Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona pantera

Co myslicie o NIEMCACH???

Polecane posty

Gość zielona pantera

tak sie dzis zastanawialam nad tym, mieszkam w Niemczech od 3 lat z mezem, oboje mamy dobre prace w zawodzie, zarabiamy godnie, panstwo niemieckie oferuje nam poziom zycia, o ktorym moglibysmy w Polsce pomarzyc. nie jestesmy jaimis bogaczami ale stac nas na wszystko, na co musielismy odkladac w Polsce miesiacami, jesli nie latami. moi znajomi niemieccy z pracy sa super, sa ciekawi Polski, nauczyli sie nawet paru zwrotow po polsku;), nie maja zadnych uprzedzen, sa tolerancyjnymi, wesolymi ludzmi, na ktorych mozna liczyc, choc na pierwszy rzut oka wydaja sie troche zdystansowani. i w zasadzie nie mam nic nikomu do zarzucenia, ale drzemie gdzies we mnie cos takiego, ze jak np. ogladam mecz Niemcy kontra jakis kraj, to nawet nie wiedzac czemu zawsze zycze Niemcom, zeby przegrali:P co to za zaraza, czy kazdy Polak z racji historii ma w sobie cos takiego??? przy czym od znajomych slyszalam, ze np. Anglicy odnosza sie do Polakow z gory i z dystansem, gdyz maja im za zle zabieranie pracy itd. tak wiec tego bym sie po dobrych aliantach nie spodziewala hehe. nie chcemy zostac w Niemczech na stale, budujemy w Polsce dom i gdy go skonczymy wracamy. Mimo, iz w Hamburgu czujemy sie niemalze jak w domu.

Gość frentii
Niemcy nie wzbudzaja mojej sympatii i rowniez bardzo sie ucieszylam jak tydzien temu przegrali lige mistrzow:D Te ich miny zszokowane, ze przegrali - jak to mozliwe? Przeciez oni sa najlepsi! Wlasnie o to chyba chodzi - sa za pewni siebie.

Gość sahara pustynia cudów
strasznie ci zazdroszczę, też chciałabym wyjechac do pracy-byłam tam raz, ale strasznie sie zraziłam jako młoda dziewczyna pojechałam na zbiory ogórków-trafilismy do gospodarza, którego ojciec był SSmanem-oni niby odcinali sie od przeszłosci-ale widac było, jak na kazdym kroku traktuja Polaków

złuje,że Polska nia przegrała wojny-moze teraz zamiast z rodzicami-mieszkałabym w swoim wymarzonym małym domku na wsi z ofródkiem, piłabym dzis kawke na werandzie przed domem patrząc na hasajace po ogródku dziecko-a tak moge tylko pomarzyc-nawet juz staram siętego nie robic-bo to strasznie boli

zazdroszcze Niemcom-porządku-wszedzie czysto, ładnie, równo, smieci segregowane-puszka przed wyrzuceniem myta, butelka zgniatana,wszystko zorganizowane, poukładane

Gość zielona pantera
dokladnie, tez tak sobie mysle, co by bylo, gdyby historia potoczyla sie inaczej. niemcy sa tak madrzy, bo plan Marshalla postawil ich niezle na nogi, niech nie pitola, ze dlug oddali bo liczy sie fakt, ze otrzymali pomoc we wlasciwym czasie. a Polska nasza? jeszcze ruscy nas dobili, tak w ramach przyjazni. Blair Witch- nie rozumiem twego sfrustrowania, pewnie masz powyzej 18 lat wiec mozesz rowniez wyjechc. co cie trzyma w Polsce skoro jestes bardziej dumna z tego, ze jestes w polowie niemka niz ze jestes w polowie Polka???

Gość zielona pantera
sahara, prawda jest taka, ze prawdziwi iemcy wymieraja jak zagrozony gatunek, gdzie nie spojrzec tam mieszanki, do wyboru do koloru. wujek Adolf przewraca sie w grobie:D

Gość zielona pantera
mamy znajomych Polakow, ktorych dzieci przyszly tu na swiat i zamierzaja je tu wychowac. przeciez takie dziecko bedzie emocjonalnie niemcech, chocby rodzice na rzesach stawali! czegos takiego nie rozumiem.

Gość szczecinianin obserwator
niemcy dziela sie na dwie grupy - NRD i zachodni. ci z bylego nrd to bydlo na uboj. po prostu cos strasznego. kiedy przyjezdzaja na zakupy mozna ich poznac na kilometr po jakis dziwnych fryzurach i gwozdziach w ryjach (ludzie kolo 40ki), po prostu poj­eby ktore nie odnalazly sie po transformacji. ci co byli kumaci wyj­ebali na zachod a przy granicy zostal odpad - zywe go­wna. natomiast ci z zachodnich landow sa raczej w porzadku, wiadomo wszedzie trafi sie swinia z korzeniami z waffen ss ale i polacy swieci nie sa. ale ogolnie ci z zachodu sa sympatyczni i kulturalni w wiekszosci. za polakami natomiast nie przepadaja bo niestety nasze bydlo narobilo duzo dyfu (kradzieze i rozboje). to cos na styl co my sadzimy o ukraincach.

