Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lisa_90

Czy takie rzeczy są dziedziczne???

Polecane posty

Gość Lisa_90

Skoro moja mama po dwóch ciążach nie ma rozstępów, obwisłego brzucha itd. to czy ze mną też powinno być tak samo?

Gość Nie wiem ale wiem tyle
że moja mama po dwóch ciążach wyglądała jak dziewczynka, zero rozstepów i wiszącej skóry na brzuchu ora zjakichkolwiek mankamentów natomiast genetycznie po swojej mamie miała tłustą skórę (możliwe że to ochroniło przed rozstępami) . Moja mama nie odczuła źle anie jednej ani drugiej ciąży i jeszcze w ostatnim dniu begała na zakupy . Ja skórę mam po tacie (ładna i bez skazy do przed ciążą ;) ) normalną , która zamieniła się na rozstępową na brzuchu a do tego doszeł flaczek. To jaką skórę ma twoja mama nijak się ma do tego jak ty będziesz mieć po ciąży ....chyba że masz identyczną skórę jak twoja mama a do tego przytyjesz tyle co ona . Wiele czynników za to odpowiada.

Gość Lisa_90
Współczuję rozstępów i flaka. :( Nie wyobrażam sobie żebym ja tak miała.

Raczej dziedziczne. Ja moge potwierdzic, mam pare kolezanek, ktore sie pod tym rowniez podpisza. Ale dla pewnosci hartuj skore od poczatku, codziennie podczas prysznicu masuj szorstka gabka, dobre kosmetyki tez nie zaszkodza. Co do flaka - kwestia cwiczen. Chociaz tez nie u kazdej cwiczenia przyniosa rezultaty, ale skoro twoja mam dobrze wygladala po ciazach, mozesz byc dobrej mysli :)

Gość Lisa_90
Hartuj skórę od początku. Masz na myśli jeszcze przed ciążą, w trakcie czy zaraz po???

Nooo raczej przed ciaza, a nie po :O Jak brzuch ci bedzie gwaltownie sie powiekszal, skora na nim rozciagala z dnia na dzien praktycznie, to juz bedzie troche za pozno na hartowanie... Chociaz w sumie i wtedy nie zaszkodzi. Od poczatku jak wiesz o ciazy albo zaczynasz planowac juz hartuj skore, zeby byla dobrze ukrwiona. Wtedy zminimalizujesz ryzyko rozstepow w razie jakby mialy wystapic ;) Czego nie zycze oczywiscie ;)

Nie tylko brzuch oczywiscie ale cale cialo, mam znajoma, ktora masowala namietnie brzuch w obawie przed rostepami, i na brzuchu jej nie wyszly, za to na lydkach i owszem ;)

Gość Lisa_90
Okay, tak będę robić. A w ciąży można się masować tą szorstką gąbką?

Owszem, są, ale masz mieszankę genów rodziców- i tych ujawnionych cech, i ukrytych- np. po dziadkach. Moja mama ma świetną skórę, jędrne, gładkie nogi bez śladu celulitu, po 4 ciążach ma tylko na brzuchu lekko obwisłą skórę... nie jest szczupła, ale chciałabym tak wyglądać w jej wieku :) U mnie niestety skóra po ciąży jak u tygryska, cellulit "od zawsze"...

Gość jesli nasz cere po mamie
to tak. U mnie tez nie bylo takich problemow, obie mamy b dobra skore, nie chodzimy do kosmetyczki, bo nie mamy po co, kiedys robili mamie badanie skory i wyszlo,ze ma skore o 15 mlodsza niz jej wiek. Sa po prostu rozne typy cery. ja po prostu nie bardzo kumam na czym polegaja rozstepy, kolezanka pokazala mi dopiero , u nas w rodzinie nikt tego nie mial.

No wlasnie gdyby ciaza byla zagrozona, wtedy nie mozna masowac brzucha nawet reka :( Zdrowej ciazy masaze nie zaszkodza napewno :)

Gość kkkkddddsaaa
dziedziczne, ale możesz tez dziedziczyć np po babci ze strony ojca. Moja mama nie ma rozstępów ja tez nie