Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miłka23

welon i bolerko czy to juz nie przegiecie ?

Polecane posty

Gość panna mloda 2013
Ja welonu na głowie nie miałam, bo slub jeszcze daleko przede mną. Jednak z opinii panien młodych, które miały welon na grzebyczek nie było żadnego problemu. Zależy też jaką masz fryzurę, bo jeśli np. wybierasz fruzurę rozpuszczone włosy to nie ma jak go wpiąć i może się wysuwać wtedy trzeba będzie na pewno pomóc wsówkami jakimiś. Ale to potem i więcej babraniny z wypięciem go. Natomiast w koczkach czy czymś ala podobnym welon wpięty od góry trzyma się idealnie na tym grzebyczku:)

Gość miłka23
oooo kamien z serca, skoro piszesz ze to nie jest zbyt skomplikowane :D pojde do salonu, zobacze ile takie welony kosztuja i jak wygladam w tym, a wtedy poszukam na allegro nawet znalazlam taki co mi sie podoba, tyle ze troche sie boje ze inaczej bedzie wygladac na obrazku a inaczej na zywo, dlatego zamowie na tyle szybko zeby jeszcze moc zwrocic w razie co :D Maga 01- nie zupelnie nie odzwierciedla, moja jest skomniejsza, podobna do tej co zalaczylam

Gość panna mloda 2013
oż cholera wsuwkami :P

a pytanie mam a to musi być długi welon bo jak tak przeglądam to raczej widzę że do sukien z trenem to mają krótkie?

Gość panna mloda 2013
Tak jak mówię takie proste mgiełki nawet i w salonie nie powinny powalać ceną. W końcu nie ma na nich drogiej koronki czy kryształków. Także by nie ryzykować możesz zdecydować się na zakup miejscowy myślę, że skoro na allegro kosztuje kilkadziesiąt złotych to w salonie nie powinien przekroczyć tej stówki. Chociaż nigdy nic nie wiadomo. Zorientuj się, pochodź, poprzymierzaj.

Gość miłka23
mmm fryzury jeszcze nie mam, zastanawiam sie nad rozpuszczonymi ale z 2 strony moje wlosy nie chca sie ukladac, fryzjerka mowila ze jest w stanie zrobic mi fryzure z rozpuszczonymi, ze mi sie nie rozwali ale chyba wole nie ryzykowac, szukam w necie inspiracje z upietymi wlosami, jednak bedzie to bezpieczniejsze, bo nie chce wygladac o godzinie 20 jak czarownica, ktora dopiero co z lozka wstala :D zwlaszcza ze mam slub latem a jak bedzie upal ,to moze mi sie ten lakier rozpuscic i nic na glowie miec nie bede :/

Gość panna mloda 2013
maga ooo matko święta ja bym absolutnie nie wzorowała się na ten pannie młodej. Tutaj wszystkiego jest za dużo i jeszcze ten sterczący welon. To już o niebo lepiej wyglądałaby delikatna mgiełka a nie ten pióropusz. Zasada jest taka, że welon powinien sięgać do rąbka sukni, gdy mamy tren welon powinien być długi, dłuższy od trenu. Ale trzeba też uważać by nie przesadzić jak na załaczonym obrazku. Moim zdaniem tu kompletnie welon nie gra.

Gość miłka23
ojjj mysle, ze w salonie taki dlugi mimo ze prosty i bez udziwnien bedzie drogi, wiecie jak to z salonami, zawsze zarabiaja na slowie slubny, mysle, ze taki welon co chce kosztuje w granicach 350 - 400 zl, jak bylam kupic sukienke pokazala mi pierwszy lepszy welon, taki krotki i koszmarnie brzydki ktory kosztowal 250 zl, mowila sama ze najtanszy zaczyna sie od 150 i to tez byl krotki welon :O Maga o1- nie krotki nie za bardzo mi sie podoba, wole dlugie jesli juz

Gość miłka23
maga01- o swieta matko !! ta panna mloda na zdjeciu absolutnie przesadzila :O

Gość panna mloda 2013
Oj no to jeśli jest jak mówisz to nawet się nie zastanawiaj, wybierz tylko sprzedawce na allegro z duużą ilościa pozytywów, a będzie dobrze. Po za tym jest ten plus, że zawsze mozna zwrócić.

Gość miłka23
no wlasnie mam nadzieje ze bedzie mozna zwrocic od tego sprzedawcy co znalazlam, wprawdzie nie widze informacji, ze mozna, ale napisalam maila z pytaniem, czy w razie co dostane kase :D

Gość panna mloda 2013
pokaż ten welonik:)

autorko :) jesli masz suknie z trenem, moim skromnym zdaniem pięknie bys wyglądała w cieniutkim weloniku do kostek. Po podpięciu trenu do sukni, bys mogla chodzic i tamczyc, welon nie będzie absolutnie przeszkadzać a taka ciągnąca się mgiełka wygląda bardzo elegancko. I bez bolerka. Moja znajoma ma suknie z trenem i satynowe bolero i jeszcze chce welon taki do pasa klasyczny z lamówką. eh.. Odnoszę wrazenie że będzie wyglądac jak w czapce i kurtce. Panna młoda+ suknia- to ma zwracac uwage :)