Gość kbbnnv
mamy znajomych Polakow, ktorych dzieci przyszly tu na swiat i zamierzaja je tu wychowac. przeciez takie dziecko bedzie emocjonalnie niemcech, chocby rodzice na rzesach stawali! czegos takiego nie rozumiem.

Gość zielona pantera
a ja tam jestem dumna zze jestem Polka i mysle, ze robie Polsce dobre swiadectwo. obracam sie w kregach madrych ludzi, ktorzy ne maja zadnych uprzedzen i maja wielu przyjaciol obcokrajowcow. ale nie potrafie przezwyciezyc jakos tej wewnetrznej niecheci, jaka czuje widzac niemiecka flage. herb Hamburga za to bardzo lubie, jest sliczny i jak dla mnie przyjazny. za to flagi niemcow nie lubie, jest w niej cos agresywnego. w ogole mieszkajac w hamburgu nawet nie mysle, ze mieszkam w niemczech, raczej ze mieszkam po prostu w hamburgu;)

Gość piotrus pan 123
ja nie lubie niemców za dziadka hehe

Gość scd wrw;emvfvf
ja tu mieszkam ale tez chce wrocic kiedys.

Ja mieszkam w.sumie ok 8 lat w De. Nigdy nie spotkalam sie z nienawiscia czy odpychajacym zachowaniem ze wzgledu na moje pochodzenie. Przyjaciele meza na imprezach robia zarty z Polski dla smiechu ;) Maz jezdzi z checia do odwiedzac rodzicow i lubi polska kuchnie.

Gość zxcccxzxccc
Miałem styczność z niemieckimi pracownikami przy lini produkcyjnej gdzie tez mnie wysłano ma 2 miesięczne na wizytowanie sprzętu..itd. Jechałem tam z przekonaniem zgodnym ze stereotypami czyli, że niemcy to porządek, dyscyplina, ład i ogólnie potrafią zadbać o wszystko również i siebie. A okazało się...zwykłe śmierdzące brudasy, walą browary w ogromnych ilościach, są ćwierćinteligentami i gburami. Przykładów wiele, od bufetu gdzie nie przeszkadzał im grubas co się raz drapał po dupsku a po chwili tą ręką nakładał sałatkę ( w Polsce chuja by zlinczowali ) po akcje, że niemcy nie zakładali rękawic roboczych a dłonie mieli tak zniszczone, że przy witaniu to wrażenie jakbym się z drzewem witał. I te śmieszne kolczyki u chłopów ok 50-tki, wyglądają jak zgraja pederastów. Do tej pory nie mogę uwierzyć jak ten naród zrobił takie turne po europie w 39r.

Gość zielona pantera
sama mam chyba jakies rozdwojenie jazni, z jednej strony wkurza mnie, jak Polacy siedzacy w Polsce, ktorzy nigdy nie byli w niemczech, pomstuja na niemcow, mimo, iz zadnego w zyciu nie widzieli na oczy, a z drugiej strony mam zal do niemcow o wojne, o wszystkie krzywdy, nie moge patrzec na starszych ludzi, ktorzy prostowali reke dla wujka adolfa. mlode pokolenie to cos innego, lubie ich i nie mam nic za zle, ale ta niechec czai sie gdzie na dnie serca.

Gość zielona pantera
zxcccxzxccc dawno sie tak nie ubawilam:D trafiles w sedno, "turne po europie" jest najlepszym haslem:D pracuje w szpitalu i tez zawsze myslalam, ze niemcy to takie czyscioszki a tu sie okazuje, ze jako jedyna przyczyniam sie do zuzycia srodkow dezynfekujacych do rak:D

Gość dcdvdvdvdv
jak jesteś na równych prawach z Niemcami to są lepsi niż Polacy typu koledzy, studenci, pracownicy, ale jak zapierdalasz u Bauera to jest przejebane mój ojciec nienawidzi Niemców bo bywał w latach 90 na robotach u szwabów i mówi, że psy były lepiej traktowane

Gość jklklklkljljkljlkjj
Niemcy to dziwny naród. Można odnieś wrażenie, że władzę powoli oddają Arabom. Nawet ktoś napisał książkę, że się likwidują. Niemców lubicie, a co sądzicie o Turkach, Arabach - ich jest tam prawie 10 milionów...

Gość zielona pantera
muszę się przyznać, że kręcą mnie trochę ciemniejsi panowie.

Gość Scarlettosasas
Hitler :o

Gość zielona pantera
podszyw z tymi ciemniejszymy panami. ktos sie jeszcze wypowie? wlasnie tak jest, niemcy niebawem wygina jak jakis zagrozony gatunek, gdzie nie spojrzec tam mieszanki.

Gość a ja nieeeeeeeeeeeee
nie lubie ich.

Gość chubhvnjskdn
kocham niemcuuuuuf, chcem lizac im otpyty

Gość chubhvnjskdn
zielona pantera a Turki?

Gość chubhvnjskdn
i chcem ssac im stopy

Gość Co z tego że
rypie mnie Arab :o

Gość zielona pantera
jesli mialabym obiekcje co do jakiejs rasy badz kultury to bylabym taka sama jak ci faszysci.

Gość zielona pantera
ktos jeszcze???