Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martaaaaa..

Zawaliłam dwa lata w liceum-nie wiem, co robic ;/

Polecane posty

Gość Martaaaaa..

Witam, w tym roku w grudniu kończę 18 lat i mam ciężką sytuację, jeżeli chodzi o moją przyszłość. po ukonczeniu gimnazjum poszlam do liceum ogolnoksztalcacego... w zeszlym roku nie zdalam i w tym tez niestety nie :/ zawalilam dwa lata w tym liceum... mialam rozne problemy z uzywkami, z depresja i ogolnie obnizonym nastrojem.. a teraz nie wiem, co robic... Czy isc do liceum ogolnokształcącego zaocznego? czy probowac w normalnym? czy moze szkola zawodowa?? najgorsze jest, ze sama nie wiem, co chce robic.. na dodatek chce uniknac takich rzeczy jak adaptacja z klasą, wyjazdy integracyjne, itp... jestem wrazliwą osobą i troche sie w życiu pogubiłam :/ mysle ze liceum zaoczne to bylaby dobra opcja, ale nw czy przy takim liceum trzeba pracowac...no i chcialabym tylko skonczyc liceum nie czuje sie na silach zdac mature... i potym zrobic szkole policealna... Prosze Was o pomoc, bo juz sama nie wiem co robic... Prosze o pomoc bez ublizania, oceniania... itp ;(

Gość Rambo 1987.
Idź do zwykłego, tylko się pilnuj, bo za zaoczne trzeba płacić, ale w sumie można też pracować w tygodniu

Ja bym na twoim miejscu dała sobie spokój i poszła albo na zaoczne, albo do zawodówki. Ale bardziej skłaniałabym się u ciebie co to zaocznych. Masz 18 lat, znajdź jakąś pracę, w weekendy się ucz.

Gość vdfrd
Może tamto liceum miało za bardzo wyśrubowane wymagania ? Może pójdziesz do takiego o niższym poziomie nauczania ? Ja najpierw byłam w dobrym liceum ale przez depresje zrezygnowałam potem poszłam do najgorszego w mieście i zdałam z palcem w d..... ;) A matura to bzdura ! Każdy może ją zdać :)

Gość Martaaaaa..
No ja też myślę, ze zaoczne to byłaby dobra opcja.. Nie chce sie jakoś skupiać na bzdurach, jak wf czy jakieś klasowe układy, czy coś.. problem w tym, że sb za dużo lałam, mam straszne zaległości, z matematyki i angielskiego same jedynki... :/ myślę, czy w zaocznym dam sobie radę,

Gość Hikugyuryrytffhg
Dasz sobie rade w zaocznym ;) i mozesz pojsc do pracy to nie bedziesz miala "czasu" na depresje.

Gość Rambo 1987.
zawodówka NIGDY! Do końca życia ludzie nie będą Cię szanować!

Gość s,dm
zawodowka nie poza tym masz jeszcze miesiac poprawiaj!

Gość vdfrd
Bez przesady, jak pójdzie do zawodówki to będzie miała przynajmniej jakiś fach w ręku, krawcowe i fryzjerki też są potrzebne. Zresztą w każdym fachu można być rzemieślnikiem albo artystą. Chociaż ja jestem zdania że w normalnym liceum tylko z obniżonymi standardami nauczania by sobie poradziła.

Gość Hikugyuryrytffhg
Jak ma dalej tak nie zdawac to lepiej isc do zawodowki ;) Musi sie zdecydowac czego chce.

Gość vdfrd
A kto w wieku 18 lat wie czego chce ? Raczej mniejszość.

Gość Martaaaaa..
Nie no, ja teraz mam chęć się uczyć, jak nie będę sie rozpraszała myśleniem o pierdołach to bd dobrze... chce się przyłożyć do tej nauki chociażby w zaocznym mam nadzieję że dam sb radę jak zacznę od początku bd się uczyć... i materiału jest tam chyba mniej niż w normalnym LO?

Gość gość
A ja zastanawiam sie co do Studium Dziewulskich. Na pewno taka szkoła ma bardzo pozytywne znaczenie jesli chodzi tez o taka dalsza naszą naukę i to jak jestesmy postrzegani przez przyszłego pracodawce.