Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarpetka25

mój ojciec się nade mną znęca

Polecane posty

Gość skarpetka25

witajcie! poszukuję porady,gdyż nie wiem jak wyjśc z impasu. mam 25 lat, mam pracę, jestem po studiach,jednak nadal mieszkam z rodzicami (z racji słabych perspektyw w tym kraju co do startu życiowego). mój ojciec,od kiedy skonczylam 12lat, sprawiał mnie i mamie klopoty. gdy byłam nastolatką mial romans z niewiele starszą ode mnie kobietą. poźniej brał kredyt na swoja kochankę,a mama dostała rozstroju nerwowego. wybaczyła mu jednak i są dalej razem,ale coraz częsciej mama mowi,ze ma go dosyć i jest z nim bo boi się samotności na starość... ojciec od dziecka kradł mi pieniądze...wczoraj z mojej ,wydawało się dobrej skrytki,zniknelo kolejne 300zł. bywa agresywny gdy pije. obraża mnie słownie. właśnie usłyszałam,że jestem gnojówą i powinnam spier... ,tylko dlatego, że pow.mu iż wiem,że znow wzial mi pieniadze i tym razem ma mi je zwrócić. najgorsze jest to,że on udaje że nie jest winny!nawet wtedy,gdy okradł mojego dziadka(wzial mu pieniadze z bankomatu,twierdzac ze nie wie jak to sie obdluguje). mama moja jest chora onkologicznie. jest załamana cala sytuacją. ja żyje w tym domu tylko ze wzgledu na moją mamę,ponieważ widzę ile nerwów ją kosztuje codzienność:( nie mogę jednak już dłuzej wytrzymać. nie wiem co zrobić. byłam u psychologa . zarówno ja sama jak i z moją mamą.nic nie pomogł. ojciec na żadną terapie się nie da namówic,prędzej wyzwie, nakrzyczy niż pojdzie;/ mam dośćżycia w takim chorym układzie:(

Gość skarpetka25
dodam jeszcze,że ojciec romansował podobnie. i to był szok,gdyż ta kobieta była zwykłą ćmą barową,bez wyklształcenia,klasy itd.:( to było 5 lat temu

Gość mądralińska z miasta młyńska.
może wyprowadz się z mamą

Gość Bajer Bajerowicz NEO GEO 666
Zgłoś na policję to psychiatra z psychologiem przebadają! Trzeba go leczyć, albo go do są du szybko podaj i tyle!

Gość skarpetka25
to sie łatwo mowi.zgłos na policję lub do sądu. co mam zgłosić? przemoc psychiczną?? nie mam gdzie się wyprowadzić.mam faceta 100km od siebie.b. się kochamy i planujemy zamieszkać razem, ale w jego miejscowosci nie ma pracy dla mnie;/ poza tym co z mamą? teraz też mam dylemta.jechac an weekend z ukochanym na wycieczkę czy spędzić z mamą Dzień Mamy widząc jak b.jest jej źle. najgorsze jest to,że nie mam rodzeństwa a rodzina w ogole nie zważa na ten problem:(

Gość skarpetka25
czy nikt inny nie potrafi nic powiedzieć w tej sprawie?:(