Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata 123

prosze o przepis na łatwy placek, forma- tortownica

Polecane posty

Gość beata 123

witajcie :) mam 21 lat, w swoim zyciu upieklam tylko 3 razy plesniak, z czego raz spalilam. teraz mam ochote cos upiec, moze z jagodami albo truskawkami... jestem studentka i w mieszkaniu mam tylko blache tortownice. bardzo prosze o jakis przepis! z gory dziekuje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
3 całe jajka ubij ze szklanką cukru (3 minuty) ,potem wsyp 3 szklanki mąki,cukier waniliowy,wlej szklankę maślanki ,pół szklanki oliwy i mały proszek do pieczenia .Wszystko wymieszaj i wylej na tortownicę ( jak mała to zrób z połowy porcji) .Na ciasto połóż dowolne owoce i posyp kruszonką (6 łyżek mąki,4 łyżki cukru ,łyżka oliwy i czubata łyżka stopionego letniego masła -rozkrusz palcami ) .Piecz ok 30-40 minut w 180 st.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewgwg
A może zrób ciasto, którego nie trzeba piec? Przynajmniej nie spalisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak masz 2 lewe rece do pieczenia, to lepiej kup, co za problem???????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beata 123
bo mam kaprys i chce upiec :) dziekuje joela

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość puszkełe
może kup gotowy spód biszkoptowy, na to masę z bitej śmietany i galaretki, następnie owoce i galaretkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tak robie zazwyczaj
2 szklanki maki, jedna cukru, jedna wody, pol szklanki oleju, dwie lyzeczki proszku do pieczenia lub sody - wymieszaj, mozesz dodac cukru waniliowego. piecz 40 minut. wychodzi najprostszy i niemozliwy do zepsucia biszkoptoplacek, na gore kladziesz owoce i zalewasz galaretka albo serek homo z zelatyna i gotowe. nie da sie zepsuc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AGA 251
A GDZIE JAJKA?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a po co ci jajka
j.w.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość te ciasta na oleju i wodzie
bardzo często lubi robić się zakalec,z ilością oleju i wody trzeba bardzoooo uważać-lepiej mniej niż więcej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja czesto robie z oleju i wody
i nigdy nie mialam jeszcze zakalca. moze mam dobre oko albo dokladniej mieszam? moze to tez kwesti apilnowania ciasta w piecu zeby sie nie przypalilo i zeby rowno pieklo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×