Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergia na mleko

Czy to moze być alergia na mleko krowie?

Polecane posty

Gość alergia na mleko

Moja córka ma praktycznie od urodzenia suche plamy na nodze,pediatra powiedział,że to może być od mleka,ale nie kazał zmieniać,raz miała więcej raz mniej, od miesiąca pije mleko krowie(ma 15 mies) i jak jej nie smaruje to ma całe nóżki takie suche. Czy to może być alergia na mleko krowie? oprócz tego nie ma nic niepokojącego,dodam,że smaruję zwykłym kremem z ziajki i po tym schodzi,ale muszę wieczorem i 2-3razy w ciągu dnia i nie ma po tym śladu

Gość iceberg
odpowie Ci tylko lekarz pediatra powiem natomiast tylko ze atopowe zapalenie skory ma bardzo charakterystyczne objawy i czesto suche plamki na nozkach pod kolanami, moga wystapic na calym ciele, skora jest bardzo wrazliwa i swedzi w pierwszej kolejnosci zrezygnuj z plynu do plukania, nawet tych dobrych drogich przeznaczonych dla dzieci nie uzywaj, zmien proszek na delikatny anyalergiczny i zobaczysz poradz sie oczywiscie dobrego!!! lekarza alergia na mleko objawia sie najczesciej suchymi zaczerwienionymi policzkami ale wysypka moze wystapic wszedzie - kazde dziecko reaguje inaczej

Gość maaaamaaaa
A nie próbowałas odtsawic na jakis czas mleka, zeby to sprawdzic? Jak wtedy by wyglądała skóra? U mojej córki alergia objawiała sie taką wlasnie sucha skóra, ale to tak strasznie swędziało, ze powstawały az rany :( Może to alergia na jakiś detergent, albo zwyczajnie przesuszona skóra od wody? Ja bym odstawila na troche mleko i spradzila...

Gość alergia na mleko
ale gdyby to moją córkę swędziało to by się drapała bo ma już 15 miesięcy ale się nie drapie. Nie próbowałam odstawiać mleka bo jak pisałam raz to jest a raz nie ma i jak posmaruje kremem zwykłym to znika bo używałam do kąpieli i kremu oilatum ale nie dawało to rezultatów to zrezygnowałam. A płynu do płukania wogóle nie używam dla dziecka,tylko proszek. A ta alergia może być w jakiś sposób szkodliwa czy po prostu będzie miała suchą skórę jeśli to faktycznie alergia??