Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 35612534

DO OSÓB KTÓRE POSIADAJĄ KARTĘ KREDYTOWĄ .

Polecane posty

Gość 35612534

Wyjaśnijcie coś tępej masie ! Mbank proponuje mi kartę kredytową. Jest 54-dniowy okres bez odsetek. I tak dajmy na to : 1 czerwca płacę kredytówką 100zł 10 czerwca znowu płacę tą kartą 200zł I tak rozumiem, że kwotę 100zł muszę spłacić do 54dni,żeby nie naliczono mi odsetek to samo z kwotą 200zł . Czy ja to wszystko muszę pamiętać czy bank sam któregoś tam dnia pobiera mi tę kwotę ? Bo zakładam, że transakcji kredytówką może być więcej niż ta te dwie przykładowe powyżej ;) . Czy jeśli na karcie jednego dnia zrobię debet np. 1000zł, a w ciągu 54dni spłacę 500zł to odsetki i tak zostaną pobrane czy np. jest jakaś minimalna kwota którą muszę w ciągu 54dni zapłacić ?

Gość klimat lat dziwięć zero
spłacac musisz sama, regularnie. Każdego miesiąca przynajmniej minimalną spłatę, a odsetki będą naliczane dopiero po 54 dniach. Jeśli: 1.06 pobierzesz 100 zł 10.06. pobierzesz 500 zł to: w wyznaczonym terinie musisz spłacić minimalną spłątę w wysokości kilku zł w zależności od umowy, odsetki naliczą ci koljno po 54 dniach od 100 zł, a potem po 54 dniach od 10.06 od tej drugiej kwoty. I zapamiętaj zanim zaczniesz szaleć. Nikt ci za darmo nic nie daje!!! Co wbierzesz, będziesz musiała z nawiązką spłacić!

do końca okresu rozliczeniowego musisz wszystko spłacić, żeby nie naliczyli odsetek. Masz tez minimalną kwotę do spłaty, jak jej nie spłacisz dostaniesz dodatkowo karę

nie wiem czy mBanku wysyła czy nie, ja mam w Banku Zachodnim i nie wysyłaja mam dostęp przed internet do wyciągu:dajmy na to że okres rozliczeniowy trwa od 1 do 31 maja.Jezeli 1 maja kupisz za 100 zł.a 10 maja zrobisz zakupy za 50 złnastępnie 25 maja wydasz 500 zł łącznie na koniec okresu rozliczeniowego 31 MAJ będziesz miała zaległość w kwocie 650 zł i teraz będziesz miała 24 dni aby to spłacić. Ewentualnie możesz spłacić nalezności minimalną (ok 3%) jednakże od pozostałej kwoty bank naliczy Ci odsetki podobnie jak spłacisz mniej niż wydałaś to będziesz płaciła odsetki

Gość 35612534
Mhm, już wszystko rozumiem. Dzięki wielkie :) .

mbank przesyła SMS, ale trzeba aktywować usłygę za kilka PLN miesięcznie, przysyłają też info o operacjach co jest wygodne, ale i tak nie polecam KK... ZUO

Gość 35612534
Dlaczego ZUO ? Ja mam w mbanku też kredyt odnawialny, nie korzystam póki co, ale awaryjne pieniądze w razie czego na koncie leżą, odsetki są w przypadku takiego kredytu niewielkie, ale SĄ, a kredytówka jest przez te 54dni za free.

Gość A prawda jest taka, że...
Pierwsza i najważniejsza rada nie wyciągaj nigdy! gotówki tą kartą z bankomatu, możesz jedynie robić zakupy i w ciągu okresu rozliczeniowego mieścić się w limicie, bo jeśli nie to zapłacisz karę, za jego przekroczenie. Mam już dobrych parę lat taką kartę z BZ, ma swoje plusy, ale przestrzegam zasad. Rozliczenie przychodzi do ciebie pocztą, rozliczasz się co miesiąc, ale musisz taką usługę zamówić w banku, w którym masz konto, wtedy oni to zrobią za ciebie, bo za przekroczenie terminu spłaty też jest kara. Można spłacić faktyczne zadłużenie, ale można też wpłacić minimalną kwotę do zapłaty, gdy się nie ma gotówki.

Gość A prawda jest taka, że...
Nie rozumiem co to debet na karcie kredytowej. Takiego czegośnie ma, chyba, że przekroczenie limitu, a za to jest kara.

Gość 35612534
No faktycznie źle się wyraziłam ;) . Chodziło mi o zadłużenie na kredytówce na kwotę np. 1000zł.