Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez_jestem_zona_nie_tylko_mamą

zakaz seksu w ciąży

Polecane posty

Dostałam zakaz seksu w ciąży od 12 tygodnia.... Własciwie nie wiem do konca dlaczego - miałam przez kilka dni niewielkie plamienie z polipa, potem ustało i kilka tygodni przerwy , potem znow leciutenkie plamienie - wlasciwie przyczyna nieznana , ale cały czas lekarz zabrania mi wspolzycia. Oczywiscie stosuje sie do zalecen lekarza, ale jestem juz w 30 tygodniu i brakuje mi tego... :( Mąż jest bardzo wyrozumiały, ale zawsze bardzp lubiłam seks i teraz wlasciwie przestałam sie czuc jak kobieta, tylko czuje sie jak inkubator:) Chociaz dzieciątko oczekiwane, planowane i ukochane przez nas, ale chciałabym móc się kochac z ęzem a tu ciągle nie mozna i nie mozna.... Czytałam rozne opinie i wypowiedzi dziewczyn, wiem, ze czasem lekarz zakazuje seksu, ale po kilku tygodniach pozwala, a u mnie ciagle nie i nie... Jak poczuc sie wtej sytuacji kobieta? Są tu dziewczyny wpodobnej sytuacji do mojej?

no niestety mi na poprzedniej wizycie tez zakazał, mąz to juz po ścianach łazi :) , u mnie jest cos z trofoblastem, kolejna wizyta jest za tydz, moze w tedy pozwoli . ps. juz bliżej niz dalej w twoim przypadku , dacie radę, dzidzia najważniejsza, i mimo wszystko słuchałabym się lekarza, nie koleżanek .

Gość jcpenny
ja też tak miałam przy 2 ciążach. Ale dziewczyny, są jeszcze robótki ręczne ;)

no tak, robotki reczne sa, ale co ze mna? ja nie moge miec orgazmow...

Gość jcpenny
mi zakazał gin. bo są skurcze macicy :(

Gość dlaczego nie możesz mieć orgaz
mów? a minetka, a paluszki? wszystko da rade

bo niewskazane sa skurcze macicy - podobno. mnie juz cos trafia. jak sie poczuc kobieta?? :(

hmmm a to nie jest tak, że zakazują sexu, ze względu na możliwość zbyt głębokiej penetracji mężczyzny? tu chyba orgazm kobiety nie ma nic do rzeczy? ja też mam zakaż, ale bez orgazmu nie przeżyłabym wiec sobie radzimy:P

no mi lekarz nie pozwolil :( Czasem sie zastanawiam, czy mi nie robi na zlosc :)

Gość ??????!!!!!!!!!!!!
czujesz się kobietą jak ci mąż wsadza? To np. w pracy jak jesteś to się kobietą nie czujesz???? hihih dziwne

To chyba jest tak, ze skurcze powoduje sperma, czytałam, ze nie wolno dlatego właśnie kochać się w ciąży bez prezerwatyw

No nie wiem, my radzimy sobie dość często ''bez sexu'':) i jakoś jest ok

tak, czuje sie kobieta gdy moge sie kochac z mezem. Do pracy nie chodze, bo jestem na zwolnieniu lekarskim.

Gość ??????!!!!!!!!!!!!
sory ale będę drążyć ;) to jak jesz śniadanie, albo oglądasz Tv to nie czujesz się kobietą?

jak jem sniadanie czuje ze jem sniadanie, czuje sie czlowiekiem. kobieta poniekąd też, ale na pewno mniej niż wtedy gdy wchodzę w rolę kochanki. Czy to tak trudno pojąc? Czy jak masz przykładowo rozwolnienie to też się czujesz kobieta w tym samym stopniu jakwtedy gdy jestes np piesczczona przez męza?

Gość ??????!!!!!!!!!!!!
nie mam poczucia byciu kobietą bardziej lub mniej, w tej czy innej sytuacji. po prostu. Tak, trudno mi to zrozumieć. Kobietą jestem codziennie, o każdej porze. Czy mam rozwolnienie, czy popieprza mnie szef, czy jak uprawiam seks.

chryste...

naprawde jestem zdziwiona waszym obruszeniem. Czy nie slyszałyscie np ze wiele kobiet po mastektomiii przestaje sie czuc kobieta? Albo gdy nie maja wlosow po chemioterapii? I jak myslicie? Czemu? Przeciez sniadanie jedza tak jak zwykle i sraczke tez maja jak zwykle? Ale wlasnie chodzi o to, ze spada ich poczucie wartosci jako osoby seksualnej....

czy sa tu kobiety, ktore sa w podobnej sytuacji co ja?

Gość Bajer Bajerowicz NEO GEO 666
kobietę w ciąży, każdy kootas pogrąży!

Gość ,sndmsdnc
nie słuchac tych konowałów , ostroznie uprawiac sex i tyle ,

niestety nie zdecyduje sie na seks bez zgody lekarza. Gdyby cos sie stalo, nie darowałabym sobie tego. Oprocz popędu mam jeszcze nna szczescie rozum.

Gość no to po co te utyskiwania
skoro i tak sie nie zdecydujesz bez zgody lekarza - lekarz zakazuje, i tyle w takim razie sie nie kochasz, i dobrze wg mnie w tym sensie ze lepiej chuchac na zimne skoro lekarz kaze

chodzi mi o to , w jaki inny sposob sprawic, zebym sie poczula bardziej kobieco...

Gość no to po co te utyskiwania
kup fajna bielizne, i niech cie piesci, niech bedzie gra wstepna no co innego ci mamy poradzic chyba w trakcie pieszczot tez poczujesz sie kobieco? czy tylko sex jako sex moze to sprawic? jak tak to slabo

upup

Gość skąd się biorą naiwne kobiety?
lekarz zakaza l ci seksu czyli penetracji ze względu na polip ale orgazm nie ma z tym nic wspólnego! ja tez miałam polip i zakaz współzycia z powodu krwawień ale pieszczoty i orgazm nie są zakazane a skurcze macicy w czasie orgazmu przygotowują macicę do porodu i są polecane!zakazuje sie jedynie gdy kobieta ma pzredwczesne rozwarcie,przedwczesne skurcze i zagrażające poronienie ale nie w przypadku polipa byłam u 4 specjalistów i każdy to potwierdził

ale mi tego lekarz nie powiedzial... w ogole to nie wiem czy on nie jest zbytnio ostrozny, bo przy cisnieniu 120 /65 - gdy zapytalam czy moge pic kawe - powiedzial, ze lepiej nie pic kawy w ciazy. Nie pozwala mi cwiczyc. I w ogole - najlepiej jakbym jak najwiecej lezala. Dobrze ze sama mam troche rozumu i chodze na spacery.

wlasnie oo to chodzi, ze zrozumialam z jego wypowiedzi , ze nie tylko penetracji mi zabronil, bo powiedzial cos w tym stylu, ze nawet przy samym orgazmie bez penetracji macica sie kurczy i to jest niewskazane itd.

Gość skąd się biorą naiwne kobiety?
ten lekarz to ile ma lat,?60? skurzce macicy przy orgazmie naprawdę sa niewielkie i przy polipie nie groźne,jesli oczywiście tylko z tego powdu ci zabrania zawsze możesz skonsultować to z innym lekarzem