Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta Marta Marta

Dziwna nauczycielka

Polecane posty

Gość Marta Marta Marta

nauczycielka polskiego w podstawówce mojej córki słucha hevy metalu i nosi koszulki z nazwami zespołów i jakimiś czaszkami a na profili na naszej klasie ma napsane w opisie "o mnie" "antychryst bedzie kobietą. nadchodzę". Jest to kobieta po 30 a zachowuje sie jak zbuntowana nastolatka. Czy mam powody do niepokoju?

Gość nie nie masz
to jej sprawa co robi poza pracą. Ważne jak naucza i jakie ma wyniki w nauczaniu a nie jak się ubiera. Czy ona powinna sprawdzać profile rodzicow na fb i komentować ubiór, zdjęcia itp.???

Gość tak masz
niewiadomo co ona dzieciom w szkole opowiada

Gość male ciche
Z nauczycielami to jest tak, ze oczekujemy od nich pewnych standardow zachowania, jednak wydaje mi sie, ze jezeli polonistka jest dobrym pedagogiem, to niech sobie nosi i wypisuje co chce w swoim prywatnym zyciu, ja mialam fizyczke w liceum ( bardzo renomowanym) ktora prywatnie byla tzw gothem, ale do pracy przychodzila ubrana elegancko, wypelniala swoje obowiazki i nikogo nie interesowalo jak po pracy wyglada. Troche inna sprawa, jezeli pani w szkole ubiera sie nieco nieodpwiednio, jednak jakies zasady obowiazuja, skoro sie wymaga od mlodziezy, zeby wygladala schludnie, to chyba jednak wypadaloby aby nauczyciele dawali przyklad, no i czy pani nie przekazuje swoich pogladow uczniom; podsumowujac jezeli dobry z niej nauczyciel to nie ma powodu do zmartwien

Gość ma1265
uważam że nie. Nie szata zdobi człowieka! Lepiej porozmawiaj z córką jak mijają lekcję polskiego i ewentualnie przeleć zeszyty. Jeśli lekcje prowdzi ok i dzieci są zadowolone to nie masz powodu do niepokoju.

Gość tak masz
do szkoły nie powinna się tak ubierać

Gość nie nie masz
to moze ocenmy wszystkie mamy i ich ubiór. I jak jakaś ma za krótką spodniCe, za duży dekold i zbyt mocny makjaż to zgłośmy to do opieki. nauczycielka ma prawo ubierać sie jak chce. Nie ma zapisu mowiącego o ubiorze. Poza tym koszylka zespołu to nie zbrodnia.

Gość nie nie masz
a i wszystkich ktorzy sluchają disco, rocka i popu też wyeliminujmy

Gość tak masz
w wielu zawodach ludzie są zobowiązani do noszenia odpowiednich strojów, dlaczego nauczycielki maiłyby być z tego zwolnione? Ja nie chciałabym żeby nauczycielka mojego dziecka w miejscu pracy wyrażała strojem swoje prywatne poglądy- po pracy owszem nich nosi co chce, ale dzieci w podstawówce są bardzo chłonne na różne bodźce i nie chciałabym żeby się dziecku kodowało w głowie że fajny jest jakiś tam hevy metal albo cokolwiek co mi się nie podoba. Uważam że nauczycielka powinna do pracy nosić strój który będzie schludny i nie manifestuje poglądów na różne sprawy

Gość nie nie masz
to podaj przepis o tym mówiący... moim zdaniem to nauczycielka powinna miec efekty swojej pracy i za to powinna być oceniana jesli już a nei za koszulkę z zespolem. Skoro twoje dzieci sa tak chlonne to ich koledzy i koleznanki tez nie powinni nosić bluzek, np. z Hanną Montaną bo twojedz dziecko jest tak chłonne że bedzie chcialo zostac Hanną Montaną? Co za bezsens. Poza tym jesli dziecko zapamięta nazwę zespołu i nawet jesli posłucha to co sie takiewgo stanie? Albo mu sie spodoba albo nie

Gość nie nie masz
acha i jaki to nieby pogląd zespolu havy metalowego bo nie rozumiem?

Gość tak masz
uważąm że dyrektor powinien zwrócić uwagę na stroje nauczycieli w szkole ( znam takiego co tak robi, np. powie do nauczycielki: ma pani za krótką bluzkę, proszę się ubierać w dłuższe) Bycie nauczycielem zobowiązuje, ta pani jest nauczycielką, a nie np. fryzjerką, kasjerką,

Gość nie nie masz
tak na pewno dyrektor tak zrobi:) ma stosowac mobing? dyrektor nie ma prawa mówic nikomu jak ma się ubierać. jeszcze raz powtarzam nie ma przepisu mówiącego o ubiorze. Poza tym koszulka z nazwą zespolu to nie za krotka koszulka czy spodnica

Gość nie nie masz
ok ja zmykam więc życzę owocnej dyskusji i szukania przepisów

Gość tak masz
to co noszą inne dzieci, to co innego. Nauczyciel to ktoś kto jest dla dzieci autorytetem, czy tego chce czy nie. Nie chciałabym żeby nauczycielka wyrażała strojem swoje prywatne poglądy na lekcjach czegokolwiek by one dotyczyły. Na lekcje polskiego może sobie pani założyć koszulke z alfabetem.

Gość ?!?!?!
nauczycielka jest człowiekiem i jak lubi jakiś zespół to niech sobie chodzi w takich koszulkach. jeśli wszystko inne jest ok i dobrze wykonuje swoją pracę to co z tego jakie ma koszulki? co niby złego mogłoby się stać? a na nk może pisać takie rzeczy bo przecież to jej życie. według mnie inna osoba tutaj powiedziała wszystko co powinno być powiedziane na ten temat ale pewnie niektórzy myślą stereotypowo i im przeszkadza taka muzyka, a gdyby chodziła w koszulce zespołu disco polo to by było ok bo to nie metal.

Gość Bsjxisbdb
A mnie tam by to nie przeszkadzało my mieliśmy nauczyciela muzyki z długimi włosami i skora heh ale był kompetentnym facetem :-) To zależy od ciebie jesli ci to bardzo przeszkadza to porozmawiaj z dyrektorem. Ale postaw sie na miejscu córki gdybyś miała wybór "nauczycielkę w tradycyjnym nudnym stroju " "czy wyluzowana punkrokowe " kogo byś wolała? Bo ja zdecydowanie ta druga bo mimo stroju budzi większe zaufanie dzieci bo nie jest taka sztywna i dzieci maja wrażenie ze mogą z nią pogadać wiem z własnego doświadczenia a z kolei tradycyjne surowe stroje odstraszają bardziej dzieci niż styl rockowy . To jest tylko moja opinia

Gość Marta Marta Marta
lekcje prowadzi z tego co wiem normalnie. Cóż widac, że chyba nei ma powodu do zmartwień.