Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolastyna..

Problem z pasożytami

Polecane posty

Gość Kolastyna..

Witam. Od kilku lat mam dziwną sytuację. Otóż, w moim kale (fuj) pojawiają się białe glisdy (ble) ,czasem mam z tym spokój na miesiąc ,dwa a potem znowu wracają. Skąd to się bierze? Dodam tylko że jak np. Siedzę to nie swędzi mnie pupa ani nic, tylko czuje je w sobie tak jakby :( wstydze sie o tym komuś powiedzieć. Do tego jestem często głodna ,boli mnie głowa i jestem ospała. Czy to może być tasiemiec? :( Boję się. Nawet do lekarza wstydze sie iść.

Gość Kolastyna..
ale w smaku niczego sobie

Gość Kolastyna..
Nie żartuj sobie podszywie, ciesz się że tobie takie coś nie dolega...

Gość Bożenkaaaa
Po pierwsze to zmiana diety się kłania !!! odstaw białą makę, nabiał, cukier, wędliny, bo to pasożyty kochaja najbardziej i na tym rosną. Jedz dużo surowych warzyw i owoców, pij sok z marchewki swiezo wyciskany bo to paralziuje układ nerowy robaków, po takim soku dobrze jest sie przczyscic. Kup sobie ziólka w patece, nie sa drogie. zioła na pasożyty Skład: 50 gr ziela tymianku 50 gr kłącza tataraku 50 gr korzenia omanu 25 gr ziela liści mięty pieprzowej 25 gr liści orzecha włoskiego 10 gr piołunu Wszystkie składniki wymieszac. Dwie łyżki mieszanki wsypać do termosu i zalać 2-3 szklankami wrzątku. Po godzinie mozna pić 3xdz po pół szklanki między posiłkami--przez TYDZIEŃ. Póżniej 1 x dz minimum tydzień/ale mamy adnotacje na oryginale,że im dłużej tym lepiej/-napewno nie zaszkodzi! Łącząc w/w przepis z zapperem /w "operowaniu" nim mamy półtoraroczne doświadczenie/-EFEKT MUROWANY. Wszystkie w/w składniki są osiągalne w Herbapolu za grosze-i najważniejsze-to się da naprawdę wypic.

Gość Kolastyna..
Dzięki za informacje dziewczyny! Ale myślicie ze to nie tasiemiec, o zgrozo?

Gość Kolastyna..
Dzięki za informacje dziewczyny! Ale myślicie ze to nie tasiemiec, o zgrozo?

Gość Bożenkaaaa
Podejrzewam iz jest to glista ludzka, ale pasozyty czesto lubia towarzystwo innych wiec mozna sie spodziewac ze tez sa jakies inne. Poczytaj tez o zakwaszonym organizmie, koniecznie.

Gość pot
owsiki to sa

Gość werrerwrewer
idź do apteki albo weterynarza, dostaniesz tabletki po których wysrasz tasiemca :classic_cool: przynajmniej tak kiedyś było z moim kotem, wystarczyła jedna tabletka i po problemie :classic_cool:

Gość Kolastyna..
To jest obrzydliwe :[

Gość co mysliecie????
bo trzeba cos z tym zrobic bo troche wtopa jak po seksie analnym facet na czubku penisa bedzie mial owsika machajacego ogonkiem

Gość Bożenkaaaa
najpewniej owsiki, wyczytałam dziwnym trafem ze sa długie ale teraz zerknłema jeszcze raz i nie pisze ze długo :-o jesli sa to malenkie glistki to sa to owsiki :)

Gość Kolastyna..
jeszcze raz wielkie Dzięki, powinnam już dawno coś z tym zrobić. Myślałam że samo przejdzie...

Gość lallaaajj
kolastyna- ja owiski mam juz 4rok i to samo nie przejdzie

Gość stella...
idz do lekarza i zrób badania na obecność pasożytów na początek jak masz tasiemca to samo nie przejdzie-trzeba brać leki

Gość talie pytania to
litr wódy wipij a sam wyjdzie dupa

Gość zarażona?
ja własnie odkryłam u swojego kota tasiemca :/ i jak mi się zdaje już poważnie się rozwinął, bo kot wydala jajeczka.. i teraz takie pytanie czy mogłam się zarazić? Bo w sumie kot ze mną śpi, no i czasami go przyłapie na łażeniu po stole lub blacie. Wolę na wszelki wypadek się zabezpieczyć tylko nie wiem co łyknąć, poradzicie coś? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość agnieszka-pietrzyk
Mam do sprzedania praziqantel 600mg w tabletkach ,jesli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt agnieszka-pietrzyk@gazeta.pl lub 791074405

