Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia_1986_pomoc

RATUNKU! Zaczadzone sciany i kartongipsy.

Polecane posty

Gość madzia_1986_pomoc

Dziewczyny ratunku! Ostatnio gotowalam mieso i przopadkowo zasnelam. Rano obudzilam sie w klebach dymu (okna mialam pozamykane), dom wywietrzylam, ale sciany i kartongipsy nadal smierdza paskudnie. Siedze teraz non stop przy otwartych oknach a i tak czuje ten smrod. Jak sie go pozbyc? Pozdrawiam Madzia

Gość już wszystko wiem
trzeba zrobić remont

Gość na oczy mi padło
ja nie pomogę, ale kurde... przeczytałam ZACZAROWANE :P

Gość madzia_1986_pomoc
Mieszkanie jest siwezo wyremontowane. Praktycznie miesiac temu bylo oddane w stanie idealnym. Nie pomoga jakies plyny, dezodoranty? Miala ktoras z was taki problem?

Gość Tyy
Trzeba pomalować ściany i jakoś to wywietrzyć

Jeżeli to sam smród, to za jakiś czas wywietrzeje, tym bardziej, że jest ciepło, więc cały czas możesz mieć otwarte okna. Samo pomalowanie nie pomoże, bo farby są paro przepuszczalne, więc również smrodo przepuszczalne ;)

Gość madzia_1986_pomoc
Lomu na pewno? bo w smrod najbardziej czuc jak wacham sciane :( Za poomc z gory serdecznie dziekuje

Gość madzia_1986_pomoc
Moge jeszcze dodac, ze smierdzi od 3 dni.

Gość musisz malować
po trzech dniach jeszcze smierdzi to wietrzenie nic nie da. Ja kiedys zaczadziłam chate swieczkami i obrusem ktory sie tlił i topił trzeba było malowac cały dom i dopiero zapach farby to zabił

Ktoś wyżej napisał, że malowanie pomogło, więc kłócił się nie będę, bo nigdy sobie mieszkania nie "zaczadziłem". Po prostu wydaje mi się, że każdy zapach z czasem wietrzeje i znika - to tylko kwestia czasu. Farby wydzielają zapach, ale nie dłużej, niż 2 dni - i to tylko te gorsze tak długo czuć.

Gość ojojjjjjp
W garnku bez pokrywki zagotuj kawę taka normalną z fusami. Marka obojęta - Niech się gotuje dośc długo - tylko pilnuj ;) no i wietrzenie obowiązkowe ale chyba bez ponownego malowania sie nie obejdzie :((