Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,.,.,.

20 kg w rok?

Polecane posty

Gość ,.,.,.

Witajcie Mam pytanie... Mam 25 lat, w przyszłym roku(kwiecień) odbędzie się moje wesele i chciałabym do tego czasu stracic 20 kg. Jestem niestety łakomczuchem, staram się, ale póki co nie jest źle, ale czasami podjadam słodycze... Staram sie odżywiać zdrowo, sama gotuję, ale nie mam pomysłów na fajne, zdrowe posiłki. Przedstawię (ewentualnym zainteresowanym) mój przykładowy rozkład dnia: Rano śniadania: kawa rozpuszczalna z mlekiem(od krowy) z 1 łyżeczką cukru obiad: zupa albo 2 danie(zazwyczaj smażona na oleju pierś z kurczaka + ziemniaki gniecione z małą ilością masła + jakieś ważywo konserwowe) kolacja: albo płatki (krowie mleko) albo 3 kanapki(chleb jasny) Czasami w ciągu dnia zjem jeszcze jogutr(mała jogobella) Od tego poniedziałku zaczęłam jeździć na rowerze stacjonarnym(10 km) + dodatkowo na normalnym ale też nie zawsze... Czy ktoś mógłby mi doradzić jak osiągnąc mój cel 65 kg do kwietnia 2013 r? Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie, jakiekolwiek pomocne rady! Pozdrawiam:)

A Nie możesz zrezygnować z tych smażonych rzeczy? mleka od krowy??? ja 20 kg schudłam w 4 miesiące.

Gość ,.,.,.
Ze smażonych może i bym mogła, bo grila elektrycznego mam, tylko jeszcze go nie obsługiwałam... Z mleka będzie gorzej, bo nie piję go w nie wiem jakich ilościach i nie codziennie(jedynie z kawą poranną). Aż tak mi nie zależy żeby schodnąć zaraz odrazu. Chciałabym ważyć 65 do kwietnia. Co byście mi radzili jeść, robić?? Dodatkowo

Gość ,.,.,.
Ważac się w poniedziałek na czczo ważyłam 84,9. Teraz się nie ważyłam, chcę zobaczyć czy będzie jakiś (jakikolwiek)postęp po tygodniu.

Mleko krowie w małych ilościach nie zaszkodzi, ja używałam go na dukanie rozcieńczane z wodą i chudłam. Kanapki jedz na sniadanie i z chleba pełnoziarnistego lub chrupkiego. Na kolacje jakaś sałatka może. Ja mam dietę opartą na tłuszczach, to konkretnie ci nie powiem. Chociaż wcześniej byłam na diecie dobrych kalorii, jeśli ktoś lubi chudo jeść, to polecam, kawałek ciasta czasami jest dopuszczalny:)

Gość ja schudlam w ciagu
3 miesiecy 12 kg na diecie dukana. 20 kg w ciagu roku zrzucisz ale musisz byc konskewetna i cierpliwa i nie popuszczac! Jesli nie chcesz wygladac jak słonica podczas ślubu.... Powodzenia

Gość *liliann
Ja smażę normalnie na oliwie, niewielkiej ilości i jakoś nie ma to wpływu na wagę. Mała ilość nie zaszkodzi, wręcz taki tłuszcz wskazany jest. I mięso przynajmniej wiórowate nie jest :)

Gość kawe na sb
oliwa jest potrzebna do diety , zdrowy tluszcz

Zamień mleko krowie na mleko 2&, zamiast jasnego pieczywa jedz ciemne i nie 3 kromki a jedną. Postaraj się nie słodzić, ja albo daję do smażenia maleńką łyżkę oliwi albo ( przeważnie) smażę bez tłuszczu na patelni teflonowej. Możesz na śniadanie pić kefir zmiksowany z truskawkami ( pożywne a mało kcal). Ja bym osobiście unikała mleka wprost od krowy , podobno bardzo tłuste jest ;)

Gość ,.,.,.
Ok, może mleko od krowy będę dawać tylko do kawy, bez płatków, bo jest tłuste(ale dzieki temu mam lepszą perystaltyke, bo zawzyczaj miałam duże problemy). Chleb w sumie żadko jadam, ale jeśli już to kupie pełnoziarniste, kefirów nie lubie ani maślanek, ale jogurt naturalny np z truskawkami? Jak wrócę do pracy to też będe mieć więcej ruchu(teraz siedze na zwolnieniu), zacznę może chodzić dodatkowo na fitnes?? oleju nie daję dużo, używam kujawskiego, który podobno jest zdrowszy niż oliwa z oliwek:) Zobaczymy, w poniedziałek będę się znowu ważyć, ciekawa jestem czy obecne ćwiczenia i zachamowania jedzeniowe pozbawią mnie paru deko:) Dzięki za rady:)