Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez_jestem_zona_nie_tylko_mamą

zakaz seksu w ciąży

Polecane posty

Gość tez_jestem_zona_nie_tylko_mamą
moj lekarz twierdzi, ze kazde plamienie w ciazy jest anomalia i ze swiadczy o zagrozonej ciazy.... wiec jak sie tak tego naslucham, to nie dziwcie sie, ze sie boje nawet pomyslec o seksie, nie mowiac juz o czyms wiecej...

Gość mądra rada dla każdego
więc skoro się boisz to go unikaj

Gość mamamama27
a ja zakazu niemiałam ale czytałam że od 32 tc powinno się już niewspółżyć - ja raz złamałam i to nie poprzez stosunek i efekt taki że rozwarcie na 2,5 cm i cudem dotrwałam do 37 tc i to nieskończonego - więc róbcie co chcecie ale potem nie płaczcie jak coś się stanie

Gość Twoj lekarz jest jedynakiem?
A nie mozesz isc do innego lekarza na konsultacje skoro tak Ci to przeszkadzai wydaje Ci sie ze Twoj lekarz przesadza..

Gość Aguzka
Jestem w 6tyg ciaży. Lekarz po przebadaniu powiedział,że wszystko dobrze się rozwija i nie ma żadnych problemów, ale sexu nie można uprawiać do konca 3msc bo to moja 1ciaza. Troche mnie to dziwi, słyszy sie że jak wszystko jest ok to lekarz pozwala na sex. Skonsultowac to jeszcze z innym lekarzem?

autorko bardzo watpie zeby lekarz ze wzgledu na ciaze zabronil Ci uprawiac seks - prawdopodobnie zabronil/nie zaleca odbywania stosunkow seksualnych -a to jest roznica. Poza tym smieszne "maz jest bardzo wyrozumialy' ;-))))))) juz odchodzdac od tego w/w stwierdzenia - to gdyby nie byl "wyrozumialy";-) przeciez nic nie stoi na przeszkodzie i bardzo watpie zeby lekarz zabronil ci innych form seksu (mow ao seksie oralnym) - moze znowu poczujesz sie jak kobieta, skoro ci to przeszkadza tak bardzo, hm?

Gość gość
co za idiotki tu siedza chyba wazniejsze zeby dzicku nic sie nie stalo a nie to ze p***a cie swedzi prawda????

Gość gość
do Aguzki; pierwsze 3 miesiące ciąży są najtrudniejsze, bo łatwo wtedy o poronienie i dlatego jeśli lekarz zabrania seksu to ma rację. Wytrzymasz

"gość co za idiotki tu siedza chyba wazniejsze zeby dzicku nic sie nie stalo a nie to ze p***a cie swedzi prawda????" x wlasnie niekoniecznie prawda;-) to co jest wazniejsze to kazdy/a sam decyduje i twoja "prawda" moze sie miec nijak do tego;-) czemu niketorym tak ciezko przychodzi zrozumienie faktu, ze na swiecie nie ma uniwersalnych zasad a kazdy kieruje sie zindywidualizowanymi priorytetami?;-)

Gość gość
w sumie też mnie to dziwi,że skoro nie ma żadnych problemów a lekarz nie pozwala. nie chodzi tutaj o to,, swędzenie c*p..." ale przecież skoro u pacjentek jest oki to czemu zabraniać.... byłam też w ciązy i mi lekarz powiedział,że jest dobrze i nie widzi problemu...

Gość gość
Mi się brzuch stawia 10 razy dziennie i ginekolog nie zabronił seksu -jestem w 30 tygodniu. Powiedział ze macica się świczy do porodu. Nie mówił tez nigdy ze do 3 miesiąca się nie powinno go uprawiac :D boze co za bzdura! Jak ciąża przebiega bez komplikacji to można się kochac cały czas....

