Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziesięcio....

jaki twarożek podajecie swoim dzieciom ?

Polecane posty

Gość mama dziesięcio....

jak w temacie :) proszę o dokładną nazwę i firmę :) aha mój syn lada dzień skończy 10 msc

Gość ;lkjh
możesz kupić z Bobovity i Nestle gotowe serki i jogurciki w czteropakach. W słoiczku Bobovita albo Gerber, nie pamiętam, są owoce z twarożkiem. Moja córka uwielbia Babydream (Rossmann) deserki - tez w czteropakach, od chyba 10 m-ca. Bardzo dobre i nie nafaszerowane chemią a wiele tańsze od Bobovity czy Nestle no i zdecydowanie lepsze od osławionych Danonków. Możesz też kupić zwykły twarożek w sklepie i zmiksować z owocami ;) radzę czytać skład i etykiety - uważaj, żeby nie było chemii i sztuczności ;)

Gość mama dziesięcio....
własnie chodziło mi o taki zwykły ze sklepu ale tyle jest tego na rynku że nie wiem któy kupić

Gość Hmmm a moja
Po twarożek lepiej jechać do sklepu ze zdrową żywnością (BIO) i tkai kupować. Ja mam ta wygodę że mam w zwykłym sklepie taki artykuły.

Gość mama dziesięcio....
a właśnie... ja mam w domu również swój ser moja ciotka nam daje która sama go robi i ma mleko od własnych krów czy mogę dawać jej własnie taki ser ? bo mi się wydaje że nie bardzo...

Gość koalka+zapalka-popiolek
ja robię sama lub kupuje "Twarożek domowy" z Piątnicy. Spróbuj dawać po troszeczkę domowego obserwując czy nie ma żadnych alergii . Ja czasem miksuje ser domowy by uzyskać serek homogenizowany. A co do niego dodasz twoja wola czy owoc czy zioła

Gość Hmmm a moja
A czy ciocia ma badane te krowy i czy to mleko jest świeże czy pasteryzowane? Pasteryzacja zmienia wartości mleka ale za to jest pewniak że nie ma w nim bakterii . Myślę że warto zapytać ciocię czy krowa jest badana i czy mleko jest odciągane w profesjonalny sposób (za pomocą sterylnych dujek) czy tak ręcznie do wiaderka bo jak to ostatnie to odradzam.

Gość Hmmm a moja
Ja nie mieszkam akurat w pl ale pamiętam że smakowały mi w Polsce właśnie serki piątnicy tylko czy jakościowo są bardzo dobre tego nie wiem.

Gość mama dziesięcio....
no czy sa badane to nie wiem ale odciaga sama do wiaderka ;/ no i doi 2 razy dziennie wiec jest raczej swierze

Gość mama dziesięcio....
a ja wlasnie nie slyszalAM O TAKICH SERKACH

kupuję swojemu synowi twaróg z piątnicy najczęściej, ale zdarza się też z firmowy intermarche, nie pamiętam nazwy. Mieszam z owocami, teraz mam swoj szczypiorek, rzodkiewkę, wcina aż miło. Ale mój syn ma już 17mcy. Twaróg mu podaję już dość długo, chyba jak już skończył 10mcy.Spróbuj też i obserwuj, czy nic się nie dzieje niepokojącego

Gość yuikjuji
Autorko ja mojemu dziecku kupuję BIELUCHA może znasz taki serek :) jest bez soli,bez chemii,idelany do podania na kanapkę lub z owocami na słodko :)

Gość yuikjuji
Autorko i nie polecam Ci serków czy jogurtów Nestle sa z chemia ,dodatkiem soi modyfikowanej,nie akceptuje tez danonków nie wierze ze sa zdrowe,za to daje dziecku jogurty Jogobella według mnie sa najbardziej zdrowe