Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość państwo zapłaci zus

Państwo zapłaci zus za:

Polecane posty

Gość państwo zapłaci zus

- opieke nad wnukiem - opieke nad siostrzeńcem/bratankiem - rodzicem/dziadkiem/ osobą niepełnosprawną w rodzinie np. może to być ciocia, wujek, kuzyn/kuzynka Dodatkowo mozna dostac jeszcze 570 złotych. Tak przynajmniej mówiła mi znajoma że ona zajmie się wnukiem i panstwo będzie płaciło jej zus. Dodatkowo to mądra babka bo ona szyje za pieniądze, np. rozlicza pity, podatki(taki sprawami księgowymi się zajmuje). Więc mogę śmiało powiedzieć że kobita nie zginie. I teraz pytanie czy za opieke nad kilkoma wnukami kobieta dostanie tylko 570 złotych czy np. będzie to pomnożone x 4?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a nie lepiej zapytać znajomej?

Gość państwo zapłaci zus
Nie wypada mnie bym wprost tak się pytała... za opieke nad wnukiem zapłaci jej zus ale ja teraz myślę o sobie i o swojej siostrze która ma dwójke dzieci oprócz tego rodzice są starzy ale swoje siły mają. Ja jestem bezrobotna, zależy mi na emeryturze tak więc się zastanawiam. Nie moge pytac sie kobiety ktora znam 5 dni jak to wyglada. To bezposrednia babka, ktora poznalam na szkoleniu dla bezrobotnych.

Gość leibnitzzzz
hmm z tego ci sie oreintuje to musza miec jakas grupe inwalidzka chyba a nie tylko to ze sa sedziwego wieku.