Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kojlkojk

powazny problem.pomocy..

Polecane posty

Gość kojlkojk

Otoz od miesiaca biore tabletki anty..od wczoraj bardzo boli mnie prawa noga...nawet uniesienie do gory nie pomaga..czy ktoras z was moze tak miala..czy to moze byc zakrzepica...? Bardzo sie boje...gdyz nigdy wczesniej nie zdazylo mi sie nic podobnego..:(

Gość kasia04021991
nie sadze bys miala zakrzepice. to by cie raczej noga nie bolala bo zakrzepica prowadzi do zawalu.

Gość Lodołamaczer
nastepna ktora zaciążyła :D

Gość kremooweczka
Może być. Pewnie w ulotce coś masz, żeby zwracać uwagę na takie rzeczy. Dasz radę iść dziś do rodzinnego, żeby obejrzał Ci tą nogę? W takich sytuacjach niestety liczy się czas. Ja tylko ciężkie nogi miałam jakiś czas jak brałam Yasmin i trochę mi żyły powychodziły. Ale badania wyszły w porządku.

Gość kojlkojk
jasne..zaciazyla....:/ Nie no ja powaznie pytam...ta noga bardzo boli...co jakis czas dretwieja mi palce u stopy..:(

Gość wrednamalpa26
ale co my mamy ci napisać zapieprzaj do lekarza

Gość kojlkojk
Ja biore Yaz..sa to moje pierwsze tabletki...niestety nie mam jak wybrac sie do lekarza...gdyz jestem w domu z chorym 15 miesiecznym synkiem..:(

Gość kremooweczka
Słuchaj na zapas nie ma co się przejmować, może to nie od tabsów a tak jakieś problemy z krążeniem czy coś. Ale do lekarza idź jak najszybciej.

Gość junn
też myślę że powinnaś iść do lekarza. "Zakrzepica żylna polega na tworzeniu się skrzepów krwi najczęściej w żyłach nóg. Zwykle rozpoczyna się w żyłach mięśni łydek i stamtąd,przechodzą do coraz większych żył, może wędrować ku górze do żył znajdujących się na udzie, a niekiedy nawet w miednicy i jamie brzusznej. W rzadkich przypadkach fragmenty skrzepów mogą odrywać się i wędrować z prądem krwi w kierunku serca i płuc. Jeśli skrzep jest wystarczająco duży, po dotarciu do płuc może spowodować zaczopowanie, czyli zator tętnicy płucnej(zatorowość płucną). Jeśli zatkane naczynie będzie miało dostateczne dużą średnicę, jego zamknięcie spowoduje zawał i obumarcie znacznego fragmentu płuca, co może być przyczyną poważnych objawów chorobowych, takich jak gwałtowna duszność, silne bóle w klatce piersiowej, kaszel z krwiopluciem, a w cięższych stanach - wstrząsem ze spadkiem ciśnienia tętniczego i utratą przytomności. Ciężka zatorowość stanowi zagrożenie życia." Co do objawów: "Objawy zakrzepicy Do najczęstszych objawów zakrzepicy żylnej w żyłach nóg należą: znaczny obrzęk nieustający po wypoczynku (zwykle dotyczący jednej nogi, rzadko obydwu) ból i uczucie napięcie bądź rozpychania w obrzękniętej kończynie występuje podczas chodzenia, często również w spoczynku. Mogą pojawiać się także zmiany zabarwienia skóry na czerwonosinawą, czemu niejednokrotne towarzyszy poszerzenie i uwypuklenie żył podskórnych. Objawy takie, mimo że wydaja się bardzo charakterystyczne, wymagają wykonania dodatkowych badań, gdyż bardzo podobne symptomy towarzyszą innym chorobom np. torbieli stawowej lub róży, która jest bakteryjnym zapaleniem skóry i tkanki podskórnej. W razie pojawienia się powyższych objawów należy niezwłocznie udać się do lekarza, który wykona badanie potwierdzające zakrzepicę, lub rozpozna inna przyczyną dolegliwości."

Gość farety
wspólczuje poświęcania sie dla faceta i rujnowania swojego zdrowia po to żeby facet mógł sobie zakutasić bez prezerwy a ty szybko sie zestarzejesz, urosna ci wąsy , przytyjesz, dostaniesz raka lub zawału z powodu tabletek anty

Gość piszę powaznie dzwoń po
gotowie. a do zawału nie prowadzi zakrzepica. moze prowadzić do udaru

Gość kojlkojk
nie pale...a tabletek anty nie biore ze wzgledu na meza...tylko z przymusu...lekarz przepisal na nawracajace torbiele..

Gość junn
objawy ci się zgadzają z tym co wkleiłam?

Gość kojlkojk
no bol jest silny..nawet teraz jak siedze..koloru noga nie zmienila..

Gość junn
tak czy owak nie ma co czekać -trzeba iść do lekarza czym prędzej. a nie uderzyłaś się albo nie przeforsowałaś tej nogi?

Gość kojlkojk
duzo nosze synka teraz jak ma goraczke...ogolnie mam asymetrie miednicy i jedna noge minimalnie krotsza..moze to od tego..sama nie wiem..

Gość kremooweczka
Może tak, może nie. Nie masz jakiejś sąsiadki, żeby Ci przypilnowała dziecko parę godzin?