Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raitzzz

Liczenie ruchów dziecka. Pytanie mam do mam.

Polecane posty

Gość Raitzzz

Mam pytanie odnośnie ruchoów dziecka. Lekarz kazał mi je liczyć. Jestem w 28 tc. W ciągu pół godziny największej aktywności dziecka ma być ich minimum 5. Właśnie zjadłam jogurt i zaczęłam - w ciągu minuty już miałam 15 ruchów. Czy Wasze dzieci też są takie ruchliwe? Czy to mi jakiś szaleniec się trafił? Czy w związku z tym liczenie ruchów jest celowe?

Gość Raitzzz
up

Gość No to może...
Jeśli nie czujesz potrzeby to nie licz ruchów, ja najpierw liczyłam, ale to było dla mnie bezsensu, bo on ciągle kopał. Nie trafił Ci się szaleniec :-) tylko tak się ułożył że mocno to odczuwasz

Gość Raitzzz
No chyba lezy skosem, bo slabsze ruchy czuje wyzej - nad pepkiem po prawej stronie (raczki?) a silniejsze nizej po lewej (nozki). Ale mam lozysko na przedniej scianie dlatego lekarz kazal sie wczuwac.

Gość No to może...
Ja też miałam na przedniej, a w nocy spać nie mogłam tak kopał.

Gość laluna88
ja bym radzila nie skupiac sie tylko na samych ruchach. bo np. dziecko bedzie spalo a ty bedziesz sie denerwowala ze sie nie rusza. mi tez kazali liczyc ruchy ale roznie to wychodzilo. ... a tak na marginesie, ja cie jak ja to uwielbialam kiedy dzidzia mnie kopala :D

To fakt;)) Ja jestem w 37 tyg, mała kopie mnie na całego;)))Też jest bardzo ruchliwa;)) To najpiękniejszy czas w życiu kobiety;))) Dla mnie ciąża to coś wspaniałego, również z tego względu, że nie przechodziłam jej jakoś męcząco. Żadnych wymiotów itp;))) Nie możemy sie doczekać narodzin, ale myśle, że później będzie mi brakowało tego brzuszka i tych ruchów;))