Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina7890

depilacja

Polecane posty

Gość nina7890

mam problem ponieważ nie chcę aby po depilacji włoski wrastały mi w skórę, więc którą metodę depilacji proponujecie dla dziewczyny 16 lat? macie jakieś fajne bezwonne kremy do depilacji?

Gość ONa9299
Najlepiej nie depilować się samemu tylko udac się do jakiejs specjalistycznej firmy, ktora sie tym zjamuje tj. depilconcept.pl

słabe włoski będą wrastać jak nie będziesz pilingować skóry. ale jeśli masz taką możliwość to wypróbuj laserowej depilacji, tylko najpierw poczytaj jak się do tego przygotować. na stronie studio laser jest dobry artykuł opisujący cały zabieg. lepiej doczytać, bo potem różne zdziwione istotki płaczą, że się opalać nie mogą zaraz po depilacji :/

Gość herooo
też jestem zdanie, że lepiej pójść do jakiegoś dobrego miejsca, na profesjonalny zabieg, jeśli chcemy depilować ciało innymi metodami, niż maszynka. Maszynka jest chyba najłatwiejszym sposobem na to, żeby się pozbyć zbędnego owłosienia. Ale też bywa, że pojawiają się podrażnienia. Po innych metodach mogą włosy wrastać. Ale coś w tym jest, że depilacja laserowa jest najlepszym i najbardziej skutecznym sposobem na to, żeby się pozbyć włosów raz na zawsze.

Gość gość
oczywiście, że tak najlepiej się oddać w ręce specjalisty, bo to tak różnie bywa, ani samemu się nie zrobi dokładnie, a nie mówiąc o tym, że sobie można zrobić krzywdę. ja się przymierzam do depilacji laserowej w SL, żeby mieć na długo spokój z niechcianymi włosami,

Gość karolicza
też myślę, że lepiej postawić na specjalistę, ja jak próbuję sama w domu, to raz, że bardziej boli, a dwa, że jest niedokładnie ii tak musżę się wspomagać jednorazówką... duuuży wybór gaminetów jest na fejsie w aplikacji fit miejsca figury - poszukaj sobie. a w ogóle to gabinety polecane przez inne dziewczyny, więc którego nie wybierzesz, to powinno byćok :)

Gość gość
o to tym bardziej jak masz problem z wrastającymi włosami lepiej się wybrać do specjalisty może kosmetyczka c***owie, co możesz zrobić. Na mnie dobrze działają peelingi dwa dni po depilacji zaczynam i tak dwa razy w tygodniu.

Gość gość
no to fakt, żeby się wybrać do specjalisty, ale mnie całkiem pomogły peelingi, a potem się wybrałam na depilację laseorową do sl i ani włosów, ani tych porawstanych juz nie mam.

Gość gość
może po depilacji też warto robić regularnie peeling? na mnie to podziałało, żeby nie mieć wrośniętych włosów