Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam porady

kupno auta-fikcja

Polecane posty

Gość szukam porady

Kolega poprosił mnie zebym "kupila" od niego auto.Kupiła-chodzi tylko o podpisanie umowy kupna bez rejestracjii auta,nie wiem co on zamierza z tym dalej zrobic chodzilo o wyrejestrowanie auta( czy przerejstrowanie)bo tym autem nikt jezdzic nie bedzie a jak zarejstrowane to wiadomo oplaty i wogole.. dokladnie nie wiem,i pytanie moje brzmi czy bedzie mnie ktos za to scigał z jakimis oplatami jakies skarbowki urzedy itp? chce sie zrewanzowac bo kiedys on wyswiadczyl mi przysługe,prosze o opinie osob znajacych sie na tym

Gość szukam porady
transakcja polega na sprzedaży poloneza caro za 45 000 :classic_cool:

Gość patryk84
władujesz sie w klopoty haha:D

Gość szukam porady
jasne poloneza caro za tyle marny podszywek.Ale prosze napiszcie jak juz piszecie o kłopotach to jakich??

Gość hhdfuerhggf5
zależy jaka jest wartośc auta. Jeśli powyżej 1000 zł to Ty jako kupujący musisz zapłacic podatek do urzędu skarbowego, a wiesz na pewno że oni nigdy nie darują takich spraw. Nie dośc że będziesz musiała zapłacic podatek to jeszcze mandat za opóźnienie. Za samo nie zarejestrowanie auta zasadniczo nic Ci nie grozi.

Gość Emmett Fitz-Hume
Trudno zgadnąć co kolega ma na myśli ale z różnych powodów możesz mieć kłopoty. Najmniejsze to z Ubezpieczeniowym Funduszem Gwarancyjnym bo zarejestrowane auto MUSI mieć OC nawet jeśli fizycznie nie istnieje (np. zostało rozebrane).

Gość uwaga oszust, wykorzystal juz
ejjj nie badz głupia... kobieto auto trzeba wyrejestrowac bo inaczej musisz placic OC!!!! Do tego podatek za wzbogacenie musisz zapłacic!!!

Gość szukam porady
czyli jak kupie powiedzmy za 500 zł to bedzie ok? bo to chodzi o to ze zmienia sie własciciel i auta nie bede rejestrowac

a poza tym jakby on chciał go wyrejestrować to trzeba go złomować :) i

bo to chodzi o to ze zmienia sie własciciel i auta nie bede rejestrowac nie nie bedzie ok, bo on zaniesie do wydzialu komunikacji ze ty to auto kupilas i teraz obowiązki związane z autem (OC) bedą należały do Ciebie legalnym sposobem wyrejestrowania auta jest złomowanie!

Gość szukam porady
jutro w pracy dowiem sie konkretnych szczegolow;) z tego co wiem on chce mi jeszcze za to zaplacic pare stowek....