Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Płacząca ona

Zaskórniki - jak je skutecznie usunąć? Pomocy!

Polecane posty

Gość Płacząca ona

Dziewczyny znacie jakieś skuteczne sposoby na usunięcie zaskórników? Próbowałam już chyba wszystkiego i nic:( chodzi mi szczególnie o nos, jest cały w te okropne czarne kropki:( mam cerę mieszaną z problemami w strefie T. Proszę pomóżcie!

Gość KokoKokoHeppinSspoko
oj, biedulo, sama niedawno się ich pozbyłam :) a więc najwazniejsze- oczyszczanie musisz rozgrzać i rozpulchnić buzię- np. wymyj żelem rozgrzewającym z nivea (termo żel) później np zrób parówkę, czyli pochyl się nad parą z gotującej się pokrzywy .. wtedy pory się otworzą i nałuż maseczkę aspirynową- poczytaj o niej w necie pomaga na wągry lepiej niż kosmetyk za 100 zł (miałam 3 kroki cilinque i są do doupy) a zwykła maseczka aspirynowa za może 2 zł doprowadziłą mi buzie do porządku

Gość bjhnjm
Najlepszy sposób to mechaniczne usunięcie, czyli wyciśniecie. Ale nie takie zwykłe, tylko u dobrej kosmetyczki, która wykona fachowe oczyszczanie twarzy. Do tego oczywiście odpowiednia pielęgnacja skóry. W razie potrzeby czynność powtórzyć.

Gość KokoKokoHeppinSspoko
dodatkowo pamiętaj, że mycie buzi rękoma to tak jak mycie zębów palcem;) musisz sobie sprawić albościereczke, albo gąbeczke do mycia buzi!!! i nie zpaychaj makijażem

Gość Płacząca ona
Dzięki za rady dziewczyny! Spróbuję z tym rozpulchnianiem i parówką, czytałam gdzieś o tym ale jeszcze nie stosowałam. A czy pomoże to również na czoło? Niby nie ma na nim krostek ale skóra jest nie równa, okropnie to wygląda.

Gość gdzie ja mieszkam ?
a skąd się patafianko biora zaskorniki ???? z zarcia paskudnego !@!!!

Gość Płacząca ona
Z tym, że nie jem paskudnego jedzenia! Jestem wegetarianką. Mam bardzo tłusta cerę w strefie T i zaskórniki zapewne od tego mam i bardzo trudno je usunąć.

Będę linkować do oporu: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html Na pewno nie parówki i nie żadne żele z SLES, SLS bo tylko pogorszysz sprawę (skóra zareguje większym przetłuszczaniem na tak agresywne działania). Za to bardzo łagodne rzeczy do mycia (płyny micelarne dla cery wrażliwej, olejki myjące) plus kwasy na noc (na tę porę roku tylko migdałowy i azelainowy), a na dzień antyoksydanty i nawilżacze (zwracać dużą uwagę na skład kremów) pomogą bardzo szybko.

Gość dkąidal
Też mam problem z tym dziadostwem! Więc jeśli udało Wam się to zlikwidować, proszę napiszcie! Będę wdzięczna!! Płacząca ona --> to nierówności które masz na czole to też zaskórniki, tylko że zamknięte.

Gość ale bzdety piszesz...
To że ktoś jest wegtarianinem nie świadczy jeszcze o niczym :-o

Gość Płacząca ona
Owszem nie świadczy, ale nie jadam żadnych tłustych rzeczy, zero słodyczy i śmieciowych rzeczy typu fast-food, czyli tego co wpływa na powstawanie zaskórniaków.

Gość pan zaskornik :D
hej, sprobuj moze maseczki z glinki czarnej, ja sie dowiedzialam o niej stad: http://wieczniemloda.com/zaskorniki-sposoby-na-leczenie-blackheads-4108/ jak poczytalam o glinkach kosmetycznych. no i tonik z cytryny :) troche mi to dziadostwo sie rozjasnilo i pory sie zwezily, dzieki bogu! przymierzam sie do zrobienia toniku z octu jablkowego.