Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona/_a_ciaza+009

są tutaj palące ciężarne??

Polecane posty

truje własne dziecko i wymaga kulturalnej dyskusji...jakby to miało w czymś pomóc...

Gość asia1160
mMoje Drogie ja tez nie moglam rzucic tego okropnego nalogu... alternatywa tego jest teraz dla mnie e papieros z plynem bez nikotynowym, nie szkodze Maluszkom i nie musialam rezygnowac z palenia

Gość az nie moge tego czytac
ile samolubnych szmat truje swoje dzieci Boże...sory, ale inaczej nie potrafie, jak mozna? no jak? i jeszcze sie usprawiedliwiaja, ze powietrze zanieczyszczone, w pozywieniu chemia to rzucenie palenia i tak nic nie zmieni!!! szkoda tych dzieciakow, naprawde

Super jest przyrownywanie palenia w ciazy do zanieczyszczenia srodowiska, po prostu rewelacyjne :-) donrze ze glupota nie boli :-)

Gość haniaaaal
Rzucialm od razy jak sie dowiedzialam o ciazy i bede robic wszystko, zeby juz nigdy do nalogu nie wrocic. Co powiecie na to, ze mam znajoma, ktora przez cala ciaze palila 6 papierosow dziennie a zrugala mnie za to, ze nie bede karmic piersia.

Gość qw23w
Ja przed zajściem w ciąże paliłam 16 lat . Jak się dowiedziałam o ciąży z dnia na dzień przestałam palić.NIe mówcie że nie można -trzeba tylko chcieć.

Gość bedwyn
Te które piszą, że paliły, a dziecko jest zdrowe niech napiszą lepiej "jeszcze jest zdrowe", bo nie wiedzą czy za kilka lat ich dziecko nie będzie umierało na raka, albo nie będzie na starość cierpiało na astmę. Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i choc palenie w ciąży uważam za głupote i bezmyślnośc, to jednak czuję większy szacunek do osób, które napisał, ze ograniczyły palenie, ale nie mogły rzucić i teraz tego żałują niże te, które swój egoizm tłumaczą w absurdalny sposób. Autorko, jeżeli nie potrafisz rzucić nałogu, to wyobraź sobie, że twoje dziecko jest ciężo chore, a ty jemu i jego najbliższym musisz spojrzeć w oczy i powiedzieć "To moja wina".

Gość PIENIADZE PILNIE POTRZEBNE
ja nigdny nie paliłam i nie palę, co z tego skoro wszyscy wokół palili przy mnie-efekt-dziecko urodziło się za wczesnie , ma chore nerki w wyniku mojego biernego palenia-a gdzie tu czynne...

Gość Ja jezdze na wózku
Tak jak mąż kogoś parę postów wcześniej, właśnie przez palenie w ciąży mojej matki mam rozszczepienie kręgosłupa i niestety moja operacja nie powiodła się i jeżdżę na wózku. Także nie mówcie, że dziecko jest zdrowe- może tak jak moim przypadku przestanie być takie zdrowe w dorosłym życiu, tylko dlatego, że mamusia nie rzuciła palenia na czas ciąży.

Gość Mojej sąsiadki córka cierpi
na astmę- lekarze stwierdzili, że przez palenie w ciąży matki. Wody byłe czarne, wody płodowe.

Gość Mojej sąsiadki córka cierpi
PIENIADZE- wystarczyło unikać tych osob, albo- ja tak zrobilam, zabronic palic w twojej obecnosci, ja przezylam batalie z tesciami, ale postawilam na swoim.

Gość PIENIADZE PILNIE POTRZEBNE
nie uciekniesz od tego-kazdy palacz uwaz,ze to nie problem-wszelkie imprezy rodzinne-jazda autobusem-gdzie kierowca pali i ma cie gdzies palacz ma w tym kraju lepiej

a moja ciotka ma dziecko z porazeniem, paliła całą ciążę dziecko ma już ponad 20 lat, ale samodzielne nie jest

Gość jak do was nie przemawiaja
takie drastyczne kampanie, to ja juz nie wiem jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby nie przestac palic w ciazy i przejsc obojetnie obok trucia swojego nienarodzonego jeszcze dziecka http://magicsport.pl/foto/kampania,antymnikotynowa,,palenie,podczas,ciazy,Z107.html http://trzezwyumysl.pl/uploads/assets//Pakiet_dorosli_2012/22_Papierosy_i_kobiety_w_ciazy_pakiet_dorosli.jpg http://www.kampaniespoleczne.pl/kampanie,144,palacze_morduja