Gość aguzzka
kurcze, na wizytę do tego gin. poszłam z mężem i on tak od początku jakby na złość przytyczki jakieś robił. Zawsze chodzę do innej pani doktor ale jest na urlopie i on tak zaczął pytać u kogo tą ciąże będę prowadzić bo widzi,że mam innego ginekologa. Tak jak już wspomniałam podczas badania wszystko dobrze, ja aż się zapytałam czy nie ma żadnego plamienia itp, a on,że wszystko jak najbardziej w porządku ale moja macica jest nieprzyzwyczajona do ciąży bo to moja pierwsza i żeby sexu nie uprawiać. Ja oczywiście wytrzymam ten czas zakazu bo dzidzia najważniejsza,ale mnie to po prostu dziwi, bo wszędzie kobiety piszą ze jak ciąża przebiega w porządku to sex jak najbardziej na tak, a tutaj taka niespodzianka i post;))

Macica zaczyna trenować skurcze od 20tc, więc jak u mnie zaczęły się już w 17 (pierwsza ciąża) to też dostałam zakaz seksu na najbliższe tygodnie i dodatkowo środki rozkurczowe. W takich przypadkach orgazm jest niewskazany, bo pogarsza sytuacje.

Gość gość
ja mam zakaz współżycia od 6 tygodnia teraz jestem w 17 :( ze względu na plamienia + krótką szyjkę macicy współżycie wg mojego lekarza jest niewskazane - w związku z czym przerzuciliśmy się na inne formy "sexu"

U mnie na początku ciąży praktycznie lekarz też wykrył polip i zabronił seksu z tego powodu. jak w 36 tyg. rozmawiałam z położną, to się dziwiła temu zakazowi i mój mąż stwierdził, że chłop ma w mordę! ;-) ale się podporządkowaliśmy, bo cóż było robić. z orgazmami to zdaje się nie ma nic wspólnego, ale u nas kłopot polegał na tym, że mąż jakoś nie mógł dojść inaczej (wcześniej nie było z tym problemu,w ciąży jakoś mu się porobiło) i w zasadzie od dawna już nic w tej kwestii się u nas nie dzieje. też mi tego brakuje jak nie wiem co. ale już bliżej niż dalej (jestem w 40 tyg. mam nadzieję urodzić lada dzień). jeśli chodzi o poczucie kobiecości, to ja starałam się jakoś ubrać, zadbać o siebie, zrobić sobie paznokcie itp. nawet nie jakoś strasznie często, ale jednak - to mi pomaga czuć się kobieco. z resztą ciążą to przecież najbardziej kobiece przeżycie, jakie sobie tylko można wyobrazić! jest zarezerwowane tylko dla nas. jak się facet uprze, to cycki sobie może doprawić, nawet pochwę zrobić, ale w ciążę nie zajdzie!

Gość gość
25.07.13 [zgłoś do usunięcia] gość co za idiotki tu siedza chyba wazniejsze zeby dzicku nic sie nie stalo a nie to ze p***a cie swedzi prawda???? xxx Typowa wypoweidź inkubatora... Dla którego po porodzie będzie istniał tylko dzidziulek, a ona sama i mąż już powiedzą sobie "do widzenia".

Gość gość
do osoby powyżej, może mówisz tak bo w twoim związku i tak już nie ma tego czegoś co?? nie rozumiem kobiet dla których dziecko od chwili poczęcia do ukończenia przez nie 25 lat są całym światem. ciąża jest bardzo ważna, i bardzo się cieszę,że będe miała dziecko ale to nie znaczy, że całe swoje życie i wszystkie związane z nim przyjemności mam tracic. a ty najlepiej faceta od razu z domu pogoń, i uważaj co w ogóle piszesz bo teksty na forach typu,, swędzenie ci..." swiadczą własnie o tym,że to Ty masz jakiś problem

Gość gość
a ja mam orgazmy jak śpię- i to bardzo intensywne, zwykle się przy tym budzę. ciekawe co by doktorek powiedział na coś takiego..

Gość ze to niebezpieczne
ale tylko w zagrozonej ciąży orgazm to skurcze a skurcze

Gość galladriel
Moje drogie! Jestem w 33tc, jest to moja 1 ciąża. Od początku ciąży mam niesamowitą chęć na sex jak nigdy to w ciąży mogę się kochać codziennie po kilka razy. Zero dolegliwości, grzybic, nic! Fakt że w ciąży nic mi nie dolega, dzidzia czuje się dobrze,z tym ze mój ginekolog o niczym nie wie. Stwierdziłam że skoro czuje się dobrze to nie muszę się go pytać o zgodę. Organizm sam mi daje sygnały co i jak. Niestety ostatnio zauważyłam że moja macica zaczyna się kurczyć, lekarz pow. że ćwiczy przed porodem. Intuicja mi podpowiada by wystopować z sexem. Boje się wcześniejszego porodu i powikłań z nim związanych. Wiele czytałam o tym że sex w ciaży przygotowuje macice do porodu dzięki skurczom macicy, natomiast od 37tc. sperma może spowodować przyspieszenie porodu. Wiadomo w przypadku ciąży zagrożonej jest on wykluczony i kobieta nie powinna się w ogóle podniecać. Każda kobieta na swój sposób przechodzi ciążę więc trudno się porównywać, a z drugiej strony lekarze też są różni. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i i życzę udanego rozwiązania :)

