Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piotrek..

Kobieta zakazala mi widzen z dzieckiem .Pomocy

Polecane posty

Mam dziecko 3 miesieczne daje 400zl + plus we wlasnym zakresie robie sczepionki, zabawki ,proszek itp .Kobieta napisala czy doplacam 200 zl bo jak nie doplace to nie pozwoli mi sie spotkac z synem i ze sklada o alimenty .Wiec odpisalem ze nie doplace. Widzenie ostatnie bylo u mojej mamy dzisiaj ona tez przyjezdza do mojej matki i zastanawiam sie czy isc zobaczyc syna .Z jednej strony powinnienem nie isc bo ona wyraznie powiedziala ze nie chce miec wspolnego nic ze mna i jednoczesnie zakazuje mi spotkan . Co o tym sadzicie ??

Gość Mmalaykaa
a ona ze wzgledu na dziecko chce wyludzic jak najwiecej kasy od Ciebie. najlepsze rozwiazanie sad...

Gość gargalemica
placisz jej, placisz za zabawki, szczepionki itd. a ona ci nie pozwala spotykac dziecka jesli nie zaplacisz jeszcze wiecej??? daj jej te 200 zl dodatkowo a za dwa miesiace bedzie chciala jeszcze wiecej a potem jeszcze wiecej TO JEST SZANTAZ TO CO ONA ROBI idz z tym do sadu i ureguluj czestotliwosc i miejsce spotkan z malym oraz wysokosc placonych alimentow i nie godz ie na nic poza tym co zatwierdzi sad.

Wiem ze bedzie dzisiaj u mojej mamy .Zastanawiam sie czy mam isc zobaczyc syna ??

Gość Mmalaykaa
Pewnie,ze powinnienes pojsc zobaczyc syna... przeciez nie może Ci zabronić go widywac.

Gość ruskie z Biedronki
Chłopie ile Ty masz lat????

Gość gargalemica
oczywiscie idz zobaczyc syna i nie czekaj az ona zlozy wniosek o alimenty tylko od razu jej powiedz, ze idziesz do sadu i skladasz wniosek o ustalenie kontaktow z dzieckiem i niech sie buja laska, mysli, ze jak dziecko jest pod jej opieka to moze rozdawac pionki w grze ale tu sie myli jesli to ty pojdziesz do sadu zlozyc wniosek to ty wynegocjujesz sobie lepsze warunki, tym bardziej, ze jak piszesz nie tylko jej placisz, ale robisz na dziecko zakupy, a ona jeszcze warunki chce dyktowac, no chyba jest niepowazna :O

Gość BiecBsbixj
Pewnie ze powinieneś póki nie ma nakazu sadu nie ma prawa ci zabronić widywany dziecka.

idź:) a ona jest głupia i tyle bo powinna się cieszyć że płacisz i że chcesz widzieć małego... a bierzesz chociaż jakieś potwierdzenie że dajesz jej kasę??? masz paragony na zabawki proszki szczepienia??? i niech idzie do sądu:) będzie wszystko na papierze i nie będzie się czepiać że chce więcej... a sąd też ustali spotkania:)

ale racja jak sam złożysz o spotkania to będzie ładniej wygladało:P

wiec pojade zobaczyc syna a w poniedzialek bede w sadzie zlozyc wniosek

Gość lakaka
oj, bo z małpą zrobiłeś dziecko i teraz masz

a w tej chwili placac na dziecko dostajesz od jego matki jakikolwiek kwitek to potwierdzajacy? Jesli nie, zawsze moze za kilka lat pojsc do sadu i zeznac inaczej... Nie wiem, czy ustalenie alimentow droga sadowa nie bedzie nawet w Twoim interesie... Tym bardziej, ze to postanowienie zawiera rowniez podzial opieki nad dzieckiem, zabieranie go na wakacje itp.

Gość ehg
A z innej beczki to 300 zł... Normalnie szał

400 plus szczepionki i inne wydatki poza tym nie wiemy ile autor zarabia, na ile go faktycznie stac. Koszty utrzymania dziecka dzieli sie po polowie. Ciekawe ile jego matka miesiecznie wydaje..? Kolezanka na doroslego syna (nie niemowlaka, a duze chlopisko potrzebujace na obiad kotleta, do szkoly podreczniki, ciuchy i buty co pol roku nowe, bo szybko teraz rosnie dostaje tez 400zl. A szanowny byly maz o inne koszta sie nawet nie pyta (chocby comiesieczne wizyty u ortodonty - dzieciak ma aparat, zafundowany przez dziadkow). ...i go nie odwiedza nawet od czasu, gdy znalazl sobie mlodsza...

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a pomagasz przy dziecku? spacery ? wizyty u lekarza?

Gość mądra rada dla każdego
po pierwsze na wszystkie wydatki na dziecko zbieraj paragony lub faktury, mamie twego dziecka pzresyłaj pieniadze wprost na konto by miec potwierdzenie,że dajesz jej pieniadze,nigdy do reki! po trzecie ona nie ma prawa zakazywac ci spotkan z dzieckiem,od tego jest sąd,wystap o prawo do widzenia BROŃ SIĘ

Gość mądra rada dla każdego
aha i dodam ,że 400 zł dla 3 miesięcznego dziecka to jest bardzo dużo

i tego esemeska (zapewne) nie kasuj nawet przypadkiem! stawia Twoją ex w 'bdb' świetle

Gość kjihoi
dlaczego nie jestescie razem ? skoro bedzie u Twojej matki to znaczy ze maja dobre kontakty, tak?