Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge ratujcie

help help help

Polecane posty

Gość nie moge ratujcie

KUpiłam dziś mięso w sklepie o godz. 18:00. Umyłam i zostawiłam w wodzie, żeby się dobrze wypłukało. Chcałam od razu je przyrządzić, ale zasnęłam i właśnie się obudziłam!!! Mięso się zrobiło białe z zewnątrz. NIgdy nie wąchałam mięsa z indyka więc nie wiem jak powinno pachnieć, ale jak dla mnie to zapach jest średni. Czy myślicie że lepiej nie ryzykować i wyrzucić mięso???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Żadne mięso nie pachnie pięknie, a drób (również indyk) to mięso białe :) Wrzuć do lodówki i jutro przygotuj tak, jak miałaś zamiar. Najpierw małą porcję i spróbuj jak wyszło - na pewno się zorientujesz po smaku, że nie jest dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie moge ratujcie
Nikt nie odpowiada. Wyrzucam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie moge ratujcie
O pojawiły się komenty. Dodam, że jestem w ciąży, i obiad miał być jeszcze dla dziecka. Wolę wyrzucić. Gdybym miała przyrządzać, to nie czekałabym do rana tylko od razu przystąpiłabym do akcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 9 h trzymalas mieso
nie dosc, ze w wodzie, to jeszcze w temp. pokojowej:O Masakra. Ja bym nie ryzykowala. Zreszta i tak w tej wodzie sie wszystko z niego wyplukalo, wiec jest bezwartosciowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie moge ratujcie
Powiem Wam ze po dzisiejszej akcji chyba przez miesiąc :D nie bede jadla miesa. Odechciało mi sie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 9 h trzymalas mieso
:D no, bo miesa sie nie trzyma w wodzie i w niej tez nie rozmraza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzielnaJa
a ja rozmrażam mieso zawsze w wodzie i żyje a kuraki mają biale mięso :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie moge ratujcie
Tez tak robie... A to wielkie przestepstwo kulinarne? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 9 h trzymalas mieso
mieso rozmraza sie TYLKo w lodowce. Wyciagasz z zamrazarki wieczorem i rozmrazasz w lodowce. W temp. pokojowej namnazaja sie bakterie, a w wodzie wszystkie wit. etc. sie wyplukuja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×