Gość idź do lekarza zbadaj
Są takie tabletki Pyrantelum sprawdź, czy na receptę, czy nie. Jak nie, to sobie kup. Są na robaki. No i co jeszcze, co możesz kupić, to pestki dyni. Pasożyty tego nie cierpią. Poczytaj sobie jeśli nie wierzysz. Kup sobie i jedz. A w ogóle, jeżeli to są owsiki, to cała rodzina się musi leczyć. Pościel trzeba zmieniać, gotować, prasować, żeby jaja poginęły. Trzeba często myć ręce, paznokcie obciąć krótko, bo się drapiesz, a potem jesz coś i palce do ust wędrują no i się znów zarażasz.

Gość lopo
idź do apteki są tabletki za 4zł na robaki - pyrantelum, niby sa na recepte, ale mi sprzedają bez porblemu bez recepty. Ja często córce kupuję na owsiki i na drugi dzien już nie swędzi. Jesli po tym ci nie przejdzie to moze tasiemiec

.. kupiłem ostatnio Praziquantel ale nazywa się 'Zentozide' . Lekarz polecil mi zakup w Tajlandii (duzo taniej) i własnie kończe leczenie. Problem w tym by dokładnie przestrzegać dawkowania i NIE PRZERYWAĆ az do jego zakończenia. Jak nie dobijesz całego robactwa to objawy ustepuja tylko na jakis czas i ludzie potem klikaja że jakis lek nie działa.

Witam do tych wszystkich naturalnych sposobów ja bym dołączył jeszcze badanie --Vega Test-- lub ---Test z żywej kropli krwi. W tym pierwszym teście to wiem że jest też możliwość od razu ich wybicia jest to metoda bezbolesna i szybka z tym , że nierefundowana i żaden lekarz jej nie zleci.

Gość mama Klary ww
Kochani ja wyleczyłam swoją rodzinkę z pasożytów a konkretnie z glisty i lamblii oraz Candidy w Chorzowie w Natur Wit o i maja tez gabinet w Siemianowicach i chyb a w Istebnej. Kłada nacisk na naturalne leczenie nez chemii ale nie wciskają suplementow za kupę kasy, tylko zalecają co kupic. Pierwsza wizyta trwała 2,5 godziny długi wywiad i rozmowa, wszystkie wyniki pooglądane i zalecone badania. Dostaliśmy rozpiskę co jesc i jakie preparaty zażywać do tego dieta i zdecydowaliśmy sie na elektroterapię. 5 zabiegow. Po drugim corke przestał brzuch bolec, zaczela jesc, spac w nocy. Jestesmy po zakończonej terapii szczesliwi i zdrowi. A przez dwa lata biegaliśmy od lekarza do lekarza i bylismy zbywani :/

Gość gość
Też tam się leczyłam minus ze na pierwsza wizyte czekałam miesiac :(

Gość Pawli gość
bylam w natur wit w chorzowie bo mam motylice wątrobowa, mam rozplanowane leczenie ktore podjęłam, od 2 tyg sie lecze i od 3 dni nie mam zadnych objawów ze strony wątroby i biegunek zadnych bóli, czeka mnie jeszcze ok 4 tyg

Gość gość
Hej czy to tu: naturwit.pl ?

Gość Marlena Szkaradek
Witam. Bylismy wczoraj w Natur Wit w Chorzowie. Bylismy umowieni na godz 13-00 w weszliśmy 13-20. Opóźnienie 20 minutowe. W poczekalni kilka osob z wrzeszczącymi dziecmi ktorzy przyjechali za wczesnie. Ogolnie wrazenie bardzo dobre. W gabinecie bylismy 1,5 godziny. Wywiad szczegółowy. Pani Anna odpowiadała na wszystkie pytania. Cierpliwa dla naszej pociechy zdenerwowanej czekaniem w poczekalni. Dużo dowiedzieliśmy się o pasożytach. To czego nikt wczesniej nam nie powiedział. Decydujemy sie na leczenie. Dostaliśmy diete specjalna. Zalecenia. Preparaty do kupienia we własnym zakresie bez wciskania drogich ziół. Elektroterapia 6 zabiegow. Napiszę po przeleczeniu jak efekty. Pozdrawiam

Gość Basisko69
Ja zdecydowałam sie na leczenie homeopatyczne u pani Ani Wilk. Za bardzo mam wymęczony organizm pasożytami i zbyt osłabioną wątrobę przywrą wątrobową. Przywra potwierdzona bad usg - ma 1cm dł i 0,57 szer. Jestem załamana