Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrhhrr

Schudnę???

Polecane posty

Gość ghrrrhhrr

Mój plan jest taki. Prawie codziennie grać w badmintona przez jakieś 2h 2-3x w tygodniu rower (około 20km, jednak niedługo zwiększę trasę do 40km i więcej) Jedzenie dużych śniadań i nie jeść po 18 (z tym jest najtrudniej) Myślicie, że schudnę? Chciałabym schudnąć tak ok 10kg..

Gość ghrrrhhrr
teraz przy 167 ważę 60kg, chciałabym zrzucić do ok 50

Gość adw33ew
je sie ok 5 razy dziennie w mniejszych ilosciach tak by sie nie najadac. Najlepiej przed posilkiem wypic szklanke wody mineralnej. Duzo owocow przede wszystkim i warzyw

przy 50 możesz za chudo wyglądać to raz, a dwa ważniejsze są proporcje ciała a nie ilość kilogramów bo mięśnie są cięższe niż tłuszcz ;) niejedzenie po 18 to głupota bo wtedy spowalnia się metabolizm na długi czas lepiej aby pracował jak najdłużej dlatego lepiej jest często ale małe porcje

Gość ghrrrhhrr
"je sie ok 5 razy dziennie w mniejszych ilosciach tak by sie nie najadac" Tak wiem, tylko w moim przypadku jest niemożliwe, żeby zjeść w ciągu dnia aż tyle posiłków. Nie mam zwyczajnie na to czasu. Nie wiem czy będę wyglądać aż tak chudo przy 50kg ponieważ kiedyś tyle ważyłam i czułam się z tą wagą bardzo dobrze. Ba, nawet wtedy chciałam schudnąć i zrzuciłam do 45 i nadal nie uważałam się za chudą... Później okazało się, że jestem chora i po wyleczeniu przybyło mi więcej ciała :( Teraz ciągle się zadręczam tym, że jestem gruba. Nawet gdybym miała wyglądać gorzej niż teraz to jestem zdolna do poświęceń. Nie chcę już po prostu ciągle myśleć o tym ile ważę, bo to mi naprawdę utrudnia życie.

przeciez masz dobra wage, czy ja wiem czy takim sposobem schudniesz az 10kg predzej nabawisz sie miesni - a one waza

Gość ghrrrhhrr
Hmmm, to może nie koniecznie muszę schudnąć ale chciałabym znów nosić rozmiar 34. Teraz noszę 38

Gość ghrrrhhrr
*miało być, że nie muszę zrzucić 10kg

w sumie, sport to zdrowie wiec cwicz, z pewnoscia waga pojdzie w dol a juz napewno proporcje Ci sie zmienia :)

nosisz rozmiar 38? Marlin Monroe nosiła 42 i nikt nie mówił że brzydko wygląda ;) miała świetna figurę :)

Gość ghrrrhhrr
Mam taką nadzieję :P Zaraz wybieram się na rower. Wczoraj 3h grałam w badmintona. Ogólnie to już chyba od jakiegoś 1,5 tygodnia prawie codziennie się ruszam, jednak efektów jak na razie nie widzę. Wiem, wiem trochę za wcześnie aby coś zauważyć. A nie wiecie po jakim czasie będę mogła zobaczyć jakieś efekty?

Gość ghrrrhhrr
rozmiar 42 kiedyś to dzisiejsze 38 :P

na odwrót ona nosiła 38 odpowiadające dzisiejszemu 42 :P poza tym ćwicząc możesz nie zrzucić kilogramów ale i tak będziesz lepiej wyglądać ;) ważniejsze są proporcje ciała a nie waga :)

Gość ghrrrhhrr
"na odwrót ona nosiła 38 odpowiadające dzisiejszemu 42" Hmmm, to dziwne... Jeżeli miała wymiary 90-60-90 to trochę za mało na dzisiejszy rozmiar 42. Sama mam w mniej więcej 93-65-93 i spokojnie wchodzę w 38 a w niektórych sklepach nawet w 36. Poza tym czytałam, że rozmiarówki ciągle ulegają zmianie. Np w niektórych sklepach ją obniżają, ponieważ jak np kobieta zobaczy, że mieści się w ubrania o rozmiar mniejszy jest tak uradowana, że jest bardziej skłonna kupić ten ciuch (tak kiedyś czytałam)

Gość ghrrrhhrr
Wymiary, wymiarami, tylko, że do tego wszystkiego mam grube ręce co jest moim ogromnym kompleksem

