Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neli8

*do LIPCOWEK 2012*

Polecane posty

kropelka tak właśnie myślałam bo sudokrem do tylka i wolałam sie upewnić :) jaja by były jakbym cyce smarowala kremem który sie stosuje na tyłek :p. Pina no z tym sluzem to może i u mnie sie sprawdziło bo przed wizyta zauważyłam że było go sporo a zaraz po wizycie szpital... Dobrze że mamy tu w pokoju tv bo można by było zwariować a tak wieczorem sobie wlanczamy na seriale :) chociaż nie będe do tylu z nimi :p. Jakby nie to że za niego sie płaci to pewnie codziennie by grał. Leży ze mną dziewczyna 15tc, 7lat sie starali a gdy odpuścili zaszła w ciążę ale przeforsowala sie i trochę krwawila wiec trafiła tu ale już na szczęście sie to nie powtórzyło.

Neli, ufff...dobrze, że masz już założony krążek i wszystko ok. A ten personel to o kant tyłka roztrzaskać! A z tym laktatorem to chyba na głowę upadli, a później się dziwią, że przyrost jest coraz mniejszy, jak za wszystko trzeba bulić jak za zboże. Bardzo możliwe z tym śluzem, u mnie ciężko to zobaczyć, bo po luteinie to "pływam". Ja chyba już to Wam pisałam, że jak leżałam w szpitalu to dziewczyna zrezygnowała z krążka bo nie było ją na niego stać, chyba w 22 tyg była. Położna przy nas jej oznajmiła, że jak nie założą, to nie ma szans na donoszenie, bo ona miała coś z ciśnieniem z szyjce. No i wyszła do domu, tylko z tego co wiem, to ordynator do niej dzwonił później, bo sam jej ten krążek chciał kupić. Jaja jak berety w naszej służbie zdrowia.

Podobno na sutki najlepszy jest krem firmy medela. (żółte opakowanie). Niby cuda działa a po posmarowaniu można od razu karmić bo dziecku nic nie będzie. Tylko drogie jest bo ponad 40 zł kosztuje duże opakowanie

Pina gdzieś słyszałam że jak masz oilatum to już oliwki nie trzeba bo bardzo dobrze nawilza skórę. U was gorąco a u mnie jakieś 20st ale fajnie bo bym tu padła z zaduchu,dobrze że jesteśmy teraz we 2w pokoju bo jednej nocy jak było nas 5 i gorąc na dworze musiałysmy sobie przeciąg zrobić na noc bo byśmy sie podusily. Ale tu w szpitalu przykro słuchać ta poronila, druga czeka na czyszczenie,aż sie coś człowiekowi robi ale chociaż sie nie uzalam nad sobą bo to moje to pikus w porównaniu do takich tragedii. Ja też ciuszków nie pralam ale chyba zrobię to kilka dni przed zdjęciem krążka bo filip nie ma możliwości mi niespodzianki zrobić :). A śmiać mi sie chciało z rana jakieś pół godz po założeniu krążka leże i czuje jak mnie zaczą z pięści walić,pewnie zobaczyl że wrota zamknięte,plany mu pokrzyżowałam i sie zdenerwował :p

Izka no nie żartuj tyle za krążek... ocipieli? A ja myślałam że mi drogo zaśpiewali. Mam do ciebie pytanie-jak to jest z przytulankami jak sie ma krążek? Bo za tydzien mój wraca z zagranicy po 5mies rozłąki i chyba nas rozsadzi jeśli nie będziemy mogli sie "dobrze przywitać" a lekarza wstydzę sie zapytać.Ale jeśli nie można to sie powstrzymamy,w ciąży jest sie tylko kilka razy w życiu

neli8 no niestety nie można:( ja mam od lutego więc jakoś trzeba się powstrzymać, ja czekam tylko aż mi go ściągną wtedy wezmę męża w obroty i najwyżej pojadę póżniej na porodówkę hehe:)