Gość miłka23
http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/56/45/23/2356452382 fakt ze na zdjeciu to za duzo nie widac, nie ma lamowki ( niby) i jest dlugi na 400 cm i szeroki na 250, moglyby byc lepsze zdjecia, no ale trudno, dlatego chce miec pewnosc, ze w razie co bede mogla odeslac :D fluffy brush - wydaje mi sie ze welon krotszy niz tren nie bedzie dobrze wygladac, ja moj welon i tak zdejme na wesele zeby problemow sobie nie robic, zwlaszcza ze nie zalezy mi ze go miec na sali, przypne spowrotem tylko do oczepin, a co do twojej kolezanki - jesli ma satynowe bolerko i krotki welon jeszcze z lamowka to naprawde bedzie zle wygladac, ehh czy dziewczyny nie widza jak wygladaja takie bolerka i welony z lamowkami :O

Gość miłka23
ten sam sprzedawca oferuje tez welon dlugi na 350 i szeroki na 150, moze taki bedzie lepszy co niz ten 400 i 350, bo w sumie to strasznie dlugie i szerokie bedzie :O

Gość panna mloda 2013
z długościa to sprawa jasna wybierasz taką jaka Ci pasuje. Ale co do szerokosci nie mam pojecia czy lepszy szerszy czy wezszy nie orientuje sie ktory bedzie wygodniejszy i bedzie lepiej sie prezentowal.

Gość miłka23
ja jestem drobna to chyba lepszy bedzie troche wezszy, sam nie wiem

A mi się bardzo bardzo podobają takie bolerka robione na szydełku, tzw. hand made. Według mnie takie standardowe jakich pełno było w sklepach swojego czasu są strasznie już oklepane i nieładne. Tu jest więcej o w ogóle dodatkach hand made: supersluby.pl/slubne-dodatki-hand-made-a2549.html0 Tego typu rzeczy są śliczne i takie oryginalne :)

monia jak masz suknie koronkową to bolerko koronkowe, jak suknia z elementami crochet czyli dziergana to i bolerko takie moze byc. Bolerko zawsze musi miec element jaki ma suknia bo inazej po prostu nie pasuje. Nie pasuje dlatego ze nie wyglada jak od kompletu. Wg mnie. Albo bolerko, albo welon by uniknąć efektu przeładowania. Jesli slub jest w kosciele to welon moim zdaniem jest obowiązkowy. Zasłonięta twarz młodej ma symbolliczne znaczenie z punktu religijnego. Odsłonięcie to oddanie męzowi i takie tam. Ja nie jestem katoliczką i w ogole nie wierze w nic ale o religii co nie co wiem i o obrządkach i tradycjach. Poza tym kilka pytań.. po co bolerko? Jaką pełni funckcję? zwlaszcza w lecie? Dlaczego ma zakrywać piękne ramiona i plecy młodej. Skraca optycznie szyję. Odnośnie welonu- wąskie welony są piękniejsze takie mgiełki od spodu puszczone. Wysmuklają sylwetkę. Welon u góry i szeroki poszerza całość, sprawia że głowa i twarz niknie, a to właśnie piękna buzia młodej powinna byc na pierwszym planie :) zaznaczam ze to tylko moje opinie. :)

Gość miłka23
wydaje mi sie ze teraz nikt nie zaslania twarzy welonem, wlasciwie welon zazwyczaj spoczywa sobie samotnie na plecach, dlatego tez miedzy innymi nie podobaja mi sie welony bo zrobily sie z nich szmatki luzno zwisajace bez wiekszego znaczenia, co do welonu od spodu- kompletnie to do mnie nie przemawia uwazam ze 100 razy lepiej wyglada welon zapiety u gory, przykrywajacy wlosy zreszta tez taka jego rola byla pierwotnie, zauwazcie ze w krajach muzulmanskich to glownie o przykrycie wlosow chodzi, o ile jeszcze twarze pozostaja odkryte ( nie mowie juz o tych burkach ktore totalnie wszystko zakrywaja) to wlosy praktycznie nigdy, tak samo jest w Izraelu, Żydowki tez zakrywaja swoje wlosy, u nas w regionach gdzie jeszcze kobiety wkladaja ludowe stroje tez wlosy za zakryte, zreszta mysle ze w dzisiejszych czasach malo kto zwraca taka uwage na stare obyczaje, taka prawda, a co do bolerka wydaje mi sie niewlasciwie isc do kosciola z odkrytymi ramionami i dekoltem, ja mam w sukni gorset i dekolt bylby odkryty, a w kosciolach, zwlaszcza sanktuariach zwracaja uwage na stroj latem, zeby nie nosic krotkich spodenek i bluzek na ramiaczkach, wiec tym bardziej nie pojde w golych ramionach do slubu :)

Gość ewelina1993
Hej!:) mam do Was ogromna proźbę proszę o radę. W Czerwcu 2014 r wychodzę za mąz mam tylko jeden ogromny problem;D welon i tren;D Mogła by mi któraś z Was powiedzieć czy podczepiany tren i welon dłuuuugi pasuje do sukni " fason literka "A" dekolt "V" ;)? Mam 170cm wzrostu i waga 63 kg mysle ze do wesela jeszcze z dwa kilo spadnie:)) Czy musze z jednego zrezygnowac?:) pozdrawiam i dziekuje!:)

Gość jagodowelove
ja mysle ze bedzie pasowac:) tylko welon nie powinien byc duzo dluzszy od trenu tzn zeby nie bylo metrowej lub wiekszej roznicy bo nie dosc ze bedzie sie za Toba ciagnac tren to jeszcze dlugasny welon

Gość gość
ja miałam długi welon i tren,wyglądało ładnie ale było bardzo niepraktyczne,polecam krótki welon ,całe szczęście że miałam welon na zmianę taki do rzucania to zaraz na sali zmieniłam