Gość ghrrrhhrr
Nie wiem, ale mam ostatnio chyba obsesję na tym punkcie :O Wcześniej jakoś nie zwracałam za bardzo na nie uwagi, jednak zmieniło to się po tym jak moje koleżanki stwierdziły, że są grube i nie pasują do reszty mojej figury. Od tamtego momentu wyznacznikiem piękna stały się dla mnie chude ręce :O Mam zdjęcia jak wyglądałam wcześniej i tam miałam chudziutkie rączki i teraz stało się stało moim marzeniem :O :D Zaraz zmierzę obwód i napiszę. Naprawdę są grube :(

Gość ghrrrhhrr
28cm w bicepsie :O

Gość ghrrrhhrr
już nie pamiętam ale chyba zgiętą miałam rękę

Gość ghrrrhhrr
a wyprostowana?

no do wyprostowanej tez się to tyczy (będziesz mieć ze 4 cm mniej w obwodzie)

Gość 34242342342
A nie przyszło ci do glowy, ze ci te kolezanki zazdroszczą?

Gość lalunia Leila
Wiesz co Ci powiem odnośnie Twojego pomysłu ,to za dużo wymyśliłaś ćwiczeń, a za mało posiłków. Nie możesz tak robić, że jeden duży posiłek rano i coś tam potem jeżeli chcesz schudnąć. Posiłki ktoś Ci już tu napisał, że 5 i raczej niezbyt obfite, ponieważ w ten sposób uruchamiasz w sobie przemianę materii rozumiesz? A jak się za przeproszeniem nażresz rano i pojedziesz 20 km, czy coś tam jeszcze dorzucisz ze sportu, to raz będziesz się źle czuła, a dwa, wyczerpując w ten sposób organizm będzie on brał z twoich mięśni. Będzie ci je zjadał ,tak obrazowo mówiąc, więc chcesz się do tego zabrać, z d... strony. Musisz sobie wykombinować czas na 4-5 posiłków i mniej tych ćwiczeń, bo przesada nie pomoże, tylko ci zaszkodzi, a mówi ci to babeczka, która schudła od stycznia 11-12 kg.

Forum - strona główna Dyskusja ogólna Spis tematów | Dodaj nowy temat | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto Odpowiedz na ten temat | [ wyloguj ] Pomoc z partnerem. 15:44 Arancia Cześć wszystkim mam taki problem, ponieważ ostatnio poznałam chłopaka, z którym teraz piszę i zaproponował mi żebyśmy byli razem. Boję się tego co on mi opisał. Jego tata się powiesił, ojczym jest w więzieniu i zostanie jeszcze 3 lata, kiedyś jego kolega chciał z nim być ale on nie chciał, olał go. On napisał mu sms'a że jutro rano zadzwoni ale on zostawił telefon w domu i wyszedł. Następnego dnia dowiedział się, że ten chłopak popełnił samobójstwo. On nie mógł wytrzymać i obwiniał się o to, że to on przez niego zginął. Nie mógł wytrzymać psychicznie i połknął 20 tabletek nasennych, jego mama nie mogła go obudzić. Spędził w szpitalu 2 tygodnie. Boję się tego bo nie wiem co jego ojczym zrobił! Może kogoś zabił. Powiem, że jeszcze jego nie widziałam na żywo. Chciałam z nim zerwać ale on mi groził, że się zabije i będę go miała na sumieniu. I dalej mnie bierze na litość. Niewiem co z tym zrobić. Nie mogę się od niego odczepić. Pomóżcie proszę.. 15:51 [zgłoś do usunięcia] uwij kontakt i nie myśl o tym Odpowiedz na ten temat listek Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty 1999-2012 o2 wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu Spis tematów | Dodaj nowy temat | Szukaj | Dodaj do ulubionych! | Moje konto Wyślij wypowiedź Pseudonim: Czy chcesz wysłać post z innego konta? Adres Tlen.pl: Temat dyskusji: Schudnę??? Treść: E-mail: Chcę otrzymywać powiadomienia o nowych wypowiedziach w tym temacie na powyższy adres email listek Kafeteria / Zamów reklamę w Kafeterii / Redakcja (PR + autorzy) / Kosmetyki do testów / Patronaty 1999-2012 o2 wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu

Gość ghrrrhhrr
lalunia Leila, dziękuję za rady, jednak jak już pisałam to zwyczajnie nie mam czasu na zjedzenie 5 posiłków w ciągu dnia. Warto spróbować, jednak nie sądzę aby się udało na dłuższą metę. I co do zazdrości moich koleżanek to nie sądzę aby tak było, ponieważ akurat one wyglądają podobnie do mnie z figury. Podobnie ważą przy podobnym wzroście :P