Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki kolor powinien mieć

Dziewczyny powiedzcie - jaki kolor ma BIAŁE ZŁOTO????????????

Polecane posty

Dostałam pierścionek zaręczynowy z białego złota i od początku jak dla mnie wyglądał jak srebrny, myślałam że taki właśnie kolor ma białe złoto, ostatnio poszłam go zmniejszyć, przy okazji mi go wyczyścili i...ma kolor złoty:O tzn.nie złoty jak żółte złoto, ale ma normalnie kolor lekko złotawy czego wcześniej nie widziałam:O i teraz pytanie - białe złoto jest czysto srebrne czy z lekką nutą jak złoto żółte bo jakoś nie wierzę, że całe pół roku patrzyłam na mój pierścionek i nie widziałam, że ma żółtawy odcień:O i od razu uprzedzam pierścionek to nie podróba czy jakieś dziadostwo:P

Gość basengrill
czyli platyna tak to odcień srebra:)

Gość kawaw_zmklekiem
tak , białe złoto jest lekko żółtawe , srebro jest białe tzn nie ma przebłysków żótego koloru

to czemu po wyczyszczeniu zrobił się teraz brzydki odcień?:(

dwie osoby i dwie różne opinie:P wiec czekam na więcej:P

a możliwe, że to miałam rodowane a jak mi wyczyścili to się zrobiło jak nie rodowane?:O

Gość moze hmmmm
No białe złoto przypomina chyba srebro, ale ma jakiś taki 'czystszy', jaśniejszy kolor- tak na moje oko, bo nie znam się zupełnie

Gość kupno działki
każde białe złoto jest wymieszane z żółtym, zalezy jaka jest proporcja białego i żółtego i w tej zależności jest bardziej białe lub bardziej żółte

to czyszczenie sprawiło, że mój pierścionek ma złotawy odcień, na 100% takiego nie miał przed oddaniem do jubilera:(

rodowane jest dlatego jak srebrne i ładnie blyszczace bo pokrywa sie je rodem, po pewnym czasie sie to sciera i wygląda jak nierodowana. Możliwe że podczas czyszczenia tak własnie się stało.

jesli bardzo ci to przeszkadza mozesz go oddac do rodowania.

no to się załamałam:( a u jubilera to chyba powinni mnie ostrzec, że jak mam białe złoto rodowane to zetrze się ta warstwa:O

facet mógl ci kupic nierodowane, takie sa chyba troszke delikatniejsze w tej swojej żółci i nie ma ryzyka ze bedzie sie scierać, ale przeciez taki złoty poblask to nic strasznego, przynajmniej wygląda jak zaręczynowy ;)

Gość lips90
sprawdz to,złoto nie zmienia koloru

ale mnie się podobał srebrny :( tek pięknie błyszczał, a teraz taka żółta poświata:O nigdy nie lubiłam żółtego złota dlatego tak chciałam mieć pierścionek z białego i na moje nieszczęście musiałam go chcieć wyczyścić:O

rodowanie dla obrączek to koszt 200-300zł, pierścionek pewnie wyszedłby podobnie.