Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kruszynka1821

Przyjecie dla rodzicow

Polecane posty

Macie moze jakies pomysly jak tanim kosztem przygotowac zabawe na 25 rocznice slubu rodzicow??:) ze wzgledu na to ze wszystko musze organizowac sama to nie moge sobie pozwolic na szastanie pieniazkami:( a chcialabym aby to byly niezapomniane chwile dla rodicow:) prosze podrzućcie jakies pomysly.. na jedzenie, napoje, alkochol, muzyke itp:) z gory bardzo dziekuje:* dodam ze przyjecie bedzie na okolo 50 osob ale to jeszcze nie jest pewne do konca:)

Ja akurat też sama organizowałam przyjęcie dla rodziców z okazji 25lecia ślubu, bo oni wtedy odpoczywali :) Nie wiem, gdzie zamierzasz je robić, u mnie było na ogrodzie przed domem. Zamówiliśmy prosiaka na ogniu (mamy znajomego, który specjalnie przygotowuje mięso, przyjeżdża z rusztem i pilnuje, aby było upieczone, jak należy), zrobiliśmy jakieś sałatki (ale nie za dużo, bo to lato było), na słodko podaliśmy lody z bitą śmietaną i owocami z ogródka, jakieś wędliny na stoły itp. Muzyka poszła z kompa, narzeczony przyniósł światło dyskotekowe i się bawili :) Niskim kosztem możesz np. zrobić pieczone ziemniaki (o ile masz odpowiedni garnek), ognisko, albo ugotować gar bigosu jako "danie na ciepło" ;) Pytanie, czy impreza będzie plenerowa czy w budynku? Ewentualnie możesz poprosić rodzinę o pomoc, albo zamiast imprezy wysłać rodziców na weekend, żeby gdzieś odpoczęli albo romantyczną kolację :)

Założyłaś dwa takie same tematy i dopiero w drugim przeczytałam, że chodzi o styczeń. W takim przypadku jak opisałaś w drugim temacie to proponuję faktycznie puścić muzykę z laptopa, może jakiś kuzyn by się tym zajął? Można przygotować jakąś prezentację dla rodziców, ewentualnie jakieś zabawy. Jeśli chodzi o jedzenie ro już gorsza sprawa, bo przy takiej ilości osób to raczej sama tego nie ogarniesz i przydałoby się kilka kucharek.

Gość stadoowiecwolnych
ja specjalnie odkładałam kasę na tą uroczystość i dziś sobie zrobiłam menu, będzie 10 osób, data to 29.07. obiad: ziemniaki, filety, dewolaje, jajka faszerowane, udka, surówka sałatki: z ryżu i tortolini napoje: 2 butelki wina, 10l napojów ciasta: tort, kopiec kreta, babeczki, bananowiec owoce w galarecie