Gość bioon
Zakaz współżycia w ciąży dotyczy NIE TYLKO PENETRACJI, ale też ORGAZMU kobiety, bo orgazm to skurcze, które mogą wywołać przedwczesny poród/ poronienie. Dodatkowo orgazm powoduje wyrzut oksytocyny do krwi, a ten hormon także przyspiesza poród.

Gość bioon
Oczywiście w prawidłowo przebiegającej ciąży można jak najbardziej współżyć i penetracja czy orgazm nie stanowią zagrożenia.

Gość gość
niektóre z was zachowuja sie jak zwierzeta

Gość gość
Nie rozumiem Was. Pewnie, że seks jest ważny, ja w ciąży mialam na niego non stop ochotę i nie hamowaliśmy się z mężem, ale moja ciąża była ok. Nie rozumiem jednak kobiet, które niby chcą dziecko ale wolą uprawiać seks i poronić niż wytrzymać bez seksu. To nie chodzi o poświęcanie się i robienie z siebie męczennicy a o priorytety. Ważniejsze jest dla Ciebie uprawianie seksu niż dobro dziecka ok, ale przyznaj się do tego a nie wyzywaj innych od męczennic.

Ja miałam od początku samego zakaz seksu, czyli 9 miesięcy abstynencji plus potem kolejne 8! Bo karmialam plus pológ, a nie chcieliśmy ryzykować od razu z drugim i poczekalismy az znowu mi cykle się uregulują i... jest teraz lepiej nawet niż po ślubie od razu, bo juz się fizycznie znamy plus to czekanie zaostrzylo apetyt:-) wiec bez paniki, to nic strasznego. A tez prawda taka ze po porodzie na jakiś czas nie będziesz miała ochoty na seks:-)

Gość gość
Ja mam krwiaka na macicy i zanim jeszcze sie o nim dowiedzialam, uprawialam seks (z orgazmem) i 20 minut pozniej dostalam krwawienia i skurczy macicy i wyladowalam w szpitalu z poronieniem zagrazajacym. Dziecko przezylo, ale jak sobie mysle, ze niewiele brakowalo, to mnie szlag bierze. Glupio by bylo poronic, bo sie uprawialo seks... Takze w przypadku ciazy zagrozonej, nie polecam uprawiac seksu (zarowno penetracji, jak i orgazmow). Ja od tamtego czasu jestem w abstynencji. Znosze to bardzo zle, trudno mi sobie wyobrazic, ze mozna nie uprawiac seksu przez tyle czasu... No ale co zrobic? Z mezem nie mam problemu, on przeciez nie ma zakazu, mozna go stymulowac na rozne sposoby. Gorzej ze mna, bo ja mam zakaz totalny. Trudno sie zyje w stanie ciaglego napiecia seksualnego. Nie wiem, jak sie go pozbyc.

Gość gość
Ja tez nie moge wspolzyc od 20 tygodnia. Teraz w 30 tyg leze w szpitalu i ogladam bielizne erotyczna:p masakra, z mezem to nawet przytulanek nie ma bo od razu sie podnieca i ucieka zeby go nie ponioslo..:( dodam ze jestesmy lekarzami i sie trzymamy zalecen ginekologa, to na prawde nie sa zarty z tymi orgazmami w niektorych sytuacjach!

Gość gość
Ha ha ha lekarzami. To indywidualna sprawa zapewne mąż jest przy każdym badaniu cipki i przy porodzie bo my nie jesteśmy lekarzami ale mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologiczny cipki i wspierał porody. Mam prawo mieć męża nawet w szpitalu podczas badań i zabiegów ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta bo nie jesteśmy zacofani a trafiają się nawet tacy ginekolodzy jak ten.....Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl. My kochaliśmy się z mężem dwa tygodnie po terminie rano a wieczorem rodziliśmy.