Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polcia1982

Obwisła skóra?

Polecane posty

Gość Polcia1982

Dziewczyny, mam taką sytuację: mam 30 lat, po ciąży ważyłam 77 kg, przy wzroście 168. Teraz wzięłam się za siebie i dietą i cwiczeniami schudłam na razie do 66kg. Nie mam żadnych rozsępów, ani w ogóle obwisłej skóry. Ale chce jeszcze schudnąc z 8 kg i martwię się czy to może się u mnie jeszcze pojawic, czy jak do tej pory skóra zachowała jędrnośc to mam szansę, że tak zostanie? Martwię się tym, bo ciągle czytam o obwisłej skórze, jako skutku ubocznym dużej utraty wagi. Może ktoś się może wypowiedziec na ten temat?

Jeżeli chudniesz stopniowo, dbasz o skórę (kosmetyki) i zażywasz sporo ruchu to nie powinno być kłopotu. Tym bardziej, że zrzucając kolejne kg sama zauważysz zmiany w tym zakresie i będziesz w razie czego mogła zaprzestać dalszego odchudzania. A swoją drogą gratulacje - ładny wynik. Możesz się pochwalić jak to zrobiłaś (zwłaszcza na forum ciężarnych) - wiele kobietek będzie ci wdzięcznych.

Gość Polcia1982
Dzięki za odpowiedz. Szczerze mówiąc, to nie stosowałam żadnej diety. Po prostu ułożyłam własne menu, pod siebie, żeby było zdrowe, mało kaloryczne i mi smakowało. Tzn. rano jem platki owsiane z jogurtem odtłuszczonym. Po 3 godzinach jajko posypane chili i pół papryki, na obiad głównie ryby(dużo ziół)i jakieś warzywa(najchętniej brokuły, surowy szpinak lub brukselka) na deser grejfrut lub jabłko. Fajna i smaczna jest też sałatka z surowym szpinakiem, tuńczykiem, orzechami włoskimi i sosem chipotle.Na kolacje zazwyczaj jem serek wiejski. Poza tym piję dużo herbaty zielonej i cwiczę codziennie ok 25 minut. Raz w tygodniu pozwalam sobie na coś słodkiego:) Ale najważniejsze jest to, że w ogóle nie chodzę głodna i te 11 kg udało mi się zrzucic w trochę ponad 2 miesiące, a dzięki temu, że jem, to co mi smakuje, nie boję się aż tak bardzo nagłego powrotu kilogramów.