Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez pojęcia na ten temat

Ile w koperte?

Polecane posty

Gość abcdefgkobieta
ola2 powiedzcie mi proszę czy 1500zł jako chrzestna ale nie z rodziny to będzie dobrze czy za mało? jasne, że tak, ja od chrzestnych (z rodziny) dostałam 500 i 1000zł (i uważam, że 1000 to bardzo dużo) więc moim zdaniem to spora kwota!

Gość a mozeeee
my idziemy do kolegi męża i dajemy 200 zł. U kuzyna dałabym 300 zł.

Gość powyższa wypowiedź
totalnie mnie rozwaliła, 200zł ? To na 18ste urodziny dałam 300zł dla kuzynki. Każdy daje ile uważa za słuszne jednak są jakieś granice przyzwoitości istnieją

400zł bardzo dobra kwota, 300zł takze, ja jako nie długa Panna Młoda bardzo bedę zadowolona nawet ze stówy, i każda normalna Młoda Para bedzie ucieszona ze 100zł, ręczników czy ścierek, ja przynajmniej z każdego podarku będę bardzo zadowolona, i nie przejmujcie sie takimi głupimi osobami jak ta osoba wyzej, 200zł super jak dla mnie kwota w prezencie odpowiednia, bo ja materialistką nie jestem i jak już robię ślub i wesele to nie liczę na jaki kolwiek zwrot z tych pieniedzy jaki wydaje, mogę dostać kartki z zyczeniami bez pieniedzy nie liczy sie to dla mnie, ja piszę od strony Państwa Młodych, ale musze przyznać (przez co opadła mi ochota na organizację wszystkiego) ze smutkiem że goscie niestety przez takie wredne materialistki jak wyżej sa nie zadowoleni z tego ze dostają zaproszenia, myśla że dostaja tylko zaproszenie po to aby się jak najwiecej pieniezy wróciło, bardzo jest to przykre bo w ślubie i weselu nie o to chodzi, nie chodzi o pieniadze a radowanie sie, i niestety goscie to odbierają inaczej, i coraz wiecej młodych którzy liczą tylko i wyłącznie na jak najwiekszy zwrot kosztów a to JEST BARDZO PRZYKRE

Gość ryryryr sierpien
uwzam, ze kwota 400 zl od kuznki jest jak najbardziej wystarczajaca, a co do znajomych mysle ze 200-300 zl jest spoko, ja sama mam w sierpniu wesele i szczerze powiedziawszy nie spodziewam sie takich kwot, z tego co widze po znajomych i ich podejsciu dostane pewnie prezenty, nie zdziwie sie jesli beda one zbiorowe, no ale trudno przeciez nie mam na to wplywu, aczkolwiek poza tematem, uwazam, ze to troche niepowazne, rozumiem jesli znajomi nie pracuja, ucza sie, czy studiuja no ale z 2 stronu o weselu nikt nie dowiaduje sie tydzien przed i uwazam ze to 150 zl od osoby mozna uzbierac spokojnie, zwlaszcza jak idzie sie z osoba towarzyszaca

Gość trzeba myśleć racjonalnie
Jasne że wesela nie robi się dla zarobku ale jednak na coś tam się liczy i goście nie są głupi i doskonale wiedzą że jakaś przyzwoita kwota powinna być włożona do koperty. Stąd te liczne pytania choćby tutaj na forum ile pieniędzy dać na wesele. Po co chrzestni czy goście zakładają tu tematy ? Bo moze dawno na weselu nie byli i wie orientują się ile dać a nie chcą po weselu spalić się ze wstydu dowiadując się ile inni dali

Mi też się wydaje, że 400zł spokojnie wystarczy, także się nie martw autorko :)

Gość jdhjknsxd
jak dla mnie, 500 od pary jest w sam raz! Jakbym miala dac tylko 200 zl idąc z mezem to wolalabym nie isc

Gość trzeba myśleć racjonalnie
ja też prawdę mówiąc