Izka widziałam że sie udało jakimś cudem ale dziś dalej nie wchodzi :/ mam nadzieję że za 2dni wyjde choć wczoraj wieczorem było mi słabo i strasznie gorąco mimo że na dworze było tylko kilkanaście stopni to poszłam przed oddział na ławkę cieniutko ubrana żeby sie ochlodzic,wcześniej próbowałam na korytarzu przy otwartym oknie ale ledwo stalam na nogach wiec wolałam na dworze na siedząco. Zmierzyłam w dyżurce temp i była 36,4 a myślałam że mam ze 40st,przynajmniej tak sie czułam.Nie wiem czy mam to dziś mówic mojemu lekarzowi bo chyba będzie na obchodzie,przynajmniej jego auto stoi. Na dodatek zgaga mnie tak paliła jakby ktoś mi ropy do przelyku wlal i podpalił i to wszystko na raz mnie naszlo momentalnie a nikt nic nie miał na zgage i czułam sie jakbym miała sie zaraz wykończyć. :( normalnie koszmar Aneta co do rożka to u nas rożek też jest obowiązkowy.

A jeszcze co dziwne to od dnia przyjścia do szpitala brzuch strasznie często mi tu twardnieje a w domu tylko w nocy czasami miałam twardy,ale cóż krążek siedzi wiec nie mam sie teraz co martwić. Izka ty też czujesz ten krążek palcem jakby taki maly balonik z szyjki wystawał? Bo u mnie właśnie tak jest

Neli w 1 dzień go czułam jak chodziłam i wogóle go czułam, ale to jest normalne, bo się ciągle myśli że coś się tam ma, ale potem już go nie czuć, a to normalne że placem go będziesz czuła, bynajmniej ja czuję jak wkładam luteinę,

Dziewczyny a ten ból taki jak na okres to co on oznacza? Bo pisałyscie że lekarze wam mówili że jak taki jest to nie jest za wesoło a ja właśnie dzisiaj taki mam

Taki ból oznacza skurcze :-) I ewentualnie może oznaczać skracanie szyjki. Ja taki miewam, więc jestem w temacie :-)

Dzięki za odp :). Dopadł mnie i jest coraz silniejszy,normalnie jakbym miała zaraz okresu dostać

Nie wychodzę dzisiaj bo nie wzięli mojej karty na obchodzie. Chyba jeszcze jakieś badanie dodatkowe mi zrobią ale jakie to oczywiscie mi nie powiedzieli. W sumie nie chciałam dzisiaj wychodzić bo szkoda mi by było zostawić dziewczynę z która leże od początku,a tak może jutro obie wyjdziemy. A czaicie jak na obchodzie powiedziałam im że sie w nocy budziłam cała mokra to powiedzieli że sie pewnie spocilam,jak wcześniej były cieplejsze noce i nic mi nie było a ta chłodna i nagle by mnie poty oblaly... ale chyba jednak ze względu na to mnie zatrzymali żeby to sprawdzić bo chcieli mnie dziś wypisać. Niech sprawdzają,bo ma być wszystko ok. Izka a orientujesz sie czy oni ten krążek wyjmują w szpitalu czy normalnie idzie sie na wizytę i tam wyciągają?

Zrobili mi dodatkowe badanie krwi ze względu na te napady gorąca i ktg bo zgłosiłam ból brzucha. Leże i czekam na wyniki i obchod. Marka gratuluję egzaminów.

Dobrze dobrze, niech sprawdzają. Najważniejsze, że jesteś pod opieką Chociaż u mnie przed wypisem chciałam o jak najwięcej rzeczy zapytać, aż w końcu ordynator zażartował, że jak będę zgłaszać tyle dolegliwości to mnie zostawią jeszcze na tydzień i całkowicie przebadają :p

neli8 musisz zapytać lekarza, bo ja miałam zakłądany u mojej gin i u niej będę miała ściągany. Ja nie chce nic mówić, ale ty to masz masakrę w tym szpitalu. Nic ci nie chcą mówić, ale przynajmniej cię pobadają i będziesz spokojniejsza

Na wyjecie krążka też trzeba przyjść do szpitala i zostaje sie 3dni na obserwacje :/. Widziałam przez chwilę swoj wykres z ktg i są tam widoczne dwa skurcze w przeciągu pół godz czyli pewnie jutro mnie wypuszcza,już sie tak nastawiam. Może dzisiaj na obchodzie mi powiedzą,przynajmniej postaram sie czegoś dowiedzieć

widzisz neli inaczej jest jak w gabinecie ci zakłąda a inaczej jak szpital, to odezwij się jutro na naszym forum:) Czekamy:)