Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelincia30

zespol downa.!! ppmozcie

Polecane posty

Gość dyrdy pyrdy
Ewelinka dasz mi jakis kontakt do siebie?

Gość alibabai40
Do autorki wątku - czy na późniejszych USG (połówkowym i tym po 30 tygodniu) też wyszły jakieś nieprawidłowości? Wady płodu, zaburzenia wzrostu itp.? Pytam, bo często pojawiają się wątki z pytaniami, po czym można rozpoznać płód z ZD - niejednokrotnie wszystkie usg wychodzą prawidłowo, a dziecko i tak rodzi się chore. Jaką miałaś przezierność karkową, że skierowali Cię na amnio? Jakie jest najlepsze rozwiązanie niestety nie mam pojęcia. Ale myślę, że warto poczytać fora rodziców dzieci z ZD, skontaktować się z jakimiś specjalistami / ośrodkami specjalistycznymi. Zanim ostatecznie zdecydujesz, co zrobić, warto wiedzieć, jakiego rodzaju komplikacje i utrudnienia wiążą się z wychowywaniem dziecka z ZD.

wada serca na polowkowym wiecej nic ...zostalam skierowana na test ,a pozniej amnio ,,bo bylo na granicy

Gość HuHuHuHuHuuu
Autorko, bo wiesz, na połówkowym wyszło mojej koleżance że dziecko ma jakieś zmiany w mózgu. Przepłakała tyle dni, a urodziła zdrowe dziecko. Nie wiem jak to możliwe, ale jak widać jest możliwe.

Gość dfdfdfd
nigdy bym nie urodziła świadomie chorego dziecka, tylko po to aby się ono męczyło całe życie, jakie wy jesteście matki jak jesteście w stanie patrzeć na swoje chore dziecko, ja bym nie mogła,

Gość 3 razy nie
Ja bym usunęła taka ciążę, mam doświadczenia w kontaktach z osobami chorymi na zespół downa ponieważ w mojej szkole był pododdział specjalny dla m.in. takich dzieci. Pal licho że wygladem różnią się bardzo do zdrowych dzieci ale zachowują się inaczej, ja mam złe wspomnienia ze szkoły i na pewno nie chciałabym takiego dziecka.

przeciez to nie jest pewne ze bedziesz miala dziecko z ZD!! trzymam kciuki bedzie dobrze - naprawdee ;) dfdfdfd a kim ty jestes?? wogole nie jest pewne ze urodzi sie z ZD !!

Gość do zona 26 l
przecież ona ma badania, także jak urodzi się chore to zgłoś się do zona 26 po pomoc finansową i fizyczną ponieważ ona jest przekonana, że będzie zdrowe i masz rodzić

Gość Walczymy mimo wszystko...
Autorko, mimo że wychowanie dziecka z zespołem Downa jest trudne, to nie niemożliwe. Ja bez swojego syna życia nie widzę...

Gość gdfff
a co jest niemożliwe, wszystko jest możliwe,

Gość ehhh*
Współczuję, może ktoś znajdzie Ci jeszcze namiary na takie ośrodki.

Ewelincia, zapraszam Cię na www.zakatek21.pl/forum - największa w internecie grupa wsparcia dla rodziców dzieci z zespołem Downa. Może tam znajdziesz podparcie, zanim zdecydujesz się oddać dziecko. Możesz też oddać dziecko do adopcji, ale nie oddawaj do ośrodka. Nie zapewnisz mu tam dobrej opieki nawet za 5000 miesiecznie.

Gość niestey drogie
podbijam wazne

Gość Mama_rzuciła)palenie
może jednka oddaj do domu dziecka..

Gość gatki w kratki
Ewelinko napisz co u Was? Co postanowiłas?Jaka jest reakcja Twojego meza?

Gość gatki w kratki
Mama_rzuciła)palenie może jednka oddaj do domu dziecka.. Byłas kiedys w domu dziecka? jesli nie to chociaż raz tam zajrzyj.. Ja pracowałam w domu małego dziecka

Gość wrozka kafer
Ewelinka Podane gg nalezy do Kasi .To Ty? Odezwij sie