Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia1160

Ruchy blizniaczkow

Polecane posty

Gość asia1160

Witajcie mausie blizniaczkow :) jestem obiecnie w 19tc blizniaczej dwuowodniowej i od jakis dwoch tygodni mam wrazenie ze czuje juz Moje Dzieciatka. Zastanawiam sie kiedy Wy poczulyscie swoje Malenstwa? kiedy dostalyscie takiego prawdziwego kopa od nich? :) pozdrawiam

Ja dzisiaj zaczynam 2o tydzień, ale porządnego kopniaczka jeszcze nie poczułam. Na usg dzieci szaleją, ale jeszcze niezbyt je czuję

Gość asia1160
a wydawalo by sie ze dwoje to powinno sie czuc szybciej niz jedno :)

No właśnie ;-) A spodziewasz się chłopców czy dziewczynek? Bo u mnie na 99% dziewczynki :-)

ja sie spodziewam parki :D przynajmniej tak bylo na USG w 12tc :) ide teraz we wtorek na polowkowe to zobaczymy co z tego wyjdzie :) chociaz wolala bym zeby tak juz zostalo :P

Ja też mam we wtorek połówkowe - będzie już wiadomo na 100% :-)

ja juz sie nie moge doczekac :D a z jakiego miasta jestes Mikupiku?

Z Warszawy, a ty? USG mam dopiero o 18:30 i czas mi się strasznie dłuży ;-)

Z Warszawy, a ty? USG mam dopiero o 18:30 i czas mi się strasznie dłuży ;-)

ja z Krakowa :) no ja mam jeszcze pozniej bo o 19.15 i powiem Ci ze tez mi sie taaak dluuuuzy ze juz wysiedziec nie moge :P

Gość mama babelkow
Hej jestem mama blizniat i dwojga starszych dzieci wiec pierwsze ruchy czulam wczesnie kolo 15 tc i to byly babelki i takie delikatne smagnieca porzadne kopniaki kolo 19 tyg a potem mialam juz czasem dosc bo czesto gesto ruchy nie ustawaly i dzieci jesli spaly to jeden budzil drugiego i dawaj od nowa:)

Mamo bąbelków, a da się wytrzymać jak oba kopią naraz? Bo gdzieś czytałam o dziewczynie, która w ogóle nie mogła spać, bo jeden ją kopał w jeden bok jak się na nim układała a drugi w drugi bok :-( Asia, To jutro wieczorem dajemy sprawozdanie z badania :-)

Mamo bąbelków, a da się wytrzymać jak oba kopią naraz? Bo gdzieś czytałam o dziewczynie, która w ogóle nie mogła spać, bo jeden ją kopał w jeden bok jak się na nim układała a drugi w drugi bok :-( Asia, To jutro wieczorem dajemy sprawozdanie z badania :-)

oczywiscie :D moze i jakies zdjecie wstawie jak sie uda :) zastanawiam sie nad tym USG 3d czy teraz mi zrobia taki czy osobno sie robi

Tam gdzie ja chodzę, zawsze robią i nagrywają na płytkę - super pamiątka :-)

hej, jestem mamą bliźniaków, pierwsze delikatne muśnięcia czułam ok 16 ty. a porządniejsze w 20. U mnie generalnie jeden był bardziej aktywny i pokazywał co potrafi :) przy samej końcówce ciąży ruchy obu dzieci były bardzo niekomfortowe, ze względu na ich wielkość :)

a ja tak czekam i czekam ze az sama sobie chyba zaczynam wkrecac ze sie wierca :P

Potwierdziło się - 2 dziewczynki :-) Rosną wzorowo, nie podkradają sobie jedzenia i w ogóle są super ;-)

Gość mama babelkow
Hej! Coz powiem ze czesto gesto czlowiek ma dosc ale moje dzieci na szczescie az tak mi nie daly popalic :)jeden byl i jest spokojniejszy a drugi to diabel tasmanski ciagle w ruchu.

Ja w koncu wstalam bo tesciowa mnie obudzila i moge napisac jak bylo wczoraj Z Dzidziusiami wszystko w porzadku lekarz powiedzial ze nawet nie ma sie do czego przyczepic jak by chcial. Bedzie juz na 100% synus i corcia hehe jak zapytalam lekarza czy ta corka to juz napewo czy moze jej cos jeszcze wyrosnac to tak go tym rozsmieszylam i praktykantke ktora tam byla ze chyba z 10min sie z tego jeszcze smiali powiedzial ze okreslenie plci to jest najprostsze co moze byc na takim USG i jesli jakis lekarz mowi ze corka a rodzi sie syn to znaczy ze nie zna sie na tym na tyle dobrze i cud ze dzieci sie rodza zdrowe. Ciezko bylo nie zauwazyc ze to synus jak sie tak fajnie rozkraczyl przed mamusia i siusiaka pokazal nawet lekarz nie musial mi mowic co to jest u corci tez narzady bardzo ladnie widoczne wiec w sumie ma racje z tym okresleniem plci ale to moze zalezec tez pewnie od sprzetu jaki posiadaja serduszka bardzo ladnie pracuja, corcia wazy ok 250gram a synus 270 i wszystko jest w normie Antoś jest ulozony poprzecznie- glowkowo na dole brzucha a Milenke mam chyba pod zebrami bo tam mi wciskal ta galke od USG i jest Ona poprzecznie, wiec juz wiem skad te moje bole plecow na srodku a nie na dole plecow. Smialismy sie ze Antek to bedzie gwiazda bo takie pozy Nam robil i tak sie przeciagala lekarz byl bardzo z niego zadowolony ze super sie z nim pracuje a Milenka jak by diabel w nia wstapil nawet serca nie mogl zlapac, mowil ze chyba zaraz zacznie przeklinac bo nie da sie z nia pracowac, moj oczywiscie komentarz ze bedzie taka zołza po mamusi a synek spokojny po tatusiu doktorek wlaczyl nam na chwilke 3d ale nie dalo sie ladnie zlapac ani jednego ani drugiego ale jestem bardzo zadowolona, lezalam tam chyba z godzine bo jak lekarz poszedl pisac cos to jeszcze ta praktykantka ogladala moje Dzidzia mi to nie przeszkadzalo przynajmniej dluzej popatrzylam, ona tez probowala 3d zlapac cos ale niestety bez rezultatow. Ale sie rozpisalam generalnie jestem mega zadowolona i szkoda ze ten lekarz za miesiac wyjezdza bo naprawde jest swietnym specjalista. Mowil mi cos o tym ze ta klinika gdzie bylam to oni nie patrza zeby dobrze robic te badania tylko jak najwiecej a jego to denerwuje bo skoro on na blizniaki dostal 20min czasu to sa jakies zarty chyba. Powiedzial zebym sie nie przejmowala ze on najwyzej pojdzie pozniej do domu ale trzeba te badania zrobic tak jak nalezy a nie na ilosc byle by kase zbic.