Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ach och nie wiem sama

w jakim banku najlepiej zalozyc konto?

Polecane posty

Jak w temacie- gdzie najlepiej zalozyc konto? nie mam w ogole pojecia co i jak i prosilabym wytlumaczenie jak blondynce (nie urazajac nikogo) jak to wszystko wyglada? moge miec konto, nie wplacajac na nie regularnie pieniedzy? jakie sa oplaty za prowadzenie?

ludzie, pomozcie no... nie chce do konca zycia pieniedzy trzymac w skarpecie albo pod posciela :D:D

A ile masz lat? Ja mam konto w banku zachodnim wbk poniżej 30 r.ż. i nie płacę za prowadzenie konta. Jedynie potrącają z konta, gdy wydają nową kartę - chyba 25 zł, nie pamiętam, ale to rzadko. Przelewy przez internet też mam darmowe. Nie musisz stale wpłacać kasy.

ehh, to ja juz sie nie lapie- przeterminowana o 2 lata jestem :D wiem, wiem, chyba ja jako jedyna nie mam konta :D

Heh... To niestety nie doradzę :) Założenie konta to jednak nic skomplikowanego. Podchodzisz do stanowiska dla klientów indywidualnych, mówisz, że chcesz założyć konto. Wszystko wyjaśnią. Grunt to wybrać odpowiedni bank :P

ach kochana no wlasnie problem w tym, ze nie wiem jaki bank wybrac :D ale dziekuje za info :)

Gość Pauloxii
O ile dobrze pamiętam to w wbk na tym koncie do 30 r.ż musisz raz w miesiącu dokonać transakcji kartą, w sklepie

Gość Dyskretny Zwijacz Asfaltu
W Alior Banku jedyna opłata to 5zł/mc za obsługę karty, karty z której można oczywiście zrezygnować i mieć konto całkiem za darmo. W wariancie z kartą jest tak że kasę można wypłacać we wszystkich bankomatach bez prowizji.

dyskretny zwijaczu- czyli placilabym tylko 5 zetek miesiecznie, tak? a musze wplacac regularnie jakies kwoty, czy nie? nie smiej sie z moich pytan, ja naprawde sie nie znam na tym :D

Gość jdksdhskhfsd
Pauloxii O ile dobrze pamiętam to w wbk na tym koncie do 30 r.ż musisz raz w miesiącu dokonać transakcji kartą, w sklepie co ty pierrd.. nie wprowadzaj ludzi w blad!! mam ta karte i wcale raz w miesiacu nie place karta nie ma takich wymogow !

Spoko, normalne pytania przecież ;) Tak, pobierają co miesiąc 5zł z konta, i raczej nie ma jakiegoś nakazu że trzeba ileś wpłacać co ileś :P Przez parę m-cy nie miałem wpływów i nikt z banku nie robił scen z tego powodu :P

dziekuje Ci bardzo zwijaczu 👄 wlasnie wyczytalam, ze mozna konto przez internet tam zalozyc :) jeszcze troche poczytam co i jak i chyba w aliorze sie zahacze :D

Nie ma za co ;) Mam tam konto już z półtora roku i nigdy nie było z nim żadnych problemów, do tego jest fajna obsługa przez kompa i komórkę :) Ale nawijam, jak konsultant banku hehe :D

a powiedz mi jeszcze co to jest ten rachunek ROR?

No tak się chyba nazywa fachowo konto w banku, Rachunek Oszczędnościowo Rozliczeniowy.