Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulilianka-Ona 21

Obdukcja .. co zrobić a takiej sytuacji????

Polecane posty

Gość ulilianka-Ona 21

Mam pytanie i prosze o powazne potraktowanie tematu bo nie wiem co mam robic.. dostałam od bliskiej osoby ,to wyszlo w czasie kłotni, mocna wymiana zdań az w koncu ON nie wytrzymał i chyba złamał mi nos. Dodam ze to bliska osoba z rodziny. i nie wiem co mam robic Czy zlamania nosa to uszczerbek na zdrowiu? Czy robi sie w takiej sytuacji obdukcje (na czym to polega?) Czy powinnam to odrazu zglosic na policje? Czy mozna zalozyc sprawe o pobicie ? czy raczej nie ? Co w takiej sytuacji zrobilibyscie na moim miejscu? DORADZCIE COŚ.

Gość ulilianka-Ona 21
A pytam bo nie wiem , nie byłam wcześniej w takiej sytuacji. i czy można załozyc o to sprawe w sądzie? , ile kosztuje sprawa?

Gość jirijf3
mąż?

Gość ulilianka-Ona 21
nie

Gość Emmett Fitz-Hume
Złamany nos to rozstrój zdrowia powyżej 7 dni- przestępstwo ścigane z urzędu. Idź zgłoś sprawę na policję, dostaniesz skierowanie na obdukcję i z tym skierowaniem pójdziesz od razu na izbę przyjęć.

Gość już wszystko wiem
jak tego nie zgłosisz, to pozostanie ci tylko nadstawianie pyska za każdym następnym razem, kiedy się jaśnie pan zdenerwuje

Gość liiioonka
Wszystko zalezy od tego, co Ty chcesz zrobić. Jesli chcesz aby ta osoba poniosła konsekwencje to zadzwoń na policję - tam powiedzą co dalej robic. Sam telefon nie jest jeszcze formalnym zgłoszeniem. Masz prawo do tego, zeby sprawę zgłosić, jak i do tego żeby się ze zgoszenia wycofać.

Gość ulilianka-Ona 21
aha czyli żeby miec zrobioną obdukcję musze najpierw zglosić to na policje ?? myslałam ze jesli pojde na pogotowie z tym to zrobia bez niczego... OK i czy moge z wynikiem obdukcji osobiscie zalozyc jutro sprawe w sadzie? czy policja to załatwia? jak to jest??

Gość Emmett Fitz-Hume
Możesz iść i sama zrobić obdukcję ale na swój koszt. Jeśli chcesz ścigać sprawcę, to kieruj się najpierw na najbliższy komisariat.

Gość ulilianka-Ona 21
już wszystko wiem -- masz racje z tym ,wiem wiem.. i mam pytanie kolejne , czy osoba która zrobiła mi ta krzywde bedzie miala "namazane" w papierach?

Gość nie rozumiem cie dziecko
facet złamał ci nos a ty nie wiesz co zrobic? dzwoń w tej chwili na 997 oni ci powiedza co zrobic a ty zadajesz idiotyczne pytania na kefe ? pogieło cię byłas na pogotawiu? watpie!!! jak tam nie dotrzesz to do konca zycia bedziesz miała ten nos krzywy jak jakas żużelska penera radze ruszyc dupe sprzed kompa isc na pogotowie i zadzwonic na komisariat ale ty masz lat bo piszesz jak 13 latka?

Gość już wszystko wiem
już się koorwa boisz, żeby twój goguś - damski bokser nie poszedł siedzieć?! To kup sobie duży zapas pudru - przyda się.

Gość ulilianka-Ona 21
pojde najpierw na komisariat .Mam 21 lat. mniej wiecej chcialam wiedziec jak to itd. .. wczesniej nigdy nie bylam w takiej sytuacji. zaloze sprawe w sądzie . dzieki za odpowiedzi.