareaguje i co sobie pomyśli i tak jakoś pomalutku poszło :)

Gość a\zsdfrgt
a ja ejstem na tyle niesmiala , że ledwo dukam w towarzystwie, jakam się. Nigdy nie dostałabym takiej pracy. Pracuje w biurze gdzie nie przyjmuje interesantow:) Dla mnie to naprawde ogromna tragedia. Nie mogę zadnego mężczyzny utryzmać rpzy sobie bo to ogranicza mi starsznie zycie.

Gość 43454655767
nie rozumiem jednego, jak ty dostalas ta prace? po znajomosci?

Gość taka taaaaaaaaaam
zgadzam sie ze Slodkamigotka. trzeba wychodzic do ludzi. ja tez bylam niesmiala i lapalam buraka za kazdym razem jak ktos sie do mnie odezwal. ale wyjechalam do duzego miasta. zmienilam otoczenie i ludzi ktorzy przypominali mi o tych zlych czasach. zlapalam pierwsza leppsza robote w barze... nooo i musialam nauczyc sie komunikowac ;p poczatki bywaja trudne. ale siedzenie w kacie i udawanie ze jest sie niewidzialnym to nie rozwiazanie. wegetuj tak dalej a zanim sie obejrzysz to ci zycie ucieknie!!

Gość słodkamigotka
nieśmiałość najlepiej leczyć pasją - czy masz coś w czym czujesz się dobrze ?? coś z czego jesteś dumna ?

Gość to mija z czasem
im bardziej koncentrujesz się na swojej fobii tym większa szansa że się zaczerwienisz zresztą czerwienienie się to zupełnie normalna reakcja organizmu na stres jedni ludzie są po prostu bardziej pobudliwi (kwestia wrażliwości układu nerwowego) inni mniej, niekórzy mają też cieńszą skórę wiec rómienice jest bardziej widoczny ja nadal czerwienie się gdy jest mi ciepło, gdy wypiję trochę alkoholu, gdy jestem zmęczona, podekscytowana lub przepracowana czasami też gdy się speszę lub zawstydzę po prostu przestałam na to zwracać uwagę, wiem że tak mam i tyle traktuję rumieniec jako swoją cechę, taką jak kolor włosów czy oczu możesz stosować kosmetyki do cery naczyńkowej, to trochę uszczelnia naczynia i rumieneic jest mniejszy, dodatkowo witaminę C, rutinoscorbin, wit PP i meliskę by się zrelaksować faceci lubią wstydliwe panny ;-)

Gość słodkamigotka
hahaha - oj to szkoda, że mi przeszło :( hahah

Gość to mija z czasem
im bardziej koncentrujesz się na swojej fobii tym większa szansa że się zaczerwienisz zresztą czerwienienie się to zupełnie normalna reakcja organizmu na stres jedni ludzie są po prostu bardziej pobudliwi (kwestia wrażliwości układu nerwowego) inni mniej, niekórzy mają też cieńszą skórę wiec rómienice jest bardziej widoczny ja nadal czerwienie się gdy jest mi ciepło, gdy wypiję trochę alkoholu, gdy jestem zmęczona, podekscytowana lub przepracowana czasami też gdy się speszę lub zawstydzę po prostu przestałam na to zwracać uwagę, wiem że tak mam i tyle traktuję rumieniec jako swoją cechę, taką jak kolor włosów czy oczu możesz stosować kosmetyki do cery naczyńkowej, to trochę uszczelnia naczynia i rumieneic jest mniejszy, dodatkowo witaminę C, rutinoscorbin, wit PP i meliskę by się zrelaksować faceci lubią wstydliwe panny ;-)

Gość słodkamigotka
Dj vu ???

Gość to mija z czasem
NIE DEJAVU tylko mi się sieć powiesiła

Gość stttefek
mi też sie zdarza, choc z reguły jestem opalony na gębie i mniej widać. mam w pracy jedną kumpele z cerą biuałą jak ściana i po niej mocno i często widać. w oczach moich i kolegów tylko dodaje jej to uroku i jest najseksowniejsza w firmie (ma 36 lat).

Gość słodkamigotka
widzisz autorko ?

Gość a\zsdfrgt
wybaczcie, nie moglam wczesniej wejsc bo szef byl i roboty troche było. PraCę dostałam z UP, pierw jako stazystka a potem zostałam przyjęta. Nie umiem już z tym walczyc, pije meliske i inne uspakajacze, dodatkowo jestem nerwowa, zestresowana, serce wali mlotem, praktycznie mdlerje jak mam przejsc kolo gartki mezczyzn a nie daj boze jak mnie zaczepią , to dopiero masakra. Mi sie wydaje , że to juz podchodzi pod nerwice

Gość madzia2828
witamina PP lub bblockery napewno pomoga idz po recepte do swojego lekarza i poczytaj na necie o ERYTROFOBII masz to.

Gość to mija z czasem
na nerwicę psycholog ale myślę że z czasem przestaniesz tak bardzo się tym przejmować grunt to zdać sobie sprawę że inni mają lepsze rzeczy niż się wiecznie gapić czy analziować powód dla, którego się rumienisz ja mam wypieki na twarzy czasem ze zmęczenia albo gdy jestem maksymalnie wkurzona lub podniecona jak widać powód czerwonej gęby skrajnie różny, efekt ten sam a postronny obserwator i tak nie wie o co chodzi i nie potrafi zinterpretować

Gość to mija z czasem
kiedyś się przejmowałam i to bardzo ale to naprawdę zależy wyłącznie od twojego podejścia im bardziej o tym myslisz tym bardziej się rumienisz gdy zdarzy mi się że czuję uderzenie krwi do twarzy to nie skupiam się na tym, owszem czuję to i tyle, nie myślę o tym bo wiem że to minie za chwilę

Gość a\zsdfrgt
no wlasnie gdy czuje uderzenie do glowy tego goraca , ktore rozlewa sie na całe ciało to po prostu wpadam w panikę i robię sie jeszcze czerwieńsza do tego stanu, że zaczyna mi się wydawać, że zaraz zemdleje, słabo mi sie robi...a najgorzej jest tuż przed okresem....wtedy to mam świetne jazdy

Gość a\zsdfrgt
muszę iść do tego lekarza bo normalnie ja sie juz boję chodzić, mijać ludzi, iść do sklepu, cud że pracuję ale uwierz , że dla mnie to potworna udręka bo tak czy siak sie czerwienię wśród współpracowników